Ухвала
від 26.03.2024 по справі 464/252/24
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №464/252/24

пр № 2/464/602/24

УХВАЛА

26 березня 2024 року м. Львів

Сихівський районний суд м. Львова

в складі: головуючої судді Сабари Л.В.,

секретаря судового засідання Андрушко Н.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Львові цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , за участі третьої особи Товариства з обмеженою відповідальністю «АСГ Ністром Україна», про визнання договору застави недійсним,

встановив:

в провадженні Сихівського Сихівського районного суду м. Львова перебуває за позовом ОСОБА_1 до відповідачів ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , за участі третьої особи Товариства з обмеженою відповідальністю «АСГ Ністром Україна», про визнання договору застави, укладеного 22.10.2021 між ОСОБА_3 та ОСОБА_2 , в частині передання в заставу вишивальної машини Tajima TMCP-V1212F (680х345)S серійний номер D2C01085, недійсним.

Разом з позовною заявою, представник позивача звернувся до суду з клопотанням, в якому просить витребувати в приватного нотаріуса Тернопільського міського нотаріального округу Жовніра Івана Теодоровича договір застави, укладений 22.10.2021 між ОСОБА_3 та ОСОБА_2 , відповідно до якого в заставу передано вишивальну машину Tajima TMCP-V1212F (680х345)S серійний номер D2C01085. Клопотання обґрунтоване тим, що договір застави, з вимогою про визнання недійсним якого звернувся позивач, відсутній в ОСОБА_1 , оскільки він не є стороною договору, однак згідно з наявною інформацією копія такого знаходиться в матеріалах нотаріального архіву приватного нотаріуса Тернопільського міського нотаріального округу Жовніра Івана Теодоровича. Враховуючи викладене, на виконання вимог ч. 6 ст. 177 ЦПК України, якою визначено обов`язок додати до позову про визнання договору недійсним копію (або оригінал) оспорюваного договору або засвідчений витяг з нього, просить клопотання задовольнити.

Позивач, представник позивача в судове засідання не з`явились, від останнього на адресу суду надійшло клопотання про проведення розгляду справи за їх відсутності, клопотання про витребування доказів підтримує в повному обсязі.

Відповідач ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився. 26.03.2024 на електронну адресу суду надійшло клопотання його представника ОСОБА_4 , в якому просить відкласти розгляд справи у зв`язку із зайнятістю в судовому засіданні з розгляду справи №598/587/22, що відбудеться в Збаразькому районному суді Тернопільської області.

Відповідач ОСОБА_2 , представник третьої особи ТОВ «АСГ Ністром Україна» в судове засідання не з`явилися, повідомлені належним чином, причин неявки суду не повідомили.

Враховуючи неявку учасників справи, на підставі ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Оглянувши матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до положеньст. 84 ЦПК Україниучасники справиу разінеможливості самостійнонадати докази,вправі податиклопотання провитребування доказівсудом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Встановлено, що позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом, в якому просить визнати недійсним договір застави, укладений 22.10.2021 між ОСОБА_3 та ОСОБА_2 , в частині передання в заставу вишивальної машини Tajima TMCP-V1212F (680х345)S серійний номер D2C01085.

Частиною 6 ст. 177 ЦПК України встановлено, що до заяви про визнання акта чи договору недійсним додається також копія (або оригінал) оспорюваного акта чи договору або засвідчений витяг з нього, а у разі відсутності акта чи договору у позивача - клопотання про його витребовування.

Разом з тим, з доводів позивача, викладених у клопотанні про витребування доказів, вбачається, що ОСОБА_1 не є стороною оскаржуваного договору, а тому у нього відсутній його примірник, проте за наявною інформацією копія договору перебуває в матеріалах нотаріального архіву приватного нотаріуса Тернопільського міського нотаріального округу Жовніра Івана Теодоровича.

Враховуючи викладене та те, що зазначені у клопотанні докази необхідні для повного, всебічного та об`єктивного з`ясування обставин справи, суд приходить до висновку про підставність вимог, у зв`язку із чим клопотання необхідно задовольнити.

Окрім цього, враховуючи клопотання представника відповідача ОСОБА_3 ОСОБА_4 про відкладення розгляду справи, необхідність витребування доказів, суд, з урахуванням ч. 2 ст. 223 ЦПК України, приходить до висновку про те, що розгляд справи слід відкласти, про що повідомити учасників справи.

Керуючись ст. ст. 84,223, 247, 258,260 ЦПК України, суд,

постановив:

клопотання позивача про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у приватного нотаріуса Тернопільського міського нотаріального округу Жовніра Івана Теодоровича належним чином засвідчену копію договору застави, укладеного 22.10.2021 між ОСОБА_3 та ОСОБА_2 , відповідно до якого в заставу передано вишивальну машину Tajima TMCP-V1212F (680х345)S серійний номер D2C01085.

Судове засідання з розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , за участі третьої особи Товариства з обмеженою відповідальністю «АСГ Ністром Україна», про визнання договору застави недійсним відкласти на 10.00 год. 19 квітня 2024 року.

Копію ухвали скерувати приватному нотаріусуТернопільського міськогонотаріального округуЖовніра ІванаТеодоровича (м.Тернопіль,бульвар Т.Шевченка,18/3), яка підлягає до виконання протягом п`яти днів з дня її отримання.

Докази,що витребовуються,необхідно направити на адресу Сихівського районного суду м. Львова (79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2, каб. 413) протягом п`яти днів з дня отримання ухвали суду.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені Цивільним процесуальним кодексом України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Про дату, час та місце наступного судового засідання повідомити учасників судового розгляду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки: http://shi.lv.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено та підписано суддею 26 березня 2024 року.

Головуюча Сабара Л.В.

Дата ухвалення рішення26.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117938753
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договору застави недійсним

Судовий реєстр по справі —464/252/24

Ухвала від 10.05.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні