Ухвала
від 26.03.2024 по справі 148/2749/23
ТУЛЬЧИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 148/2749/23

Провадження №2/148/194/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 березня 2024 року Тульчинський районний суд Вінницької області

в складі: головуючого судді Штифурко Л.А.,

секретаря Лиженко Є.М.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду м. Тульчина цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , якийподанов їїінтересах та від її імені представником, адвокатом Дмитришиною ТетяноюІванівною, до Вінницькогообласного центрузайнятості,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета споруна сторонівідповідача - Тульчинська філія Вінницького обласного центру зайнятості про відшкодування матеріальної та моральноїшкоди, заподіяної пожежею, та зустрічним позовом Вінницького обласного центру зайнятості, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, - Тульчинська філія Вінницького обласного центру зайнятості до ОСОБА_1 про відшкодування збитків, завданих пожежею, -

встановив:

В провадженні Тульчинського районного суду Вінницької області знаходиться вказана вище цивільна справа.

В судове засідання представник відповідача-позивача Вінницького обласного центру зайнятості Сінчак О.В. не з`явився. Від нього до суду надійшло клопотання, в якому він просить розглянути та задоволити його клопотання, подане разом з зустрічною позовною заявою, про витребування доказів у справі, а після цього відкласти судове засідання у звязку з тим, що він перебуває в іншому судовому процесі.

Згідно клопотанняпро витребуваннядоказів (а.с.57)представник відповідача-позивачапросить витребувати:в КП«Тульчинське МБТІ»всі наявніоригінали документівна об`єктинерухомого майна,розміщені заадресами: АДРЕСА_1 (приміщеннябудівлі учбовогокласу Тульчинськоїфілії Вінницькогообласного центрузайнятості)та м.Тульчин,вул.Халтуріна,2(домоволодіння ОСОБА_1 );у ТульчинськогоРВП ГУНПу Вінницькійобласті оригінали усіхнаявних матеріалівщодо фактупожежі,яка сталась05.10.2023в АДРЕСА_2 та повул.Миколи Леонтовича,102в будівліучбового класуТульчинської філіїВОЦЗ;у ТульчинськомуРУ ГУДСНС Україниу Вінницькійобласті оригінали усіхнаявних матеріалівщодо фактупожежі,яка сталась05.10.2023в АДРЕСА_2 та вбудівлі учбовогокласу Тульчинськоїфілії повул.Миколи Леонтовича,102. Дане клопотання мотивоване тим, що вказані документи будуть необхідні для проведення комплексної (пожежно-технічної, електро-технічної, будівельно-технічної, оціночно-будівельної) експертизи, клопотання про проведення якої буде заявлено ним пізніше, після ознайомлення з вказаними документами.

В судовомузасіданні позивачка-відповідачка ОСОБА_1 ,її представник, адвокат Дмитришина Т.І., зазначили, що якщо в сторони відповідача-позивача є копії документів, які вони просять витребувати, то необхідності задоволення клопотання немає, адже ним не доведено неможливості отримати такі докази самостійно. Також звернулися в суд з клопотанням про призначення будівельно-технічної експертизи, на розгляді якого в даному судовому засіданні не наполягали з огляду на те, що подали його лише перед засіданням і відомостями про те, чи ознайомлений з ним відповідач-позивач не володіють.

В судовому засіданні представник третьої особи Тульчинської філії Вінницького обласного центру зайнятості, Короленко В.А. клопотання представника відповідача-позивача про витребування доказів підтримала та просила задовольнити.

Суд, заслухавши думку учасників процесу, ознайомившись з матеріалами справи, доходить наступних висновків.

За змістом ч. 2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд, зокрема, з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом, чи причини їх неподання; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання, вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Приймаючи до уваги, що документи, які просить витребувати представник відповідача-позивача, можуть мати доказове значення у справі, а для проведення експертизи необхідними є саме оригінали документів та з огляду на те, що представник відповідача-позивача має труднощі в їх наданні, суд вважає можливим задовольнити його клопотання.

На підставівикладеного, керуючисьст.ст.76,84,197ЦПК України,суд,-

постановив

Клопотання представника відповідача - позивача Вінницького обласного центру зайнятості про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати в КП «Тульчинське МБТІ» ( ЄДРПОУ 03338248) (юридична адреса: 23600, Вінницька обл., Тульчинський р-н, м. Тульчин, вул. 1-го Травня, 21) всі наявні оригінали документів на об`єкти нерухомого майна, розміщені за адресами: м.Тульчин, вул. Миколи Леонтовича ,102 (приміщення будівлі учбового класу Тульчинської філії Вінникого обласного центру зайнятості) та м. Тульчин, вул. Халтуріна, 2 (домоволодіння ОСОБА_1 ).

Витребувати у Тульчинського РВП ГУНП у Вінницькій області (юридична адреса: 23600, Вінницька обл., Тульчинський р-н, м. Тульчин, вул. Успенська, 3) оригінали усіх наявних матеріалів щодо факту пожежі, яка сталась 05.10.2023 року в м. Тульчині по вул. Халтуріна, 2 та по вул. Миколи Леонтовича, 102 в будівлі учбового класу Тульчинської філії ВОЦЗ.

Витребувати у Тульчинському РУ ГУ ДСНС України у Вінницькій області (юридична адреса: 23600, Вінницька обл., Тульчинський р-н, м.Тульчин, вул. Миколи Леонтовича , 57) оригінали усіх наявних матеріалів щодо факту пожежі, яка сталась 05.10.2023 року в м. Тульчині по вул. Халтуріна, 2 та в будівлі учбового класу Тульчинської філії по вул. Миколи Леонтовича, 102.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повна ухвала складена 28.03.2024.

Суддя Л.А.Штифурко

Дата ухвалення рішення26.03.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117967533
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування збитків, завданих пожежею

Судовий реєстр по справі —148/2749/23

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Штифурко Л. А.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Штифурко Л. А.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Штифурко Л. А.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Штифурко Л. А.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Штифурко Л. А.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Штифурко Л. А.

Ухвала від 02.01.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Штифурко Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні