Ухвала
від 27.03.2024 по справі 353/300/24
ТЛУМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 353/300/24

Провадження № 2/353/170/24

У Х В А Л А

27 березня 2024 рокум.Тлумач

Суддя Тлумацького районного суду Івано-Франківської області Лущак Н.І., ознайомившись з матеріалами справи за позовом адвоката Тиніва Ігоря Дмитровича, який діє в інтересах ОСОБА_1 , третя особа без самостійних вимог на стороні позивача: орган опіки та піклування виконавчого комітету Олешанської сільської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області, до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав, -

в с т а н о в и в :

Адвокат Тинів І.Д., який діє в інтересах ОСОБА_1 , жителя АДРЕСА_1 , третя особа без самостійних вимог на стороні позивача: орган опіки та піклування виконавчого комітету Олешанської сільської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області, що знаходиться по вул. ім. М.Грушевського, 121, в с. Олеша Івано-Франківського району Івано-Франківської області, звернувся в суд до ОСОБА_2 , зареєстрованої по АДРЕСА_1 , жительки с. Радехів Любомльського району Волинської області, про позбавлення відповідача ОСОБА_2 батьківських прав відносно її неповнолітньої доньки ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Свої вимоги обґрунтовував тим, що рішенням Тлумацького районного суду Івано-Франківської області від 25.10.2018 року, що набрало законної сили 27.11.2018 року, розірвано шлюб між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 . Під час перебування у шлюбі у сторін народилося троє спільних дітей: дочка ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , син ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та дочка ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . З 2018 року ОСОБА_2 перестала брати будь-яку участь у вихованні, матеріальному та фінансовому забезпеченні дітей. Відповідач дітей не відвідує за місцем їхнього проживання та не спілкується з дітьми за допомогою телефонного зв`язку. Згідно письмового висновку органу опіки та піклування виконавчого комітету Олешанської сільської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області від 24.03.2022 року визнано доцільним визначити місце проживання малолітньої дитини ОСОБА_3 та неповнолітніх дітей ОСОБА_4 , ОСОБА_5 за місцем проживання їхнього батька ОСОБА_1 .

З огляду на вищенаведене, просив позов задовольнити.

Позовна заява оформлена з додержанням вимог ст.ст. 175-177 ЦПК України.

Підстави, визначені ст.ст. 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до ч. 4 ст. 274 ЦПК України дана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження.

За змістом частин четвертої та п`ятої статті 19 СК України при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою. Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

На підставі наведеного, ч.ч. 4, 5 ст. 19 СК України, керуючись ст.ст. 19, 84, 175, 177, 187, 189-192, 260 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом адвоката Тиніва Ігоря Дмитровича, який діє в інтересах ОСОБА_1 , третя особа без самостійних вимог на стороні позивача: орган опіки та піклування виконавчого комітету Олешанської сільської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області, до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Підготовче судове засідання по справі призначити у відкритому судовому засіданні в приміщенні Тлумацького районного суду Івано-Франківської області на 13 год. 00 хв. 22 квітня 2024 року.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити третій особі п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання письмових пояснень щодо позову, які слід надіслати на адресу суду, копія яких також повинна бути надіслана іншим учасникам справи. Також встановити третій особі десятиденний строк для подання письмових пояснень щодо відзиву, які слід надіслати на адресу суду, копія яких також повинна бути надіслана іншим учасникам справи. Учасники справи мають право надати відповідь на такі пояснення до закінчення підготовчого провадження (ч. 2 ст. 192 ЦПК України).

Копію ухвали, позовної заяви та доданих до неї документів надіслати відповідачу та третій особі, а копію ухвали позивачу.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою:

http://tl.if.court.gov.ua/sud0916/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

СуддяН. І. ЛУЩАК

СудТлумацький районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення27.03.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117965725
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —353/300/24

Ухвала від 22.05.2024

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

ЛУЩАК Н. І.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

ЛУЩАК Н. І.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

ЛУЩАК Н. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні