Ухвала
від 03.04.2024 по справі 340/1256/24
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залучення третьої особи

03 квітня 2024 року м. Кропивницький Справа № 340/1256/24

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Дегтярьової С.В., розглянув у порядку спрощеного провадження (письмового провадження) заяву про вступ у справу третьої особи по справі

за позовом Приватного підприємства "Удача" (28622, с. Ганно-Требинівка, Кропивницький р-н, Кіровоградська обл., вул. Центральна, 2, ЄДРПОУ 36735088)

до відповідача Міністерства юстиції України (01001, м. Київ, Архітектора Городецького, 13, ЄДРПОУ 00015622)

про визнання протиправним та скасування наказу,

УСТАНОВИВ:

Представник позивача звернувся до суду з позовом, у якому просить визнати протиправним та скасувати з дня видання наказ Міністерства юстиції України від 11.11.2021 р. №4048/5 про реорганізацію державного підприємства "Сільськогосподарське підприємство Державної кримінально-виконавчої служби (№37), шляхом приєднання.

Ухвалою судді Кіровоградського окружного адміністративного суду від 18.03.2024 відкрито провадження у справі та вирішено розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

Від відповідача до суду надійшло клопотання про залучення третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Державного підприємства "Сільськогосподарське підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України (№37)".

Клопотання мотивоване тим, що позивач вважає, що порушення його прав пов`язане з нездійсненням стягнень коштів на його користь у розмірі 14220035,00 грн у зведеному виконавчому провадженні №66889070 з боржника Державного підприємства "Сільськогосподарське підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України (№37)". Вказаному послугувало, зокрема, винесення Міністерством юстиції України наказу №4048/5 від 11.11.2021 про реорганізацію цієї юридичної особи. На даний час відповідно до відомостей, які містяться у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань процедура реорганізації Державного підприємства "Сільськогосподарське підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України (№37)" не завершена, юридична особа перебуває в стані припинення. Таким чином, відповідач вважає, що рішення по справі може вплинути на права та обов`язки Державного підприємства "Сільськогосподарське підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України (№37)".

Частинами 2, 4, 5 статті 49 КАС України передбачено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Таким чином, підставою для залучення до участі у справі особи, яка не є стороною у справі як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, є можливість впливу судового рішення на права, свободи, інтереси або обов`язки такої особи.

Зважаючи на те, що предметом спору в даній справі є наказ Міністерства юстиції України від 11.11.2021 р. №4048/5 про реорганізацію державного підприємства "Сільськогосподарське підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України (№37)", шляхом приєднання, суд дійшов висновку, що рішення у даній справі може вплинути на права та обов`язки державного підприємства "Сільськогосподарське підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України (№37)", а тому його належить залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Керуючись статтями 49, 248, 294 КАС України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача державне підприємство "Сільськогосподарське підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України (№37)" (28624, с. Інгульське, Устинівський р-н, Кіровоградська обл., вул. Центральна, 5, ЄДРПОУ 08680264).

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду С.В. ДЕГТЯРЬОВА

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118110583
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування наказу

Судовий реєстр по справі —340/1256/24

Ухвала від 05.04.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

С.В. ДЕГТЯРЬОВА

Ухвала від 03.04.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

С.В. ДЕГТЯРЬОВА

Ухвала від 18.03.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

С.В. ДЕГТЯРЬОВА

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні