Ухвала
від 02.04.2024 по справі 607/180/24
КОЗІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 607/180/24

Провадження №2/951/111/2024

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

02 квітня 2024 року суддя Козівського районного суду Тернопільської області Гриновець О. Б., вивчивши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до приватного агропромислового підприємства «Агропродсервіс» про визнання недійним договору та скасування державної реєстрації права користування

у с т а н о в и л а:

03.01.2024 представник ОСОБА_1 адвокат Кметик Я. С. звернувся до Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області із позовною заявою до відповідача про визнання недійним договору та скасування державної реєстрації права користування з підстав, викладених у фабулі такої.

Ухвалою Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 05.01.2024 цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до приватного агропромислового підприємства «Агропродсервіс» про визнання недійним договору та скасування державної реєстрації права користування передано на розгляд до Козівського районного суду Тернопільської області.

Згідно з протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями, справа № 607/180/24 передана 14.03.2024 судді Гриновець О. Б.

Ухвалою судді Козівського районного суду Тернопільської області Гриновець О. Б. від 19.03.2024 позовну заяву залишено без руху.

26.03.2024 на адресу суду надійшла заява про усунення недоліків поданої позовної заяви, якою такі недоліки було усунуто.

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України і віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції Козівського районного суду Тернопільської області. Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Частиною 1 ст. 187 ЦПК України встановлено, що за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу.

Тому, вказану позовну заяву слід прийняти до розгляду й відкрити за такою провадження у справі.

Вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження відповідно до ч. 4 ст. 274 ЦПК України і її розгляд слід здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Тож з метою виконання вимог, передбачених ч. 1 ст. 189 ЦПК України, слід розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у справі.

Керуючись ст.ст. 19, 187, 259-261, 274 ЦПК України

постановила:

прийняти позовну заяву до розгляду й відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до приватного агропромислового підприємства «Агропродсервіс» про визнання недійним договору та скасування державної реєстрації права користування.

Розгляд справи здійснювати в порядку загального позовного провадження.

З метою виконання вимог ч. 1 ст. 189 ЦПК України розпочати підготовче провадження у справі.

Призначити підготовче засідання у приміщенні Козівського районного суд Тернопільської області (Тернопільська область, смт Козова, вул. Соборна, 2) на 15:00 14.05.2024.

Копію ухвали, копію заяви та доданих до неї документів, надіслати учасникам справи.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення цієї ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти поданої заяви, якщо такі є. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст. 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст. 178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі Судової влади України в мережі Інтернет - http://court.gov.ua.

Ухвала може бути оскаржена у зв`язку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Тернопільського апеляційного суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О. Б. Гриновець

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118107242
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійним договору та скасування державної реєстрації права користування

Судовий реєстр по справі —607/180/24

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Гриновець О. Б.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Козівський районний суд Тернопільської області

Гриновець О. Б.

Ухвала від 05.01.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Герчаківська О. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні