Ухвала
від 19.02.2024 по справі 367/10349/23
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/10349/23

Провадження №2/367/2449/2024

УХВАЛА

Іменем України

про продовження строку для усунення

недоліків позовної заяви

19 лютого 2024 року суддя Ірпінського міського суду Київської області Лещенко О.В., розглянувши питання про відкриття провадження у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «ОРЕНДНИЙ БІЗНЕС» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про відшкодування майнової шкоди,

В С Т А Н О В И В:

Адвокат Кравченко О. М. в інтересах ТОВ «Орендний Бізнес» звернувся до Ірпінського міського суд Київської області із позовною заявою до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про відшкодування майнової шкоди.

Ухвалою суду від 25.12.2023 року позовну заяву залишено без руху та запропоновано позивачу в строк п`ять днів з дня отримання копії ухвали усунути недоліки.

13.02.2024 року до суду надійшла заява про усунення недоліків, визначених ухвалою Ірпінського міського суду від 25.12.2023 року про залишення позовної заяви без руху.

За наслідками перевірки заяви про усунення недоліків, поданої представником позивача адвокатом Кравченко О. М. встановлено, що недоліки позовної заяви у повній мірі не усунуті.

Відповідно до частини першоїстатті 187Цивільного процесуального кодексу України(даліЦПК України) суд відкриває провадження у справі за позовною заявою за відсутності підстав для залишення її без руху, повернення чи відмови у відкритті провадження.

Згідно з вимогами п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку та адреси електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету; зазначення доказів, що підтверджують обставини, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви; попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи.

У порушення наведених норм стороною позивача ні у позові, ні у заяві про усунення недоліків позовної заяви відсутні відомості пронаявність абовідсутність електронногокабінету відповідачів у справі.

Відповідно до ч. 2 ст. 127 ЦПК Українивстановлений судомпроцесуальний строкможе бутипродовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Тому з метою виконання вимог ЦПК України та задля забезпечення процесуальних прав відповідачів суддя вважає за необхідне продовжити строк усунення недоліків позовної заяви у цивільній справі №367/10349/23 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «ОРЕНДНИЙ БІЗНЕС» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про відшкодування майнової шкодита надати позивачу додатковий строк для усунення виявлених недоліків терміном 10 днів з урахуванням даної ухвали про продовження строку, перебіг якого обчислюватиз дня вручення копії даної ухвали.

Згідно із частиною третьоюстатті 185 ЦПК України, якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначеністаттею 175 ЦПК України, позовна заява вважатиметься поданою в день її первісного подання до суду.

На підставі викладеного та керуючись статтями 127, 175,185,260,353 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В :

Продовжити позивачу строкусунення недоліків позовної заявиу цивільній справі №367/10349/23 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «ОРЕНДНИЙ БІЗНЕС» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про відшкодування майнової шкоди на строкне більше десяти днів з дня отримання копії ухвалидля наданнясудупозовної заяви або заяви про усунення недоліків позовної заяви з відомостями пронаявність абовідсутність електронногокабінету відповідачів, роз`яснивши, що в разі невиконання вимог ухвали, заява буде вважатися неподаною і повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О.В. Лещенко

Дата ухвалення рішення19.02.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117960200
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування майнової шкоди

Судовий реєстр по справі —367/10349/23

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Лещенко О. В.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Лещенко О. В.

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Лещенко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні