Ухвала
від 02.04.2024 по справі 358/1451/23
БОГУСЛАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 358/1451/23 Провадження № 2/358/249/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 квітня 2024 року м. Богуслав

Богуславський районний суд Київської області в складі:

головуючого судді Романенко К.С.,

за участю секретаря судового засідання Шпак К.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Богуславі, без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу відповідно до положень ч. 2 ст. 247 ЦПК України, за власною ініціативою питання щодо виправлення описки у рішенні суду по справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: орган опіки та піклування виконавчого комітету Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області, служба у справах дітей та сім`ї виконавчого комітету Богуславської міської ради про позбавлення батьківських прав, -

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Богуславського районного суду Київської області № 358/1451/23 від 20 березня 2024 року задоволено позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: орган опіки та піклування виконавчого комітету Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області, служба у справах дітей та сім`ї виконавчого комітету Богуславської міської ради про позбавлення батьківських прав та вирішено:

«Позбавити батьківських прав громадянина України ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , уродженця с.Поліське Київської області, відносно його неповнолітніх дітей: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Стягнути з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 судовий збір в розмірі 1073, 60 грн.»

При цьому, при внесенні даного рішення до комп`ютерної програми документообігу загальних судів «Д-3» та при зазначенні дати його винесення допущено описку, а саме: вказано дату «21 березня 2024 року», замість вірного «20 березня 2024 року».

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до висновку щодо виправлення описки з наступних підстав.

Відповідно до ст. 269 ЦПК України, суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки. Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що поставляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень. Ухвалою суду питання про виправлення описки вирішується без повідомлення учасників справи.

Ухвала про внесення виправлень надсилається всім особам, яким видавалося чи надсилалося судове рішення, що містить описки чи арифметичні помилки.

Відповідно до п.19 постанови Пленуму про виправлення описки в ухвалі суду від 16.11.2016 "Про судове рішення у цивільній справі", вирішуючи питання про виправлення описок чи арифметичних помилок, допущених у судовому рішенні (рішенні або ухвалі), суд не має права змінювати зміст судового рішення, він лише усуває такі неточності, які впливають на можливість реалізації судового рішення чи його правосудності.

Описки - це помилки, зумовлені неправильним написанням слів. Виправленню підлягають лише ті описки, які мають істотний характер. До таких належить написання прізвищ та імен, адрес, найменувань спірного майна, зазначення дат та строків.

Виходячи з правової позиції Верховного Суду України, суд може виправити лише ті описки або арифметичні помилки, яких він сам припустився.

Як видно з матеріалів справи, судом при внесенні до комп`ютерної програми документообігу загальних судів «Д-3» повного тексту рішення суду від 20.03.2024 у справі №358/1451/23 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: орган опіки та піклування виконавчого комітету Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області, служба у справах дітей та сім`ї виконавчого комітету Богуславської міської ради про позбавлення батьківських прав, було допущено описку, а саме зазначено дату винесення рішення суду «21 березня 2024 року», замість вірного «20 березня 2024 року».

Оскільки виправлення вказаної описки не впливає на зміст ухваленого рішення та не змінює його суть, вказана описка підлягає виправленню.

З урахуванням викладеного та керуючись ст. 269, ч. 1 ст. 432 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Виправити описку, допущену в рішення Богуславського районного суду Київської області прийнятому за результатами розгляду цивільної справи № 358/1451/23 від за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: орган опіки та піклування виконавчого комітету Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області, служба у справах дітей та сім`ї виконавчого комітету Богуславської міської ради про позбавлення батьківських прав, та вважати вірною дату ухвалення рішення - «20 березня 2024 року», замість невірно зазначеної дати - «21 березня 2024 року».

В іншій частині рішення залишити без змін.

Копію ухвали направити сторонам по справі.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Головуючий: суддя К. С. Романенко

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118070957
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —358/1451/23

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Романенко К. С.

Рішення від 21.03.2024

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Романенко К. С.

Рішення від 20.03.2024

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Романенко К. С.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Романенко К. С.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Романенко К. С.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Романенко К. С.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Романенко К. С.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Романенко К. С.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Романенко К. С.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Романенко К. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні