Ухвала
від 02.04.2024 по справі 398/301/24
ОЛЕКСАНДРІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 398/301/24

провадження №: 3/398/447/24

УХВАЛА

Іменем України

"02" квітня 2024 р. Суддя Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області Дубровська Н.М. розглянувши клопотання адвоката Пінчук Ю.В., яка представляє інтереси особи , що притягується до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за ч. 1 ст. 173-2 КУпАП. про витребування доказів,-

встановив:

В провадженні Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області перебувають матеріали по справі про адміністративне правопорушення, які надійшли від ГУНП в Кіровоградській області Олександрійського районного відділу поліції про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за ч. 1 ст. 173-2 КУпАП.

В судовому засіданні представник ОСОБА_1 адвокат Пінчук Ю.В. заявила клопотання про витребування з Олександрійського районного відділу поліції Головного управління національної поліції в Кіровоградській області доказів, а саме матеріали відеофіксації подій що мали місце 17 січня 2024 року в АДРЕСА_1 , при складанні протоколу про адміністративне правопорушення серії ВАБ № 927228 від 17 січня 2024 року про притягнення адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за ч. 1 ст. 173-2 КУпАП та протоколу № 1 про адміністративне правопорушення за ч. 5 ст. 184 КУпАП відносно ОСОБА_1 .

ОСОБА_1 не заперечувала проти заявленого клопотання.

Потерпілий ОСОБА_2 у судовому засіданні не заперечував проти витребування доказів.

Дослідивши матеріали справи, вислухавши думку учасників справи, клопотання про витребування доказів у справі є таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ізст. 251 КУпАП, доказами в справі про адміністративне правопорушення, є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами, показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кіно- зйомки, відеозапису, у тому числі тими, що використовуються особою, яка притягається до адміністративної відповідальності, або свідками, а також працюючими в автоматичному режимі, чи засобів фото- і кіно- зйомки, відеозапису, у тому числі тими, що використовуються особою, яка притягається до адміністративної відповідальності, або свідками, а також працюючими в автоматичному режимі, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, протоколом про вилучення речей і документів, а також іншими документами.

Законом встановлюється певний порядок розгляду справ про адміністративні правопорушення. Орган або посадова особа, що розглядає справу, мають право витребування доказів від підприємств, установ, організацій, посадових осіб і громадян.

В судовому засіданні представник особи, що притягується до адміністративної відповідальності - адвокат Пінчук Ю.В. зазначила, що витребування вищевказаних доказів є необхідним для з`ясування обставин, що мають суттєве значення у справі. Самостійно отримати такі докази особа, яка притягається до адміністративної відповідальності, а також її представник не мають можливості.

Враховуючи наведене, клопотання підлягає задоволенню.

На підставі вище наведеного, керуючись ст. 251 КУпАП України, -

постановив:

Клопотання представника Пінчук Ю.В., яка діє в інтересах ОСОБА_1 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати з Олександрійського районного відділу поліції Головного управління національної поліції в Кіровоградській області матеріали відеофіксації подій що мали місце 17 січня 2024 року в АДРЕСА_1 , при складанні протоколу про адміністративне правопорушення серії ВАБ № 927228 від 17 січня 2024 року про притягнення адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за ч. 1 ст. 173-2 КУпАП та протоколу № 1 про адміністративне правопорушення за ч. 5 ст. 184 КУпАП відносно ОСОБА_1 .

Вказані докази надати суду до 12 квітня 2024 року.

Ухвала остаточна, оскарженню не підлягає.

Суддя: Н.М.Дубровська

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118097794
СудочинствоАдмінправопорушення
Сутьвитребування доказів

Судовий реєстр по справі —398/301/24

Постанова від 01.05.2024

Адмінправопорушення

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Дубровська Н. М.

Постанова від 30.04.2024

Адмінправопорушення

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Дубровська Н. М.

Постанова від 16.04.2024

Адмінправопорушення

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Голосеніна Т. В.

Ухвала від 02.04.2024

Адмінправопорушення

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Дубровська Н. М.

Постанова від 02.04.2024

Адмінправопорушення

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Дубровська Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні