Ухвала
від 29.03.2024 по справі 346/3853/23
КОЛОМИЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 346/3853/23

Провадження № 2/346/186/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 березня 2024 р.м. Коломия Коломийський міськрайонний суд Івано - Франківської області

в складі: головуючого судді: Махно Н.В.,

з участю: секретаря: Івасів В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду заяву представника відповідача, Міністерства культури та інформаційної політики України, Яцишен Д.В., про відвід судді по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Міністерства культури та інформаційної політики України, Національного музею Голодомору-геноциду, третя особа без самостійних вимог щодо предмета спору на стороні Міністерства культури та інформаційної політики України, виконуюча обов`язків Генерального директора Національного музею Голодомору-геноциду, ОСОБА_2 , про визнання незаконним та скасування наказу, поновлення на посаді, стягнення середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу, продовження дії контракту, -

ВСТАНОВИВ:

На розгляді суду є вказана цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 до Міністерства культури та інформаційної політики України, Національного музею Голодомору-геноциду, третя особа без самостійних вимог щодо предмета спору на стороні Міністерства культури та інформаційної політики України, виконуюча обов`язків Генерального директора Національного музею Голодомору-геноциду, ОСОБА_2 , про визнання незаконним та скасування наказу, поновлення на посаді, стягнення середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу, продовження дії контракту.

Представник відповідача за довіреністю, Яцишен Д.В., що діє в інтересах відповідача Міністерства культури та інформаційної політики України, подав до суду заяву про відвід судді, а саме головуючого судді Махно Н.В. у даній цивільній справі, мотивуючи тим, що обґрунтування позиції відповідача по справі №346/3853/23, грунтуються на доказах та доводах, які були предметом спору у справі №346/2848/22, за позовною заявою ОСОБА_1 до Міністерства культури та інформаційної політики України, третя особа: Національний музей Голодомору-геноциду, про визнання наказу про звільнення незаконним, його скасування, та поновлення на роботі, та у якій головуючим суддею Махно Н.В. ухвалено рішення про задоволення позову. Зазначає, що у відповідача виникають сумніви в неупередженості та об`єктивності судді Махно Н.В. при розгляді даної справи. Представник відповідача просив відвести суддю Махно Н.В. від розгляду справи.

Суд, дослідивши матеріали справи, вивчивши заяву представника відповідача про відвід судді, приходить до наступного висновку. Відповідно доп.5ч.1ст.36 ЦПК України,суддя не може розглядати справу і підлягає відводу (самовідводу), якщо є інші обставини, що викликають сумнів в неупередженості або об`єктивності судді. Згідно з ч.2, 3 ст.39 ЦПК України, з підстав, зазначених у ст.36,37і38цьогоКодексу, судді, секретарю судового засідання, експерту, спеціалісту, перекладачу може бути заявлено відвід учасниками справи. Відвід повинен бути вмотивованим і заявленим протягом десяти днів з дня отримання учасником справи ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше початку підготовчого засідання або першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження. Згідно з ч.2, 7, 8, 11 ст. 40 ЦПК України, питання про відвід судді вирішує суд, який розглядає справу. Суд задовольняє відвід, якщо доходить висновку про його обґрунтованість. Питання про відвід вирішується невідкладно. Суд вирішує питання про відвід судді без повідомлення учасників справи. За результатами вирішення заяви про відвід суд постановляє ухвалу.

Згідно положення ст. 15 Кодексу суддівської етики неупереджений розгляд справ є основним обов`язком судді. Відповідно до практики Європейського суду з прав людини, судді зобов`язані викликати довіру в учасників судового розгляду, а тому будь-який суддя, стосовно якого є підстави для підозри в неупередженості, повинен заявляти самовідвід або бути відведений.

Головуючим суддею Махно Н.В. було розглянуто цивільну справу №346/2848/22, запозовною заявою ОСОБА_1 до Міністерства культури та інформаційної політики України, третя особа: Національний музей Голодомору-геноциду, про визнання наказу про звільнення незаконним, його скасування, та поновлення на роботі, і рішенням Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області у складі головуючого судді Махно Н.В., від 03 квітня 2023 року позов було задоволено.

Зважаючи на вказані обставини, аналіз норм чинного законодавства України, Бангалорські принципи поведінки суддів, Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод, практику Європейського суду з прав людини, та з урахуванням приписів статей 36, 40, 41 ЦПК України, суд доходить висновку, що з метою уникнення сумнівів у неупередженості та об`єктивності головуючого судді Махно Н.В., під час розгляду даної справи та виключення будь-яких сумнівів щодо дотримання судом принципів законності, для забезпечення достатніх гарантій на справедливий розгляд даної цивільної справи, незалежним і безстороннім судом, суд вважає, що подану заяву представника відповідача за довіреністю, Яцишен Д.В., що діє в інтересах відповідача Міністерства культури та інформаційної політики України, слід задовольнити, та слід відвести суддю Махно Н.В. від розгляду справи №346/3853/23, а матеріали цивільної справи слід передати до відділу документального забезпечення з розгляду справ Коломийського міськрайонного суду, з метою здійснення автоматизованого перерозподілу для визначення складу суду у відповідності до вимог ЦПК України.

Керуючись статтями36,39,40,41, 260, 261, 247 ч.2 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву представника відповідача Міністерства культури та інформаційної політики України, Яцишен Д.В. про відвід головуючого судді Махно Н.В., - задовольнити.

Відвести суддю Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області Махно Наталію Володимирівну від розгляду справи № 346/3853/23, за позовною заявою ОСОБА_1 до Міністерства культури та інформаційної політики України, Національного музею Голодомору-геноциду, третя особа без самостійних вимог щодо предмета спору на стороні Міністерства культури та інформаційної політики України, виконуюча обов`язків Генерального директора Національного музею Голодомору-геноциду, ОСОБА_2 , про визнання незаконним та скасування наказу, поновлення на посаді, стягнення середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу, продовження дії контракту. Матеріали цивільної справи №346/3853/23, за позовною заявою ОСОБА_1 до Міністерства культури та інформаційної політики України, Національного музею Голодомору-геноциду, третя особа без самостійних вимог щодо предмета спору на стороні Міністерства культури та інформаційної політики України, виконуюча обов`язків Генерального директора Національного музею Голодомору-геноциду, ОСОБА_2 , про визнання незаконним та скасування наказу, поновлення на посаді, стягнення середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу, продовження дії контракту, - передати до відділу документального забезпечення з розгляду справ Коломийського міськрайонного суду, з метою здійснення автоматизованого перерозподілу для визначення складу суду у відповідності до вимог ЦПК України. Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя: Махно Н. В.

Дата ухвалення рішення29.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу117991074
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконним та скасування наказу, поновлення на посаді, стягнення середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу, продовження дії контракту

Судовий реєстр по справі —346/3853/23

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Васильковський В. В.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Васильковський В. В.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Махно Н. В.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Махно Н. В.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Беркещук Б. Б.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Беркещук Б. Б.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Беркещук Б. Б.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Беркещук Б. Б.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Беркещук Б. Б.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Беркещук Б. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні