Ухвала
від 27.03.2024 по справі 489/5169/19
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 489/5169/19

Номер провадження 2/489/236/24

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

27 березня 2024 року місто Миколаїв

Ленінський районний суд міста Миколаєва у складі:

головуючого судді Микульшиної Г.А.,

із секретарем судового засідання Тищенко Д.О.,

за участі:

представника Інгульського відділу ДВС у м. Миколаєві ПМУМЮ (м. Одеса) Тарасенка К.В.,

представника ОСОБА_1 - адвоката Колесник Ю.В.,

розглянувши упідготовчому судовомузасіданні взалі судум.Миколаєва впорядку загальногопозовного провадженняцивільну справуза позовомзаступника військовогопрокурора Миколаївськогогарнізону вінтересах державив особіДержавного концерну«Укроборонпром»,правонаступником якогоє Фонддержавного майнаУкраїни,Державного підприємства«Український радіотехнічний інститут» до Інгульського відділу державної виконавчої служби міста Миколаїв Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області (назву якого змінено на Інгульський відділ Державної виконавчої служби у місті Миколаєві Південного Міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса)), Державного підприємства "Сетам", в особі відокремленого структурного підрозділу юридичної особи Миколаївська філія Державного підприємства "Сетам", ОСОБА_1 про визнання результатів електронних торгів недійсними, визнання права власності,

встановив:

У вересні 2019 року заступник військового прокурора Миколаївського гарнізону в інтересах держави в особі ДК «Укроборонпром» та ДП «УРТІ» звернувся до суду з позовом до Інгульського ВДВС, ДП «Сетам», ОСОБА_1 про визнання недійсними електронних торгів та визнання права власності.

Прокурор зазначав, що на виконанні в Інгульському ВДВС перебуває зведене виконавче провадження № 55471378 про стягнення коштів з ДП «УРТІ» на користь фізичних, юридичних осіб та держави.

06 березня 2018 року головний державний виконавець Інгульського ВДВС ЧмихЛ.В. здійснила опис та наклала арешт на нерухоме майно нежитлове приміщення цокольного поверху літера «А» № 233 будівлі, розташованої за адресою: вул. Троїцька, 238, загальною площею 31,3 кв.м., що є державною власністю та перебувало на балансі ДП «УРТІ» і належало йому на праві господарського відання.

Під час виконавчого провадження щодо стягнення на користь стягувачів заборгованості з ДП «УРТІ» 24 липня 2018 року було проведено електронні торги з реалізації зазначеного державного нерухомого майна.

Посилаючись на те, що вказані електронні торги проведено з порушенням вимог Законів України «Про перелік об`єктів права державної власності, що не підлягають приватизації», «Про управління об`єктами державної власності», оскільки майно не підлягало примусовій реалізації та державним виконавцем були порушенні положення Закону України «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень», а також зазначаючи, що пред`явлення цього позову заступником військового прокурора в інтересах ДК «Укроборонпром» та ДП «УРТІ» зумовлене винятково захистом інтересів держави через невжиття останніми дієвих заходів щодо оскарження у суді результатів аукціону та повернення майна у державну власність, прокурор просив визнати недійсними результати електронних торгів з продажу лоту № 299007 - нежитлове приміщення цокольного поверху літера «А» № 233 будівлі, розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , загальною площею 31,3 кв.м., проведених ДП «Сетам»; визнати за ДП «УРТІ» право власності на вказане нерухоме майно.

03 жовтня 2023 року до Ленінського районного суду м. Миколаєва надійшла справа №489/5169/19з ВерховногоСуду -після скасуванняу нійрішення першої та апеляційної інстанції направлена на новий розгляд.

Справа на підставі протоколу автоматизованого розподілу між суддями від 03 жовтня 2023 року передана судді Микульшиній Г.А.

Відповідно до ухвали Ленінського районного суду м. Миколаєва від 06.10.2023 цивільну справу № 489/5169/19 прийнято до розгляду суддею Микульшиною Г.А.; розгляд справи ухвалено проводити в порядку загального позовного провадження; призначено підготовче судове засідання у справі; витребувано у Інгульського відділу Державної виконавчої служби у місті Миколаєві Південного Міжрегіонального управління юстиції (м. Одеса) належним чином завірену копію зведеного виконавчого провадження № 55471378 (55471379).

23.10.2023 на адресу суду надійшла витребувана копія матеріалів зведеного виконавчого провадження.

27.10.2023 від відповідача Інгульського відділу Державної виконавчої служби у місті Миколаєві Південного Міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) надійшов відзив на позовну заяву, згідно якого він просить суд відмовити в задоволенні позову.

17.11.2023 від керівника Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону надійшла відповідь на відзив, згідно якого він вважає пред`явлений в інтересах держави позов повністю відповідає вимогам законодавства та ґрунтується на відповідних доказах.

26.12.2023 на адресу суду від Фонду державного майна України надійшли письмові пояснення щодо позову, відповідно до яких позовну заяву підтримує та просить задовольнити в повному обсязі.

27.03.2024 від відповідача Інгульського відділу Державної виконавчої служби у місті Миколаєві Південного Міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) надійшли заперечення на відповідь на відзив прокуратури, згідно яких він просить суд відмовити в задоволенні позову.

В судове засідання прокурор Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону не з`явився, про розгляд справи повідомлявся належним чином.

Представник Фонду державного майна України до суду не з`явився, про розгляд справи повідомлений належним чином, у поясненнях від 26.12.2023 позов підтримав, просив розглядати справи без його участі.

Представник відповідача Інгульського відділу Державної виконавчої служби у місті Миколаєві Південного Міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) Тарасенко К.В. в судовому засіданні позов не визнав, проти закриття підготовчого провадження у справі не заперечував. Підтримав подане 16.01.2024 клопотання про доручення до матеріалів справи доказів (а.с.225 т. 7), надавши його чіткі завірені копії, яке протокольною ухвалою суду задоволено.

Представник відповідача ОСОБА_1 - адвокат Колесник Ю.В. в судовому засіданні позов не визнала, проти закриття підготовчого провадження у справі не заперечувала.

Інші учасник справи у підготовче судове засідання не з`явились, про розгляд справи повідомлялись належним чином.

Статтею 189ЦПК України передбачено, що завданням підготовчого провадження є остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; визначення обставин справи, які підлягають встановленню; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Виконавши процесуальні дії, передбачені частиною другою статті 197 ЦПК України, зокрема встановлено, що клопотань не заявлено; відсутні питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову; необхідні докази для встановлення обставин справи сторонами надані, питання про витребування додаткових доказів та про забезпечення доказів сторонами не ставилися, у зв`язку із чим суд приходить до висновку про необхідність закриття підготовчого засідання та призначення справи до судового розгляду по суті.

Під час розгляду справи по суті встановити порядок з`ясування обставин справи, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог та заперечень, та порядок дослідження доказів шляхом послідовного дослідження доказів, наявних в матеріалах справи.

Керуючись статтями 196-200,258-260 ЦПК України, суд

ухвалив:

Закрити підготовче провадження у справі за позовом заступника військового прокурора Миколаївського гарнізону в інтересах держави в особі Державного концерну «Укроборонпром», правонаступником якого є Фонд державного майна України, Державного підприємства «Український радіотехнічний інститут» до Інгульського відділу державної виконавчої служби міста Миколаїв Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області (назву якого змінено на Інгульський відділ Державної виконавчої служби у місті Миколаєві Південного Міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса)), Державного підприємства "Сетам", в особі відокремленого структурного підрозділу юридичної особи Миколаївська філія Державного підприємства "Сетам", ОСОБА_1 про визнання результатів електронних торгів недійсними, визнання права власності.

Призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 13 травня 2024 року на 13:00 годину, в приміщенніЛенінського районного суду міста Миколаєва за адресою: м. Миколаїв, вул. Космонавтів 81, 4-й поверх, зал судових засідань № 8 (каб. 406).

Ухвала оскарженню не підлягає.

З інформацією щодо тексту судового рішення учасники справи можуть ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua.

Повний текст ухвали складено 27.03.2024.

Суддя Г.А. Микульшина

Дата ухвалення рішення27.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117934651
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання результатів електронних торгів недійсними, визнання права власності

Судовий реєстр по справі —489/5169/19

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Микульшина Г. А.

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Микульшина Г. А.

Ухвала від 06.10.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Микульшина Г. А.

Постанова від 30.08.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Гулько Борис Іванович

Ухвала від 30.08.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Гулько Борис Іванович

Ухвала від 01.03.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Мартєв Сергій Юрійович

Ухвала від 21.02.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Мартєв Сергій Юрійович

Ухвала від 31.05.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Мартєв Сергій Юрійович

Ухвала від 29.04.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Мартєв Сергій Юрійович

Ухвала від 31.03.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Мартєв Сергій Юрійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні