Ухвала
від 03.04.2024 по справі 307/391/24
ТЯЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 307/391/24

Провадження № 2/307/92/24

УХВАЛА

про виправлення описки

03 квітня 2024 року м. Тячів

Тячівський районний суд Закарпатської області у складі судді Сас Л.Р., секретар судового засідання Кривошея Д.А., розглянувши за правилами ч. 2 ст. 247 ЦПК України (за відсутності учасників справи та нездійснення фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу) питання про виправлення описки в ухвалі Тячівського районного суду Закарпатської області від 20 березня 2024 року про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та Нересницької сільської ради,третя особа Тячівськадержавна нотаріальнаконтора,про визнання права на спадкування та визнання права власності та скасування договору дарування,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 пред`явила позовдо ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та Нересницької сільської ради, визнання права на спадкування та визнання права власності на частину будинковолодіння та частини земельної ділянки розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , про визнання недійсним та скасування договору дарування посвідчений державним нотаріусом Тячівського нотаріального округу Черевко Л.В..

Згідно ухвали судді Тячівського районного суду Закарпатської області від 20 березня 2024 року вказану позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі та підготовче судове засідання призначено на 09 травня 2024 року на 10 год.

Однак, у вступній та резолютивній частинах ухвали Тячівського районного суду Закарпатської області від 20 березня 2024 року помилково зазначено відповідачем Буштинську селищну раду та не зазначено відомості про третю особу, якою є Тячівська державна нотаріальна контора.

Відповідно до ст. 269 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки.

Згідно ч. 2ст. 269 ЦПК України питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

У даному випадку питання про виправлення описки вирішується без

повідомлення учасників справи.

Отже,під часоформлення вказаноїухвали допущено опискуу вступній та резолютивній частинах ухвали.

Керуючись ст. 258-261 ЦПК України, суд

постановив:

Внести виправлення у вступній та резолютивній частинах ухвали Тячівського районного суду Закарпатської області від 20 березня 2024 року про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та Нересницької сільської ради,третя особа Тячівськадержавна нотаріальнаконтора,про визнання права на спадкування та визнання права власності та скасування договору дарування, а саме, вступну частину вказаної ухвали викласти у наступній редакції :

«Суддя Тячівського районного суду Закарпатської області Сас Л.Р., вивчивши позовну заяву ОСОБА_1 , мешканки АДРЕСА_1 до ОСОБА_2 , зареєстроване місце проживання якої: АДРЕСА_1 , ОСОБА_3 , фактичне місце проживання якого: АДРЕСА_1 та Нересницької сільської ради, місцезнаходження якої: с. Нересниця, вул. Грушевського, 25, Тячівського району Закарпатської області, третя особа Тячівська державна нотаріальна контора, яка знаходиться за адресою: вул. Незалежності, 30 у м. Тячів Закарпатської області, про визнання права на спадкування та визнання права власності на частину будинковолодіння та частини земельної ділянки, про визнання недійсним та скасування договору дарування.

Другий абзац резолютивної частини вказаної ухвали викласти у наступній редакції: «Відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та Нересницької сільської ради,третя особа Тячівськадержавна нотаріальнаконтора,про визнання права на спадкування та визнання права власності на частину будинковолодіння та частини земельної ділянки розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , про визнання недійсним та скасування договору дарування посвідчений державним нотаріусом Тячівського нотаріального округу Черевко Л.В.., яка буде розглядатися за правилами загального позовного провадження.».

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання її суддею і може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до Закарпатського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання.

Суддя Л.Р.Сас

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118098585
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права на спадкування та визнання права власності та скасування договору дарування

Судовий реєстр по справі —307/391/24

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Сас Л. Р.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Сас Л. Р.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Сас Л. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні