Ухвала
від 25.03.2024 по справі 363/445/24
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 363/445/24

Провадження № 2/761/6305/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 березня 2024 року суддя Шевченківського районного суду м. Києва Волошин В.О., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Київська обласна енергопостачальна компанія»</a>, третя особа: Національна комісія, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг про скасування вимог за помилкове нарахування боргу, -

встановив:

У січні 2024 року до Вишгородського районного суду Київської області надійшла вказана позовна заява.

26 січня 2024 року ухвалою судді Вишгородського районного суду Київської області Баличева М.Б. вказану заяву залишено без руху.

29 січня 2024 року на адресу Вишгородського районного суду м. Києва надійшла заява позивача про усунення недоліків.

08 лютого 2024 року ухвалою судді Вишгородського районного суду Київської області Баличева М.Б. матеріали вказаного позову направлено за підсудністю до Шевченківського районного суду м. Києва.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями визначено головуючого суддю Волошина В.О.

Під час вивчення матеріалів позовної заяви було встановлено, що остання подана з порушенням вимог ст. 175 ЦПК України.

Пункт 5) ч. 3 ст. 175 ЦПК України передбачає, що позовна заява, серед іншого, повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Суд звертає увагу позивача, що відповідно до п. 7 постанови пленуму Верховного Суду України «Про застосування норм цивільного процесуального законодавства при розгляді справ у суді першої інстанції» № 2 від 12 червня 2009 року у позовній заяві повинні не лише повинні міститися позовні вимоги, а й бути викладені обставини, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, і зазначені докази, що підтверджують кожну обставину.

При цьому, по тексту позову, позивачем не зазначено місцезнаходження будинку/квартири за яким відбулось нарахування боргу, та до позову не долучено відповідних доказів.

Викладене є недоліками позовної заяви, які мають бути усунуті позивачем.

Згідно ст. 185 ЦПК України суддя встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 ЦПК України, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Відтак, позивачу необхідно подати до суду виправлену редакцію позовної заяви, із конкретизацією та зазначенням місцезнаходження будинку/квартири за яким відбулось нарахування боргу. Тобто вказати номер будинку/квартири, назву вулиці, зазначити місто/область, та поштовий індекс. Виправлену редакцію позову надати до суду у кількості для суду та учасників процесу. У разі направлення заяви електронним зв`язком, надати суду докази направлення такої заяви іншим учасникам процесу.

Керуючись ст. ст. 175, 185, 260, 261, 353 ЦПК України, суд, -

ухвалив:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Київська обласна енергопостачальна компанія»</a>, третя особа: Національна комісія, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг про скасування вимог за помилкове нарахування боргу, - залишити без руху, надавши позивачу строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху.

У випадку невиконання цієї ухвали у встановлений судом строк, позовна заява вважається неподаною і підлягає поверненню позивачу зі всіма доданими до неї документами.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118073775
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування вимог за помилкове нарахування боргу

Судовий реєстр по справі —363/445/24

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волошин В. О.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волошин В. О.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

Ухвала від 26.01.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні