Ухвала
від 03.04.2024 по справі 570/4934/23
РІВНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 570/4934/23

Номер провадження 2-о/570/53/2024

У Х В А Л А

03 квітня 2024 року

Рівненський районний суд Рівненської області в особі Красовського О.О., ознайомившись в м.Рівне з матеріалами цивільної справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: орган опіки та піклування - виконавчий комітет Клеванської селищної ради Рівненського району Рівненської області про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки над нею та призначення опікуна,

в с т а н о в и в :

До суду надійшла заява про визнання фізичної особи недієздатною.

Відповідно до ч.1 ст.299 ЦПК України справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування.

Матеріали справи не містять відомостей про залучення ОСОБА_2 адвоката для представництва його інтересів під час розгляду справи.

Відповідно до положення ч. 5 ст.293 ЦПК України у випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 ч. 2 цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Згідно з ч.2 ст.13 Закону України ''Про безоплатну правову допомогу'' безоплатна вторинна правова допомога включає такі види правових послуг: захист; здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру.

Відповідно до п.24 ч.1 ст.14 Закону України ''Про безоплатну правову допомогу'' особи, стосовно яких суд розглядає справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною; поновлення цивільної дієздатності недієздатних фізичних осіб та фізичних осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, звільнення від повноважень опікунів чи піклувальників таких осіб, - мають право на правничі послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 цього Закону, протягом розгляду справи в суді.

З метою належного надання правової допомоги, враховуючи обов`язкову участь адвоката особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, суд приходить до висновку про призначення даній особі захисника із числа адвокатів Західного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги.

Керуючись ст. 293 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

Доручити Західному міжрегіональному центру з надання безоплатної правничої допомоги (вул. За Рудкою, 33, офіс 603, м. Тернопіль, 46003, ел.адреса, на яку слід надсилати документи про призначення адвоката: order@legalaid.rv.ua) призначити адвоката ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , відносно якого суд розглядає справу про визнання недієздатним, встановлення опіки та призначення опікуна.

Явку адвоката забезпечити у приміщення Рівненського районного суду Рівненської області в судове засідання, яке призначено на 11 годину 30 хвилин 24 квітня 2024 року.

Копію заяви про визнання особи недієздатною та доданих до заяви документів адвокат може отримати у суді.

Оплату послуг адвоката віднести за рахунок держави.

Копію ухвали суду надіслати Західному міжрегіональному центру з надання безоплатної правничої допомоги для виконання (ел.адреса, на яку слід надсилати документи про призначення адвоката: order@legalaid.rv.ua).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет inbox@rv.rv.court.gov.ua, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Красовський О.О.

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118105424
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки над нею та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —570/4934/23

Рішення від 29.04.2024

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Красовський О.О.

Рішення від 29.04.2024

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Красовський О.О.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Красовський О.О.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Красовський О.О.

Ухвала від 15.09.2023

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Красовський О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні