Ухвала
від 23.05.2023 по справі 691/152/23
ГОРОДИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОРОДИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 691/152/23

провадження № 2/691/157/23

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду по суті

23 травня 2023 рокум. Городище

Городищенський районний суд Черкаської області в складі судді Синиці Л.П., за участю секретаря судового засідання Харук Л.Ю., розглянувши у підготовчому судовому засіданні в м. Городище цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Вільшанської селищної ради про визнання права власності в порядку спадкування за законом на права орендаря земельної ділянки по договору та прав члена (засновника) фермерського господарства,

ВСТАНОВИВ :

Представник позивача Шарая Л.О. в інтересах ОСОБА_1 звернулася до суду з позовною заявою до ОСОБА_2 , за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Вільшанської селищної ради про визнання права власності в порядку спадкування за законом на права орендаря земельної ділянки по договору та прав члена (засновника) фермерського господарства.

Ухвалою суду від 09.03.2023 року провадження у зазначеній справі відкрито. Призначено підготовче засідання.

Представник позивача позовні вимоги підтримала. Просила закрити підготовче провадження та призначити справи до судового розгляду по суті.

Представник відповідача у підготовчому судовому засіданні повідомив, що відзиву на позовну заяву не подавали, оскільки заявлені позовні вимоги визнають, не наполягають на прийнятті рішення в підготовчому провадженні та вважають за можливе справу призначити до судового розгляду по суті, з урахуванням витребуваних документів, що надійшли з нотаріальної контори.

Представник третьої особи вказала, що до суду подано їх пояснення, яке просить врахувати при прийнятті рішення. У позивача, згідно поданих до суду матеріалів (доказів) не існує перешкод для звернення до нотаріуса та відповідно прийняття спадщини за законом, за наявності права, на спадкове майно спадкодавця. Заперечень щодо закінчення підготовчого провадження не мають.

Будь-яких клопотань в підготовчому судовому засідання заявлено не було.

Суд, ознайомившись з матеріалами справи, вважає, що є підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

У підготовчому засіданні у відповідності до вимог статті 189 ЦПК України виконано завдання підготовчого провадження та при підготовці справи до судового розгляду по суті були проведені усі необхідні підготовчі дії, передбачені ст. 197 ЦПК України.

Справа підготовлена для судового розгляду по суті.

Підстав для ухвалення судового рішення в підготовчому засіданні немає. Так, суд приходить до висновку, що з метою перевірки наявності законних підстав для визнання представником відповідача позову та в звязку з тим, що таке визнання може суперечити закону та порушити права і свободи чи інтереси інших осіб, для зясування та вирішення усіх питань, які мають значення для прийняття законного та обґрунтованого рішення у справі, необхідно продовжити розгляд справи.

Обставини, що перешкоджали б призначенню справи до розгляду по суті, судом не встановлено.

Відповідно до частини 2 статті 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, суд вважає, що у підготовчому засіданні вирішено питання про всі процесуальні дії, які необхідно вчинити до закриття підготовчого провадження та початку судового розгляду справи, тому підготовче засідання підлягає закриттю, а справа призначенню до судового розгляду по суті.

З урахуванням наведеного, керуючись ст. ст. 197, 198, 200, 259, 260 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Вільшанської селищної ради, про визнання права власності в порядку спадкування за законом на права орендаря земельної ділянки по договору та прав члена (засновника) фермерського господарства.

Призначити справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 12:00 год. 14 червня 2023 року в залі судових засідань Городищенського районного суду Черкаської області, за адресою: Черкаська область, м. Городище, вул. 1 Травня, 9.

В судове засідання викликати учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л. П. Синиця

Дата ухвалення рішення23.05.2023
Оприлюднено03.04.2024
Номер документу118057769
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності в порядку спадкування за законом на права орендаря земельної ділянки по договору та прав члена (засновника) фермерського господарства

Судовий реєстр по справі —691/152/23

Рішення від 01.02.2024

Цивільне

Городищенський районний суд Черкаської області

Синиця Л. П.

Ухвала від 23.05.2023

Цивільне

Городищенський районний суд Черкаської області

Синиця Л. П.

Ухвала від 09.03.2023

Цивільне

Городищенський районний суд Черкаської області

Синиця Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні