Ухвала
від 27.03.2024 по справі 918/1264/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013, тел. (0362) 62 03 12, код ЄДРПОУ: 03500111,

e-mail: inbox@rv.arbitr.gov.ua, вебсайт: https://rv.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"27" березня 2024 р. Справа № 918/1264/23

Господарський суд Рівненської області у складі: суддя Романюк Р.В.,

за участю секретаря судового засідання Шандалюк А.А.,

розглянувши заяву арбітражного керуючого Чепелюка О.О. про залишення без розгляду клопотання про витребування доказів у справі

за заявою Комунального підприємства "Міське будинкоуправління" Здолбунівської міської ради Рівненської області (35705, Рівненська обл., Здолбунівський р-н, м. Здолбунів, вул. Коротка, буд. 9, код ЄДРПОУ 03352219)

про банкрутство

За участю представників сторін:

від ГУ ДПС у Рівненській області: не з`явився;

від КП "Міське будинкоуправління" Здолбунівської міської ради Рівненської області: не з`явився;

арбітражний керуючий: не з`явився.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 09.01.2024 року відкрито провадження у справі № 918/1264/23 про банкрутство Комунального підприємства "Міське будинкоуправління" Здолбунівської міської ради Рівненської області. постановлено: ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів; ввести процедуру розпорядження майном Комунального підприємства "Міське будинкоуправління" Здолбунівської міської ради Рівненської області до 27 червня 2024 року; розпорядником майна призначити Чепелюка Олександра Олександровича; встановити грошову винагороду розпоряднику майна арбітражному керуючому Чепелюку Олександру Олександровичу у розмірі трьох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання повноважень розпорядника майна Комунального підприємства "Міське будинкоуправління" Здолбунівської міської ради Рівненської області за рахунок коштів, авансованих на депозитний рахунок Господарського суду Рівненської області; з метою виявлення кредиторів, здійснити оприлюднення повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство Комунального підприємства "Міське будинкоуправління" Здолбунівської міської ради Рівненської області на офіційному веб-порталі судової влади України; вжити заходи щодо забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони боржнику та власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави; встановити строк подання розпорядником майна до господарського суду відомостей про результати розгляду вимог кредиторів до 29.02.2024 року; встановити дату складання розпорядником майна реєстру вимог кредиторів та подання його на затвердження до господарського суду 29.02. 2024 року; встановити строк проведення розпорядником майна інвентаризації майна боржника до 09.03.2024 року; проведення попереднього засідання суду призначити на "21" лютого 2024 р.; зобов`язати розпорядника майна боржника у наступному засіданні надати cуду звіт про поведену роботу.

До суду від арбітражного керуючого надійшло клопотання № 02-01/918/1264/23-17 від 31.01.2024 року про витребування доказів відповідно до якого просить суд: витребувати у Головного управління ДПС у Рівненській області належним чином завірені копії документів: баланс підприємства (форма № 1); звіт про фінансові результати (форма № 2); звіт про рух грошових коштів (форма № 3); звіт про власний капітал (форма № 4); примітки до річної фінансової звітності (форма № 5); перелік відкритих банківських рахунків боржника КП "Міське будинкоуправління" Здолбунівської міської ради Рівненської області; останнього акту податкової перевірки боржника КП "Міське будинкоуправління" Здолбунівської міської ради Рівненської області; зобов`язати надіслати копію відповіді із витребуваною інформацією та необхідними відомостями на електронну адресу арбітражного керуючого Чепелюка О.О.

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 21.02.2024 року відкладено попереднє засідання на "05" березня 2024 р., відкладено розгляд заяви Головного управління ДПС у Рівненській області про визнання кредиторських вимог на "05" березня 2024 року, відкладено розгляд заяви Здолбунівського відділу Державної виконавчої служби у Рівненському районі Рівненської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції на "05" березня 2024 року.

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 05.03.2024 року у задоволенні заяви Здолбунівського відділу Державної виконавчої служби у Рівненському районі Рівненської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції № 5045 від 23.01.2024 року - відмовлено.

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 05.03.2024 року постановлено визнати вимоги кредитора Головного управління ДПС у Рівненській області до боржника з включенням їх до реєстру вимог кредиторів у розмірі: 468 145, 24 грн заборгованості з основного платежу - третя черга реєстру вимог кредиторів; 274 609, 11 грн штрафних санкцій - шоста черга реєстру вимог кредиторів; включити до витрат, пов`язаних з провадженням у справі про банкрутство витрати на сплату судового збору Головного управління ДПС у Рівненській області у розмірі 4 844,80 - перша черга реєстру вимог кредиторів, які боржник - Комунальне підприємство "Міське будинкоуправління" Здолбунівської міської ради Рівненської області зобов`язаний сплатити в дохід Державного бюджету України; зобов`язати розпорядника майна включити вимоги кредитора до реєстру вимог кредиторів Комунального підприємства "Міське будинкоуправління" Здолбунівської міської ради Рівненської області; зобов`язати розпорядника майна у 10-ти денний строк після проведення попереднього засідання відповідно до статті 48 Кодексу України з процедур банкрутства повідомити кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів про місце і час проведення зборів кредиторів та організувати їх проведення (належні докази повідомлення надати суду); встановити дату проведення зборів кредиторів не пізніше 15.03.2024 р.; рішення зборів кредиторів подати до суду протягом п`яти днів після його проведення; підсумкове засідання призначити на "27" березня 2024 р.

27.03.2024 року до господарського суду від розпорядника майна КП "Міське будинкоуправління" - арбітражного керуючого Чепелюка О.О. надійшла заява про залишення без розгляду відповідно до якої просить суд залишити без розгляду клопотання розпорядника майна КП "Міське будинкоуправління" арбітражного керуючого Чепелюка О.О. за № 02-01/918/1264/23-17 від 31.01.2024 року про витребування у Головного управління ДПС у Рівненській області доказів.

Представники боржника - КП "Міське будинкоуправління", кредитора - ГУ ДПС у Рівненській області та арбітражний керуючий в судове засідання 27.03.2024 року не з`явилися, хоча про дату, час та місце розгляду справи буи повідомлені належним чином, про що свідчать Довідки Господарського суду Рівненської області про доставку електронного листа, відповідно до якої документ в електронному вигляді (Ухвала від 05.03.2024 р. та Ухвала від 18.03.2024 р.) надіслано одержувачам КП "Міське будинкоуправління", ГУ ДПС у Рівненській області та арбітражному керуючому Чепелюку О.О. в їх електронні кабінети, документи доставлено до електронних кабінетів 08.03.2024 року та 18.03.2024 року.

Розглянувши заяву арбітражного керуючого Чепелюка О.О. про залишення без розгляду клопотання про витребування доказів, судом встановлено наступне.

Відповідно до п. 5 - п. 6., п. 8 ч. 1 ст. 12 Кодексу України з процедур банкрутства, арбітражний керуючий користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право: звертатися із запитами арбітражного керуючого, у тому числі щодо отримання копій документів, до органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їх посадових і службових осіб, підприємств, установ, у тому числі банків, небанківських надавачів платіжних послуг, емітентів електронних грошей, депозитарних установ та інших професійних учасників ринків капіталу, організацій, громадських об`єднань, а також до фізичних осіб; отримувати від банків, небанківських надавачів платіжних послуг, емітентів електронних грошей, депозитарних установ та інших професійних учасників ринків капіталу інформацію про наявність рахунків та/або залишок коштів на рахунках боржника (у тому числі на рахунках у цінних паперах) / електронних гаманцях, рух коштів та операції на рахунках боржника (у тому числі на рахунках у цінних паперах) / електронних гаманцях, а також інформацію про договори боржника про зберігання цінностей або надання боржнику в майновий найм (оренду) індивідуального банківського сейфа; отримувати інформацію з державних реєстрів; здійснювати інші повноваження, передбачені цим Кодексом.

Під час виконання повноважень арбітражний керуючий має право на безпосередній доступ до інформації про боржників, їхнє майно, доходи та кошти, у тому числі конфіденційної, що міститься в державних базах даних і реєстрах, у тому числі електронних. Порядок доступу до такої інформації з баз даних та реєстрів встановлюється центральними органами виконавчої влади, які забезпечують їх ведення (ч. 8 ст. 12 Кодексу України з процедур банкрутства).

Згідно ч. 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства, провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України. Застосування положень Господарського процесуального кодексу України та інших законодавчих актів України здійснюється з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

Частинами 10 та 11 статті 11 ГПК України визначено, що якщо спірні відносини не врегульовані законом і відсутній звичай ділового обороту, який може бути до них застосований, суд застосовує закон, що регулює подібні відносини (аналогія закону), а за відсутності такого - виходить із загальних засад і змісту законодавства (аналогія права). Забороняється відмова у правосудді з мотивів неповноти, неясності, суперечливості чи відсутності законодавства, яке регулює спірні відносини.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 226 ГПК України, суд залишає позов без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

З огляду на зазначене, враховуючи, що заява розпорядника майна КП "Міське будинкоуправління" арбітражного керуючого Чепелюка О.О. про залишення без розгляду клопотання про витребування доказів подана до розгляду клопотання судом по суті, суд дійшов висновку про залишення вказаного клопотання без розгляду.

Керуючись ст.ст. 226, 232 - 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Заяву арбітражного керуючого Чепелюка О.О. від 27.03.2024 року про залишення без розгляду клопотання розпорядника майна КП "Міське будинкоуправління" арбітражного керуючого Чепелюка О.О. за № 02-01/918/1264/23-17 від 31.01.2024 року про витребування доказів - задовольнити.

2. Клопотання розпорядника майна Комунального підприємства "Міське будинкоуправління" Здолбунівської міської ради Рівненської області арбітражного керуючого Чепелюка О.О. за № 02-01/918/1264/23-17 від 31.01.2024 року про витребування у Головного управління ДПС у Рівненській області доказів залишити без розгляду.

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення. Ухвали, постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала може бути оскаржена до Північно - західного апеляційного господарського суду в порядку та строки встановлені ст.ст. 254 - 257 ГПК України. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://rv.arbitr.gov.ua.

Суддя Р.В. Романюк

Дата ухвалення рішення27.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу117986586
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —918/1264/23

Ухвала від 08.04.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 08.04.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Постанова від 27.03.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 27.03.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 18.03.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 05.03.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 05.03.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 05.03.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 05.03.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

Ухвала від 27.02.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Романюк Р.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні