Ухвала
від 27.03.2024 по справі 716/145/24
ЗАСТАВНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №716/145/24

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду по суті

27.03.2024 Заставнівський районний суд Чернівецької області в складі:

головуючого судді- Пухарєвої О.В.,

секретаря- Кульки О.М. ,

прокурора Ройку А.В.,

представниці позивача - ОСОБА_1 ,

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду в м. Заставна цивільну справу за позовною заявою керівника Чернівецької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Чернівецькій області до ОСОБА_2 , третя особа яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача - Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Україна" про припинення права власності на земельні ділянки шляхом їх конфіскації та продажу на земельних торгах,-

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Заставнівського районного суду Чернівецької області перебуває цивільна справа за позовною заявою керівника Чернівецької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Чернівецькій області до ОСОБА_2 , третя особа яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача- Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Україна" про припинення права власності на земельні ділянки шляхом їх конфіскації та продажу на земельних торгах.

Ухвалою судді Заставнівського районного суду Чернівецької області від 28.02.2024 прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження по справі та призначено підготовче засідання.

В підготовчому засіданні прокурор Заставнівського відділу Чернівецької окружної прокуратури Ройку А.В. позов підтримав повністю, не заперечував проти закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Представниця ГУ Держгеокадастру у Чернівецькій області Швачій С.І. в підготовчому засіданні позов підтримала, не заперечувала проти призначення справи до судового розгляду.

Відповідачка ОСОБА_2 в підготовче засідання не з`явилася, по невідомій суду причин, про розглядсправи повідомляласяналежним чином черезоголошення на офіційномувеб-порталісудової владиУкраїни та судовою повісткою, проте до суду повернувся конверт із відміткою "Адрест відсутній за вказаною адресою".

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідачки - СТзОВ"Україна" в підготовче засідання не з`явився, хоча належним чином був повідомлений про розгляд справи, про що в справі свідчить його підпис на поштовому повідомленні. Пояснень щодо позову суду не надав.

Відповідно до ч.1 ст.223 ЦПК України, неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

За вказаних обставин, у справі проведено підготовче засідання без участі відповідачки та представника третьої особи, що відповідає положенням ч.1 ст.223 ЦПК України за правилами, встановленими ст.ст.197,198 ЦПК України.

В ході підготовчого засідання:

- встановлено, що прокурор та представниця позивача від позову не відмовилися; відповідачка відзиву на позовну заяву та зустрічного позову до суд не подала; третьою особою пояснень щодо позову не подано, спір між сторонами в добровільному порядку не врегульовано; підстав для вирішення питань, визначених пунктами 8,9, 11-14 ч. 2 ст. 197 ЦПК України не встановлено;

- визначено порядок з`ясування обставин справи, на які сторони посилаються, як на підставу своїх вимог та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті;

- визначено дату проведення судового засідання для розгляду справи по суті.

Згідно п.3 ч.2 ст.200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Здійснивши всі дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи, суд вважає, що наявні підстави для закінчення підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст. 197,198, 200 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Закрити підготовче провадження та призначити справу за позовною заявою керівника Чернівецької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Чернівецькій області до ОСОБА_2 , третя особа яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача- Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Україна" про припинення права власності на земельні ділянки шляхом їх конфіскації та продажу на земельних торгах до судового розгляду по суті на 11:00 год. 24.04.2024 в приміщенні Заставнівського районного суду Чернівецької області, за адресою: вул. Незалежності, 95, м.Заставна Чернівецької області.

В судове засідання викликати сторони по справі.

Встановити наступний порядок з`ясування обставин та порядок дослідження доказів: всі обставини необхідні для вирішення справи з`ясувати в судовому засіданні шляхом надання пояснень сторонами, дослідження письмових доказів, які додані до позовної заяви.

Справу розглядати одноособово суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.Пухарєва

Дата ухвалення рішення27.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117937093
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення права власності на земельні ділянки шляхом їх конфіскації та продажу на земельних торгах

Судовий реєстр по справі —716/145/24

Рішення від 24.04.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Пухарєва    О. В.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Пухарєва    О. В.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Пухарєва    О. В.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Пухарєва    О. В.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Пухарєва    О. В.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Пухарєва    О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні