Ухвала
від 02.04.2024 по справі 287/2960/23
ОЛЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Олевський районний суд Житомирської області

Справа № 287/2960/23

2-о/287/15/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

02 квітня 2024 року м. Олевськ

Суддя Олевського районного суду Житомирської області Винар Л.В.,розглянувши заяву ОСОБА_1 , представник заявника адвокат Соболівський Антон Михайлович, заінтересовані особи Олевський відділдержавної реєстраціїактів цивільногостану у Коростенському районі Житомирської області Центрального міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Київ), Олевська міська рада, про встановлення факту смерті особи на території, на якій введено воєнний стан,

В С Т А Н О В И В:

До Олевського районного суду Житомирської області надійшла заява ОСОБА_1 , представник заявника адвокат Соболівський Антон Михайлович, заінтересовані особи Олевський відділдержавної реєстраціїактів цивільногостану у Коростенському районі Житомирської області Центрального міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Київ), Олевська міська рада, про встановлення факту смерті особи на території, на якій введено воєнний стан.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями справу передано судді Винару Л.В.

Ухвалою суду від 20.03.2024 року заяву залишено без руху, оскільки вона не відповідала вимогам ст. 175, 318 ЦПК України та заявникові (його представнику) надано строк для усунення недоліків.

01.04.2024 року від представника заявника ОСОБА_1 - адвоката Соболівського А.М. до суду надійшла заява про усунення недоліків з додатками.

Також, представником заявника подано клопотання про залучення заінтересованої особи до справи, у якому він просить суд залучити до розгляду справи № 287/2960/23 Військову частину НОМЕР_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) в якості заінтересованої особи.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Відповідно до ст. 317 ЦПК України заява про встановлення факту смерті особи на території, на якій введено воєнний чи надзвичайний стан, або на тимчасово окупованій території України, визначеній такою відповідно до законодавства, може бути подана членами сім`ї померлого, їхніми представниками або іншими заінтересованими особами (якщо встановлення факту смерті особи впливає на їхні права, обов`язки чи законні інтереси) до будь-якого місцевого суду України, що здійснює правосуддя, незалежно від місця проживання (перебування) заявника.

Відповідно до ч. 2 ст. 317 ЦПК України справи про встановлення факту народження або смерті особи на території, на якій введено воєнний чи надзвичайний стан, або на тимчасово окупованій території України, визначеній такою відповідно до законодавства, розглядаються невідкладно з дня надходження відповідної заяви до суду.

Заява подана із додержанням вимог, викладених у ст. ст. 317 - 318 ЦПК України, підсудна цьому суду, підстави для залишення заяви без руху, повернення заяви, передбачені ч. 2, ч. 4 ст. 185 ЦПК України, або підстави для відмови у відкритті провадження у справі, передбачені ч. 4 ст. 315 ЦПК України, не встановлені.

Викладене свідчить, що заяву про встановлення факту смерті особи на території, на якій введено воєнний стан можливо прийняти до розгляду та відкрити провадження, призначивши судове засідання в порядку окремого провадження.

Також , згідно ч. 3 ст. 42 ЦПК України у справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи.

Відповідно до ч. 3 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Враховуючи зазначене,оскількиОСОБА_2 , особа, факт смерті якої встановлюється, є військовослужбовцем Військової частини НОМЕР_1 та судове рішення про визнання факту смерті ОСОБА_2 може вплинути на права та обов`язки Військової частини НОМЕР_1 , тому суд вважає за доцільне залучити у якості заінтересованої особиу справіВійськову частину НОМЕР_1 .

Керуючись ст.ст. 42, 53, 185-187, 258-261, 294, 317 ЦПК України, суддя,

У Х В А Л И В:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 , представник заявника адвокат Соболівський Антон Михайлович, місце знаходження: 03035, м. Київ, вул. Сурикова, буд. 3А, пов. 3, заінтересовані особи Олевський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Коростенському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), місце знаходження: 11001, м. Олевськ, вул. Володимирська, буд. 5, Коростенського району, Житомирської області, Олевська міська рада місце знаходження: 11001, м. Олевськ, вул. Володимирська, буд. 2, Коростенського району, Житомирської області, про встановлення факту смерті особи на території, на якій введено воєнний стан.

Призначити судове засідання на 12год.00хв.03квітня 2024року в приміщенні Олевського районного суду Житомирської області, розташованого за адресою: Житомирська область, Коростенський район, м. Олевськ, вул. Володимирська, 7.

Клопотання представника заявника про залучення заінтересованої особи до справи - задоволити.

Залучити Військову частину НОМЕР_1 в якості заінтересованої особи до участі у справі за заявою ОСОБА_1 , представник заявника адвокат Соболівський Антон Михайлович, заінтересовані особи Олевський відділдержавної реєстраціїактів цивільногостану у Коростенському районі Житомирської області Центрального міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Київ), Олевська міська рада, про встановлення факту смерті особи на території, на якій введено воєнний стан.

Копію ухвалинаправити заявнику,його представникута заінтересованимособам. Викликати для участі в судовому засіданні учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Л.В.Винар

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118090670
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту смерті особи на території, на якій введено воєнний стан

Судовий реєстр по справі —287/2960/23

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Олевський районний суд Житомирської області

Винар Л. В.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Олевський районний суд Житомирської області

Винар Л. В.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Олевський районний суд Житомирської області

Винар Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні