Ухвала
від 01.04.2024 по справі 393/33/20
НОВГОРОДКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 393/33/20

пров. 2-з/393/5/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 квітня 2024 року селище Новгородка

Суддя Новгородківського районного суду Кіровоградської області Добрострой О.С., розглянувши заяву про забезпечення позову, яка подана по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Шоста Криворізька державна нотаріальна контора Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, Новгородківська районна державна нотаріальна контора Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області про визнання заповіту недійсним,

В С Т А Н О В И В:

До Новгородківського районного суду від адвоката Ахмедова Д.Р. огли надійшла заява, в якій він, як представник позивача, просить вжити заходи забезпечення позову, шляхом накладення арешту на земельну ділянку під номером 438, площею 6,0009 га, кадастровий номер 3523480800:02:000:0438, яка розташована на території Вершино-Кам`янської сільської ради Новгородківського району Кіровоградської області. Заява мотивована тим, що наразі в суді оскаржується заповіт спадкодавця на вказану земельну ділянку, а тому є ймовірність того, що відповідач, на користь якого складено даний заповіт, може відчужити спірну земельну ділянку іншим особам.

Вивчивши матеріали справи, суддею встановлено, що зазначена заява підлягає поверненню заявнику.

Відповідно до ч.1 ст.149 ЦПК України суд за заявою учасника справи має право вжити передбаченихстаттею 150цього Кодексу заходів забезпечення позову.

Згідно з ч.1ст.151 ЦПК Українизаява про забезпечення позову подається в письмовій формі, підписується заявником.

Відповідно до ч.1ст.58 ЦПК України сторона, третя особа, а також особа, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, може брати участь у судовому процесі особисто (самопредставництво) та (або) через представника.

Згідно з ч.1ст.60 ЦПК Українипредставником у суді може бути адвокат або законний представник.

Відповідно до ч.4ст.62ЦПК України повноваженняадвокатаякпредставника підтверджуютьсяоднимзтаких документів: 1)довіреністю; 2) ордером, виданим відповідно доЗакону України"Проадвокатурутаадвокатську діяльність"; 3) дорученням органу (установи), уповноваженого законом на надання безоплатної правничої допомоги, виданим відповідно доЗакону України"Про безоплатну правничу допомогу".

Згідно з ч.2, ч.3 ст.26Закону України''Проадвокатурутаадвокатську діяльність'' ордер-письмовийдокумент,щоувипадках,встановленихцимЗаконом таіншимизаконамиУкраїни,посвідчуєповноваження адвокатана наданняправничої допомоги.Ордер видаєтьсяадвокатом,адвокатськимбюроабо адвокатськимоб`єднанням таповинен міститипідпис адвоката.РадаадвокатівУкраїни затверджуєтиповуформуордера. Повноваження адвоката як захисника або представника в господарському, цивільному, адміністративному судочинстві, кримінальному провадженні, розгляді справ про адміністративні правопорушення, а також як уповноваженого за дорученням у конституційному судочинстві підтверджуються в порядку, встановленому законом.

Відповідно до Положення про ордер на надання правничої (правової) допомоги, затвердженого рішенням Ради адвокатів України від 12 квітня 2019 року №41 з відповідними змінами, в Україні встановлюється єдина, обов`язкова для всіх адвокатів, типова форма ордера, яку затверджує Рада адвокатів України. Бланки ордерів, згідно затвердженої типової форми, генеруються у відповідному розділі ''Особистого кабінету адвоката'' на офіційному веб-сайті Національної асоціації адвокатів України www.unba.org.ua слідуючи командам системи. Ордер повинен містити двовимірний штрих-код (QR-код) з посиланням на профайл адвоката в ЄРАУ.

Разом з тим, рішенням Ради адвокатів України №41 від 12.04.2019р. дозволено адвокатам України в строк до 01 січня 2022 року використовувати Типову форму ордера, виготовлену друкарським способом на замовлення ради адвокатів регіону. Типова форма ордеру, виготовлена друкарським способом на замовлення ради адвокатів регіону відповідно до Положення про ордер на надання правової допомоги та порядок ведення реєстру ордерів, затверджене рішенням Ради адвокатів України №36 від 17 грудня 2012 року, із змінами та доповненнями, діє після 01 січня 2022 року до закінчення повноважень адвоката у конкретній справі (провадженні).

Заяву, що надійшла до суду, подав адвокат Ахмедов Д.Р. огли, який на підтвердження своїх повноважень надав копію ордеру про надання правової допомоги, що виготовлений друкарським способом та який не містить двовимірного штрих-коду (QR-код) з посиланням на профайл адвоката в ЄРАУ. З копії вказаного ордеру слідує, що адвокат Ахмедов Д.Р. огли уклав з позивачем договір про надання правової допомоги 28.03.2023р. і звернувся до суду 29.03.2024р., тобто після 01.01.2022р., а тому даний ордер про надання правової допомоги не надає право адвокату Ахмедову Д.Р. огли представляти інтереси позивача в суді. Таким чином, адвокат Ахмедов Д.Р. огли не підтвердив своїх повноважень на підписання даної заяви про забезпечення позову.

Відповідно до ч.10 ст.153 ЦПК України суд, встановивши, що заяву про забезпечення позову подано без додержання вимогстатті 151цього Кодексу, а також у разі подання заяви особою, яка відповідно дочастини шостоїстатті 14 цього Кодексу зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, повертає її заявнику, про що постановляє ухвалу.

Оскільки до заяви про забезпечення позову, підписаної адвокатом Ахмедовим Д.Р. огли як представником ОСОБА_1 , в порушення вимог ст.62 ЦПК Українине додано документів, що підтверджують повноваження адвоката представляти інтереси позивача по даній справі, то вказана заява підлягає поверненню заявнику.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст. 62, 149, 151, 153, 258-260, 353, 354 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Заяву про забезпечення позову повернути заявнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена до Кропивницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга буде подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя О.С.Добрострой

СудНовгородківський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено03.04.2024
Номер документу118048417
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про забезпечення (скасування забезпечення) позову або доказів

Судовий реєстр по справі —393/33/20

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Добрострой О. С.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Добрострой О. С.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Добрострой О. С.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Добрострой О. С.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Добрострой О. С.

Ухвала від 06.07.2023

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Добрострой О. С.

Ухвала від 05.06.2023

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Добрострой О. С.

Ухвала від 25.04.2023

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Добрострой О. С.

Ухвала від 29.03.2023

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Добрострой О. С.

Ухвала від 01.03.2023

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Добрострой О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні