Ухвала
від 01.04.2024 по справі 183/3240/22
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер справи 183/3240/22

Провадження № 2-др/183/14/24

У Х В А Л А

01 квітня 2024 року м. Новомосковськ Дніпропетровської області

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області в складі:

головуючого судді МайноїГ.Є.,

з участю секретаря судового засідання ПетрієнкоВ.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду заяву ОСОБА_1 про ухвалення додаткового рішення у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Товарна біржа "Новомосковська", Друга новомосковська державна нотаріальна контора Дніпропетровської області, про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за заповітом,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 12березня 2024року звернулась до суду з заявою про ухвалення додаткового рішення суду, в якій просить: «Ухвалити додаткове рішення по справі № 183/3240/22 за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Товарна біржа «Новомосковська», Друга новомосковська державна нотаріальна контора Дніпропетровської області; - «Про визнання права власності в порядку спадкування за заповітом», в якому вказати інформацію про кадастровий номер спірного житлового будинку, який знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: 1223285500:03:007:0437.». В обґрунтування заяви посилається на те, що вже під час розгляду судом справи був сформований Витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку, номер витягу Н-1200576502022 від 09серпня 2022 року, в якому міститься інформація щодо кадастрового номеру спірної земельної ділянки. Оскільки цей Витяг не був поданий як доказ разом із позовною заявою, а також під час підготовчого засідання у цивільній справі, в рішенні суду від 30 листопада 2023 року відсутня інформація про кадастровий номер земельної ділянки, що перешкоджає позивачеві в реєстрації права на спірне нерухоме майно та в подальшій реалізації майнових прав на спірне нерухоме майно. Оскільки позивач є людиною похилого віку, через відсутність знань у сфері права, а також інших поважних причин, які унеможливлювали подання нею необхідного документу (в тому числі продовження дії воєнного стану на території України), у неї була відсутня можливість долучення витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку, номер витягу НВ-1200576502022, сформованого 09серпня 2022 року, в якому міститься інформація про кадастровий номер, що призвело до неповноти рішення, винесеного Новомосковським міськрайонним судом Дніпропетровської області від 30 листопада 2023 року у цивільній справі №183/3240/22.

Вважаючи відсутність всебічного, повного і об?єктивного розгляду в судовому засіданні всіх обставин справи під час розгляду справи судом, позивач зазначає, що виникла необхідність в ухваленні додаткового судового рішення, оскільки додаткове судове рішення - це засіб усунення неповноти судового рішення, внаслідок якого, зокрема, залишилося невирішеним питання, в даному випадку відсутність інформації про кадастровий номер земельної ділянки спірної земельної ділянки.

У судовому засіданні позивач підтримала свою заяву про ухвалення додаткового рішення і, посилаючись на обставини, викладені в ній, просила її задовольнити.

Інші учасники процесу в судове засідання не з`явилися, що не перешкоджає розгляду заяви по суті.

Суд, заслухавши пояснення позивача, вивчивши матеріали справи, ознайомившись з заявою позивача про ухвалення додаткового рішення, приходить до висновку, що відсутні підстави у прийнятті додаткового рішення у справі, з огляду на таке.

Рішенням суду від 30листопада 2023року позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Товарна біржа "Новомосковська", Друга новомосковська державна нотаріальна контора Дніпропетровської області, про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за заповітом, задоволено. Визнано за ОСОБА_1 право власності на житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами, що розташований на земельній ділянці площею 0,2263 га за адресою: АДРЕСА_1 , який в цілому складається з: житлового будинку А, загальною площею 56,6 м2, житловою площею 31,2м2, сіней а, тамбуру а1, л/кухні Б, прибудови б, сараю В, погребу Впг, входу в погреб Г, вбиральні Д, сараю Е, сараю Ж, сараю Л, гаражу М, колодязю К, огорожі № 3, воріт № 4, хвіртки № 5, огорожі № 6, 1962-1990років побудови, в порядку спадкування за заповітом після смерті ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 . Визнано за ОСОБА_1 право власності на земельну ділянку площею 0,2263га, яка надана для будівництва та обслуговування житлового будинку та розташована за адресою: АДРЕСА_1 , в порядку спадкування за заповітом після смерті ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 . Вирішено питання про судові витрати.

12березня 2024року позивач подала до суду заяву про ухвалення додаткового рішення, у якій просить ухвалити додаткове рішення у цій справі, в якому вказати інформацію про кадастровий номер спірного житлового будинку, який знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: 1223285500:03:007:0437.

Відповідно доч.1ст.270ЦПК України,суд,що ухваливрішення,може зазаявою учасниківсправи чиз власноїініціативи ухвалитидодаткове рішення,якщо: 1)стосовно певноїпозовної вимоги,з приводуякої сторониподавали доказиі давалипояснення,не ухваленорішення; 2)суд,вирішивши питанняпро право,не зазначивточної грошовоїсуми,присудженої достягнення,або майно,яке підлягаєпередачі,або дії,що требавиконати; 3)судомне вирішенопитання просудові витрати; 4) суд не допустив негайного виконання рішення у випадках, встановлених статтею 430 цього Кодексу.

Згідно з роз`ясненнями, наданими у п.20 постанови Пленуму Верховного суду України №14 від 18грудня2009року «Про судове рішення у цивільній справі», додаткове рішення може бути ухвалено лише у випадках і за умов, передбачених ЦПК України, воно не може змінити суті основного рішення або містити в собі висновки про права та обов`язки осіб, які не брали участі у справі, чи вирішувати вимоги, не досліджені в судовому засіданні.

Вирішуючи заяву про ухвалення додаткового рішення по суті, суд звертає увагу на таке.

По-перше, не зазначення в рішенні суду кадастрового номеру, не відповідає випадкам і умовам, передбаченим ст. 270ЦПК України, за яких ухвалюється додаткове рішення суду.

По-друге, кадастровий номер це унікальний цифровий код, який присвоюється земельній ділянці під час реєстрації в Державному земельному кадастрі та не повторюється на всій території України. Позивач у своїй заяві просить ухвалити додаткове рішення, указавши в ньому інформацію прокадастровий номер спірного житлового будинку. У той же час суд звертає увагу позивача, що чинним законодавством не передбачено присвоєння кадастрового номеру житловому будинку, що виключає можливість задоволення заяви про ухвалення додаткового рішення суду.

По-третє, доводи позивача про відсутність всебічного, повного і об`єктивного розгляду в судовому засіданні всіх обставин справи під час розгляду справи судом, відхиляються судом, оскільки відомості про кадастровий номер земельної ділянки не були надані позивачем суду під час розгляду справи.

Викладені вище обставини, виходячи з положень ЦПКУкраїни, унеможливлюють ухвалення додаткового рішення у цій справі, а тому у задоволенні заяви ОСОБА_1 про ухвалення додаткового рішення у справі необхідно відмовити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 260, 270 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

У прийнятті додаткового рішення у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Товарна біржа "Новомосковська", Друга новомосковська державна нотаріальна контора Дніпропетровської області, про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за заповітом відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду. Апеляційна скарга подається протягом 15 днів, починаючи з наступного за днем складення ухвали суду.

Ухвала суду складена і підписана 01 квітня 2024 року.

Суддя Г.Є.Майна

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено02.04.2024
Номер документу118020782
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за заповітом

Судовий реєстр по справі —183/3240/22

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Рішення від 30.11.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 21.02.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 23.11.2022

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні