Ухвала
від 27.03.2024 по справі 127/18280/23
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 127/18280/23

Провадження 2/127/960/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27 березня 2024 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області

в складі: головуючого судді Сичука М.М.,

за участю секретаря судового засідання Коровай А.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Вінниці цивільну справу за позовом Українського культурного фонду Міністерства культури та інформаційної політики України до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості,

ВСТАНОВИВ:

Представник позивача Українського культурного фонду Міністерства культури та інформаційної політики України заявив клопотання про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції під час судового розгляду цивільної справи № 127/18280/23 у зв`язку з неможливістю особисто з`явитися в судові засідання через запровадження воєнного стану на території України.

В судовому засіданні представник відповідача адвокат Гурба М.В. не заперечив проти клопотання представника позивача.

Дослідивши матеріали справи, ознайомившись з клопотанням, суд вважає за необхідне клопотання задовольнити з наступних підстав.

Частиною 7 ст. 11 ЗУ «Про судоустрій і статус суддів» встановлено учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Відповідно до положень ч. ч. 1, 2ст.212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Згідно з п. 2 Розділу ІІ Порядку система відеоконференцзв`язку - комплекс технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon», що забезпечує проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку.

Положеннями Розділу ІІІ Порядку встановлено, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, наведеним в додатку 1 до цього Порядку. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, зразок якої наведено в додатку 2 до цього Порядку, не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається учасником, що подав заяву, іншим учасникам справи. Заява подається до суду та надсилається іншим учасникам справи в порядку, визначеному процесуальним законодавством, дозволеними засобами зв`язку.

Розглянувши клопотання представника позивача та зважаючи на доводи, наведені в ньому, з метою повного, всебічного, об`єктивного та оперативного розгляду даної цивільної справи, суд вважає за можливе провести судове засідання, призначене на 27.03.2024 року на 10:00 год., в режимі відеоконференції в мережі Інтернет https://vkz.court.gov.com., за допомогою програмного забезпечення «EasyCon».

Враховуючи наведене, керуючись ст. 212 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача Українського культурного фонду Міністерства культури та інформаційної політики України задовольнити.

Провести судове засідання, призначене на 30.04.2024 року о 11.00 год., в режимі відеоконференції за участю представника Українського культурного фонду Міністерства культури та інформаційної політики України.

Доручити Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду забезпечити проведення судового засідання у справі в режимі відеоконференції за участю представника Українського культурного фонду Міністерства культури та інформаційної політики України з Вінницьким міським судом Вінницької області.

Представнику Українського культурного фонду Міністерства культури та інформаційної політики України з`явитись до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду для проведення судового засідання в режимі відеоконференції о 11:00 год. 30.04.2024 року.

Вінницький міський суд Вінницької області доручає відповідній службовій особі Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду перевірити документи, що посвідчують особу представника Українського культурного фонду Міністерства культури та інформаційної політики України та перебувати поряд з ним до закінчення судового засідання.

Учасникам судового засідання має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізовувати інші надані процесуальні права та виконувати процесуальні обов`язки, передбачені ЦПК України.

Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксувати за допомогою технічних засобів відеозапису.

Ухвала оскарженнюне підлягає. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення27.03.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117954336
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —127/18280/23

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Сичук М. М.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Сичук М. М.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Сичук М. М.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Сичук М. М.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Сичук М. М.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Сичук М. М.

Ухвала від 16.02.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Сичук М. М.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Сичук М. М.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Сичук М. М.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Сичук М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні