Ухвала
від 26.03.2024 по справі 686/581/24
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/581/24

Провадження № 2/686/2015/24

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду

26 березня 2024 року м. Хмельницький

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області в складі:

головуючого судді Колієва С.А.,

секретаря судового засідання Кучерук Н.В.,

прокурора Крупельницької У.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Хмельницький цивільну справу за позовною заявою керівника Хмельницької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Чорноострівської селищної ради, Міністерства освіти і науки України до Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Чорноострівський професійний аграрний ліцей про визнання наказу недійсним та витребування земельної ділянки, -

встановив:

У січня 2024 року керівник Хмельницької окружної прокуратури звернувся до суду із позовом в інтересах держави в особі Чорноострівської селищної ради, Міністерства освіти і науки України до Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області, ОСОБА_3 , ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Чорноострівський професійний аграрний ліцей в якому просив визнати недійсним наказ ГУ Держгеокадастру в Хмельницькій області від 26.05.2021 року №22-2475-СГ, яким затверджено документацію із землеустрою та надано у власність ОСОБА_3 земельну ділянку площею 2,0 га з кадастровим номером 6825083000:04:018:0031, що знаходиться за межами населеного пункту с. Захарівці Чорноострівської селищної ради Хмельницького району Хмельницької області та витребувати у ОСОБА_2 на користь держави в особі Чорноострівської селищної ради земельну ділянку площею 2,0 га з кадастровим номером 6825083000:04:018:0031, що знаходиться за межами населеного пункту с. Захарівці Чорноострівської селищної ради Хмельницького району Хмельницької області.

Ухвалою Хмельницького міськрайонного суду від 12.01.2024 року вказану справу було прийнято до провадження, вирішено проводи її розгляд в порядку загального позовного провадження.

Прокурор в судовому засіданні позов підтримав у повному обсязі. Зазначила, що нею подано всі докази на підтвердження позовної заяви, будь-яких клопотань з приводу проведення підготовчих дій у справі не має. Вважала за можливе закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду.

Представник Чорноострівської селищної ради в судове засідання не з`явився. Подав письмове клопотання, в якому позов підтримав у повному обсязі та просив справу розглядати за його відсутності.

Представник Міністерства освіти і науки України в судове засідання не з`явився. Письмових пояснень щодо поданого позову до суду не подав. Клопотань про вчинення процесуальних дій у справі не подавав.

Представник Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області в судове засідання не з`явився.. Про час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином. Подав відзив на позов, в якому позовні вимоги не визнав, просив відмовити у їх задоволенні. Клопотань про вчинення процесуальних дій у справі не подавав.

Відповідач ОСОБА_2 в судове засідання не з`явилася. Про час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином. Відзив на позов до суду не подав.

Відповідач ОСОБА_4 ( ОСОБА_3 ) та її представник адвокат Неште А.І. в судове засідання не з`явилися. Про час та місце розгляду справи повідомлялися належним чином.

Представник третьої особи Чорноострівського професійного агарного ліцею в судове засідання не з`явився. Письмові пояснення щодо поданого позову до суду не подав.

Суд, ознайомившись з матеріалами справи, вважає, що є підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, оскільки на стадії підготовчого провадження судом проведено дії, передбаченіст.197ЦПК України (вирішено всі заявлені у підготовчому засіданні клопотання), з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті протягом розумного строку.

Відповідно до ч. 2ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого судового засідання суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку про необхідність закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст.189,196-198,200 Цивільного процесуального кодексу України, суд -

постановив:

Закрити підготовче провадження у справі за позовом керівника Хмельницької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Чорноострівської селищної ради, Міністерства освіти і науки України до Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Чорноострівський професійний аграрний ліцей про визнання наказу недійсним та витребування земельної ділянки та призначити справу до судового розгляду по суті в приміщенні Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області (29000, м. Хмельницький, вул. Кам`янецька, 117, каб. 1) на 15-00 годину 02 травня 2024 року.

Про час і місце судового засідання повідомити учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення26.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117939731
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання наказу недійсним та витребування земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —686/581/24

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Колієв С. А.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Колієв С. А.

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Колієв С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні