Ухвала
від 01.04.2024 по справі 581/273/24
ЛИПОВОДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 581/273/24

Провадження № 2/581/148/24

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви та відкриття провадження у справіі

01 квітня 2024 року селище Липова Долина

Суддя Липоводолинського районного суду Сумської області Сізов Д.В., вивчивши позовну заяву Комунального некомерційного підприємства «Липоводолинська лікарня» Липоводолинської селищної ради Сумської області до ОСОБА_1

про стягнення коштів, набутих без достатньої правової підстави,

в с т а н о в и в :

21 березня 2024 року КНП «Липоводолинська лікарня» Липоводолинської селищної ради Сумської області звернулося до суду із вказаним позовом, у якому просить стягнути з відповідача 15890,47 грн, які були виплачені на виконання рішення суду про поновлення на роботі та стягнення середньомісячного заробітку за час вимушеного прогулу, яке в подальшому було скасовано.

Згідно з позовною заявою зареєстрованим місцем знаходження позивача є АДРЕСА_1 .

Зареєстрованим місцем проживання відповідача є АДРЕСА_2 . Оскільки позовні вимоги випливають із трудових правовідносин, справа підсудна Липоводолинському районному суду Сумської області.

За формою та змістом позовна заява в цілому відповідає вимогам ст. 175, 177 ЦПК України, недоліки усунуто. Судовий збір сплачено у розмірі 3028 грн.

Підстав для залишення заяви без руху, повернення заяви або відмови у відкритті провадження у справі не встановлено.

Відповідно до ч. 6 ст. 19, ст. 274 ЦПК України справа може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження.

Згідно з ч. 5 ст. 279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має право подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву (ч. 7 ст. 279 ЦПК України).

Керуючись ст. 187, 260, 274 ЦПК України, суддя

п о с т а н о в и в :

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Розгляд справи провести в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін, протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі, за наявними у справі матеріалами.

Роз`яснити відповідачу право подати відзив на позов, встановивши строк для його подання - 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження. Вимоги до змісту відзиву встановлені ч. 3 ст. 178 ЦПК України.

У разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити позивачу право подати до суду відповідь на відзив, у відповідності до вимог ст. 179 ЦПК України, у строк, що не перевищує 3 дні з дня отримання відзиву на позовну заяву.

Роз`яснити відповідачу право подати заперечення на відповідь, згідно зі ст. 180 ЦПК України, у строк, що не перевищує 3 дні з дня отримання відповіді на відзив.

Роз`яснити сторонам, що відповідно до положень ч. 4, 5 ст. 178, ч. 3 ст. 179, ч. 3 ст. 180 ЦПК України до відзиву, відповіді на відзив чи заперечення також додаються:

докази, що підтверджують обставини, на яких вони ґрунтуються,

документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву, відповіді на відзив чи заперечення і доданих до них доказів іншим учасникам.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо розгляду справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтеренет за веб-адресою сторінки: https://court.gov.ua/fair/sud1811/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя Д. В. Сізов

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено02.04.2024
Номер документу118017104
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення коштів, набутих без достатньої правової підстави

Судовий реєстр по справі —581/273/24

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Липоводолинський районний суд Сумської області

Сізов Д. В.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Липоводолинський районний суд Сумської області

Сізов Д. В.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Липоводолинський районний суд Сумської області

Сізов Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні