Ухвала
від 28.03.2024 по справі 148/326/24
ТУЛЬЧИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 148/326/24

Провадження №2/148/269/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 березня 2024 року Тульчинський районний суд Вінницької області

в складі: головуючого суддіШтифурко Л.А.,

за участю секретаря Лиженко Є.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Тульчина клопотання представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Вінницька птахофабрика», адвоката Біліменка А.О., проучасть в судовомузасіданні врежимі відеоконференції,

встановив:

В провадженні Тульчинського районного суду Вінницької області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , подану в їх інтересах та від їх імені представником, адвокатом Яремчуком Артуром Вікторовичем, до Товариства з обмеженою відповідальністю «Вінницька птахофабрика» про відшкодування моральної шкоди, завданої смертю особи на виробництві.

28.03.2024 від представника відповідача, адвоката Біліменка А.О., надійшло клопотання, в якому він просить судове засідання призначене о 13:00 год. 03.04.2024 та всі наступні судові засідання проводити у справі за його участі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів через систему відеоконференцзв`язку підсистеми «Електронний суд».

Ознайомившись з даним клопотанням, суд доходить висновку, що воно підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч.ч. 1, 2, 3, 5 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Указом Президента України №64/2022 від 24.02.2022 у зв`язку з військовою агресією Російської Федерації проти України в Україні введено воєнний стан.

Відповідно до ст. 12-2 ЗУ "Про правовий режим воєнного стану" в умовах правового режиму воєнного стану суди, органи та установи системи правосуддя діють виключно на підставі, в межах повноважень та в спосіб, визначені Конституцією України та законами України. Повноваження судів, органів та установ системи правосуддя, передбачені Конституцією України, в умовах правового режиму воєнного стану не можуть бути обмежені.

Згідно повідомлення Верховного Суду від 04.03.2022 "Про особливості здійснення правосуддя на території, на якій введено воєнний стан", якщо суд не припинив здійснювати судочинство, учасники судових процесів мають можливість подати заяву про відкладення розгляду справ у зв`язку з воєнними діями та/або про розгляд справ у режимі відеоконференції за допомогою будь-яких технічних засобів, зокрема власних.

Отже, відеоконференція покликана захистити сторони від надмірного затягування судового процесу, оскільки основною причиною затягування справи є неявка учасників процесу до зали судового засідання.

З огляду на віддаленість місця знаходження представника відповідача (м. Харків), а також з метою забезпечення оперативності розгляду справи і забезпечення процесуальних прав сторін на участь у розгляді справи, суд вважає можливим провести підготовче судове засідання, призначене о 13:00 год. 03.04.2024, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням представником відповідача власних технічних засобів за допомогою системи відеоконференцзв`язку насайті: https://vkz.court.gov.ua (EASYCON).

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 212 ЦПК України, суд,-

постановив:

Клопотання представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Вінницька птахофабрика», адвоката Біліменка Анатолія Олексійовича про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції задовольнити.

Підготовче судове засідання в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , подану в їх інтересах та від їх імені представником, адвокатом Яремчуком Артуром Вікторовичем, до Товариства з обмеженою відповідальністю «Вінницька птахофабрика» про відшкодування моральної шкоди, завданої смертю особи на виробництві, призначене о

13:00 год. 03.04.2024, провести в режимі відеоконференції за участю адвоката Біліменка Анатолія Олексійовича поза межами приміщення суду з використанням ним власних технічних засобів за допомогою системи відеоконференцзв`язку на сайті: https://vkz.court.gov.ua (EASYCON).

Роз`яснити представнику відповідача наступне:

1) для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції необхідно:

- зайти та авторизуватися в Системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи відеоконференцзв`язку;

- використовувати комп`ютерну техніку або смартфон з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення;

- забезпечення участі у відеоконференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму);

- очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні;

2) ризики технічної неможливості участі у засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали до виконання направити представнику відповідача, адвокату

Біліменку А.О.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.А.Штифурко

Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117967529
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —148/326/24

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Ковганич С. В.

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Штифурко Л. А.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Штифурко Л. А.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Штифурко Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні