Ухвала
від 27.03.2024 по справі 613/368/24
БОГОДУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №613/368/24 Провадження № 2-о/613/27/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

27 березня 2024 року м. Богодухів

Суддя Богодухівського районного суду Харківської області Сеник О.С., розглянувши заяву Комунальної установи Оскільський психоневрологічний інтернат, місцезнаходження за адресою: Харківська область, Ізюмський район, Оскільська територіальна громада, комплекс будівель і споруд № НОМЕР_1 , заінтересовані особи: Опікунська рада при виконавчому комітеті Оскільської сільської ради Харківської області, місцезнаходження за адресою: Харківська область, Ізюмський район, с. Оскіл, вул. Слобідська, буд. 1; Опікунська рада при виконавчому комітеті Богодухівської міської ради Харківської області, місцезнаходження за адресою: Харківська область, м. Богодухів, пл. Соборності, 2; Комунальна установа Богодухівський дитячий будинок-інтернат, місцезнаходження за адресою: Харківська область, м. Богодухів, вул. Космічна, 3 про звільнення від обов`язків опікуна, -

ВСТАНОВИВ:

Директор Комунальної установи Оскільський психоневрологічний інтернат звернулася до Богодухівського районного суду Харківської області із заявою, за участю заінтересованих осіб: Опікунської ради при виконавчому комітеті Оскільської сільської ради Харківської області; Опікунської ради при виконавчому комітеті Богодухівської міської ради Харківської області; Комунальної установи Богодухівський дитячий будинку-інтернату, у якій просить звільнити Комунальну установу Оскільський психоневрологічний інтернат від повноважень опікуна недієздатної особи з інвалідністю І групи ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В обґрунтування заяви зазначено, що рішенням Ізюмського міськрайонного суду Харківської області від 30.09.2014 по справі № 623/3392/14-ц Комунальну установу Червонооскільський психоневрологічний інтернат, яка після перейменування є Комунальною установою Оскільський психоневрологічний інтернат (скорочена назва КУ ОПНІ), було призначено опікуном над недієздатною підопічною, особою з інвалідністю І групи ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . На момент винесення вказаного рішення недієздатна ОСОБА_1 постійно мешкала та перебувала на повному державному забезпечення у вказаному вище інтернат.

Заявник вказує, що 17-18 березня 2022 року, через активні бойові дії на території Оскільської ОТГ Ізюмського району Харківської області внаслідок військової агресії рф, з метою збереження життя і здоров`я підопічних, створення їм належних умов для проживання та догляду, згідно з наказом директора КУ ОПНІ від 17.03.2022 № 7ВС, - недієздатна підопічна, особа з інвалідністю І групи ОСОБА_1 , була евакуйована в безпечні регіони України. Відповідно до наказу директора Комунальної установи «Богодухівський дитячий будинок-інтернат» від 19.09.2022 № 182-с недієздатна підопічна ОСОБА_1 зарахована на повне державне утримання до Комунальної установи Богодухівський дитячий будинок-інтернат де і перебуває по теперішній час.

На підставі вище викладеного, з посиланням на ст.ст. 55, 59, 63 Цивільного кодексу України, ч. 1 ст. 295, ч. 2 ст. 300 Цивільного процесуального кодексу України, враховуючи , що недієздатна підопічна, особа з інвалідністю І групи ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , перебуває на повному державному утриманні Комунальної установи Богодухівський дитячий будинок-інтернат, що розташований за адресою: 62103, вул. Космічна, 3, м. Богодухів, Харківська область, а також те, що установа соціального захисту у відповідності до норм Цивільного кодексу України не може бути призначена опікуном недієздатній фізичній особі, заявник просить звільнити КУ ОПНІ від повноважень опікуна недієздатної особи, у зв`язку з чим звернулись до суду з даною заявою.

Ухвалою Богодухівського районного суду Харківської області від 11.03.2024 заява була залишена без руху та надано заявнику строк для усунення недоліків заяви.

Враховуючи, що вимоги ухвали про залишення заяви без руху були виконані, недоліки усунені, заява подана з додержанням вимог ст.ст. 175-177, 295-297 ЦПК України, є підсудною Богодухівському районному суду Харківської області. Підстави для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Справа підлягає розгляду в порядку окремого провадження.

Заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Керуючись ст.ст. 175-177, 187, 293, 295-300 ЦПК України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Заяву Комунальної установиОскільський психоневрологічнийінтернат,заінтересовані особи:Опікунська радапри виконавчомукомітеті Оскільськоїсільської радиХарківської області,Опікунська радапри виконавчомукомітеті Богодухівськоїміської радиХарківської області,Комунальна установаБогодухівський дитячийбудинок-інтернатпро звільненнявід обов`язківопікуна, - прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Розгляд справи здійснювати за правилами окремого провадження.

Призначити судове засідання на 24квітня 2024року о09:00год. в залі судових засідань Богодухівського районного суду Харківської області за адресою: Харківська область, м. Богодухів, пл. Незалежності, 17.

Направити заінтересованим особам копію заяви з копіями доданих до неї документів та запропонувати подати у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали пояснення щодо заяви.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/sud2004/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.С. Сеник

Дата ухвалення рішення27.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117936167
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення від обов`язків опікуна

Судовий реєстр по справі —613/368/24

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Сеник О. С.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Сеник О. С.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Сеник О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні