Ухвала
від 01.04.2024 по справі 458/291/24
ТУРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 458/291/24

2-а/458/6/2024

УХВАЛА

судового засідання

01.04.2024 м. Турка

Турківський районний суд Львівської області в складі:

головуючогосудді Кшик О.І.

секретар судового засідання Сисан С.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до поліцейського СРПП Відділення поліції №2 Самбірського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області Пацкана Івана Миколайовича, інспектора СРПП Відділення поліції №2 Самбірського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області Бриня Михайла Осиповича, Відділення поліції №2 Самбірського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області, Головного управління Національної поліції у Львівській області про скасування постанов про скасування постанов про накладення адміністративних стягнень по справах про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані не в автоматичному режимі,

встановив:

19.03.2024 до суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до поліцейського СРПП Відділення поліції №2 Самбірського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області Пацкана І.М., інспектора СРПП Відділення поліції №2 Самбірського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області Бриня М.О., Відділення поліції №2 Самбірського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області, Головного управління Національної поліції у Львівській області, в якій просить скасувати постанови про накладення адміністративних стягнень по справах про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані не в автоматичному режимі від 28.02.2024 серії БАД № 588156 та серії БАД № 588228 і закрити провадження у справах про адміністративні правопорушення.

У судове засідання позивач ОСОБА_1 не з`явився, хоч був належним чином повідомлений про дату, час та місце розгляду справи.

01.04.2024 представник позивача - адвокат Миньо М.М. подав через канцелярію суду заяву про проведення судового засідання без його та позивача участі, також просить витребувати від Відділення поліції №2 Самбірського РВП ГУНП у Львівській області копію відеозапису з нагрудної камери поліцейського, якою зафіксовано факт можливого вчинення позивачем ОСОБА_1 адміністративних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 121, ч. 1 ст. 126 КУпАП.

Представники відповідачів в судове засідання не з`явилися, були належним чином повідомлені про день, час та місце розгляду справи.

У зв`язку з неявкою всіх учасників справи в судове засідання, відповідно до ч. 4 ст. 229 КАС України, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Розглянувши клопотання позивача про витребування доказів, суд дійшов такого висновку.

Згідно з ч. 4 ст. 9 КАС України суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Відповідно до ст. 72 КАС України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Як видно з постанов про накладення адміністративних стягнень по справах про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані не в автоматичному режимі від 28.02.2024 серії БАД № 588156 та серії БАД № 588228, до таких поліцейським додано відеозаписи, які можуть мати істотне значення для розгляду та вирішення справи.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 223 КАС України, якщо спір, розгляд якого по суті розпочато, не може бути вирішено в даному судовому засіданні, судом може бути оголошено перерву в межах встановлених цим Кодексом строків розгляду справи, тривалість якої визначається відповідно до обставин, що її викликали, з наступною вказівкою про це в рішенні або ухвалі.

Згідно з ч. 6 ст. 223 КАС України, якщо в судовому засіданні було оголошено перерву, провадження у справі після її закінчення продовжується зі стадії, на якій було оголошено перерву.

Відтак, враховуючи необхідність у витребуванні доказів, які потрібні для вирішення справи по суті, суд вважає за необхідне оголосити перерву в судовому засіданні.

Керуючись ст. 9, 80, 223, 241, 248 Кодексу адміністративного судочинства України,

ухвалив:

Клопотання представника позивача про витребування доказів - задоволити.

Витребувати від Відділення поліції №2 Самбірського РВП ГУНП у Львівській області (82500, м.Турка, вул. В.Стуса, 14, Самбірський район, Львівська область) копію відеозапису з нагрудної камери поліцейського, якою 28.02.2024 зафіксовано факт можливого вчинення ОСОБА_1 адміністративних правопорушень, передбаченого ч. 1 ст.121, ч.1 ст. 126 КУпАП, який надати суду в строк до 10.04.2024.

Роз`яснити уповноваженій на виконання ухвали суду особі Відділення поліції №2 Самбірського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції, що у разі неподання суб`єктом владних повноважень витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами.

Оголосити перерву у судовому засіданні до 09.30 год 11.04.2024, про що повідомити учасників справи.

Копію ухвали направити учасникам справи для відома, Відділенню поліції №2 Самбірського РВП ГУНП у Львівській області - для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Дата складання ухвали 01.04.2024.

Суддя О.І. Кшик

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено02.04.2024
Номер документу118019021
СудочинствоАдміністративне
Сутьадміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані не в автоматичному режимі

Судовий реєстр по справі —458/291/24

Рішення від 11.04.2024

Адміністративне

Турківський районний суд Львівської області

Кшик О. І.

Ухвала від 01.04.2024

Адміністративне

Турківський районний суд Львівської області

Кшик О. І.

Ухвала від 21.03.2024

Адміністративне

Турківський районний суд Львівської області

Кшик О. І.

Ухвала від 20.03.2024

Адміністративне

Турківський районний суд Львівської області

Кшик О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні