Ухвала
від 04.04.2024 по справі 621/1047/24
ЗМІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

621/1047/24

2/621/637/24

У Х В А Л А

іменем України

04 квітня 2024 року м. Зміїв

Зміївський районний суд Харківської області

головуючий - суддя Овдієнко В. В.

позивач - ОСОБА_1 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_1 ,

представник позивача - ОСОБА_2 ,

відповідач - ОСОБА_3 , зареєстроване місце проживання (згідно позовної заяви): АДРЕСА_2 , реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_2 ,

третя особа - Служба усправах дітейСлобожанської селищноїради Чугуївськогорайону Харківськоїобласті, місцезнаходження: вул. Миру, буд. 7, с-ще Слобожанське, Чугуївський район, Харківська область, 63460, код ЄДРПОУ: 43974192,

у справі за позовною заявою про позбавлення батьківських прав,

в с т а н о в и в:

01.04.2024 адвокат Браславська О. А. в інтересах ОСОБА_1 через систему "Електронний суд" подала до суду позовну заяву до ОСОБА_3 з наступними вимогами: прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі в порядку загального позовного провадження; позбавити ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_3 , громадянку України, батьківських прав відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ; стягнути з ОСОБА_3 на користь ОСОБА_1 понесені судові витрати.

Ознайомившись з позовною заявою та додатками до неї, дійшов наступного.

Згідно позовної заяви відповідач ОСОБА_3 має зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_2 .

Відповідно до довідки ГУ ДМС України в Харківській області № 6301.4.3-5753/63.3-24 від 03.04.2024 ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , значиться знятою з реєстрації 18.04.2023 з адреси: АДРЕСА_3 (а. с. 29-31).

Відповідно до ч. 1 ст. 27 ЦПК України позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Частиною 1 ст. 28 ЦПК України передбачено, що позови про стягнення аліментів, збільшення їх розміру, оплату додаткових витрат на дитину, стягнення неустойки (пені) за прострочення сплати аліментів, індексацію аліментів, зміну способу їх стягнення, про визнання батьківства відповідача, позови, що виникають з трудових правовідносин, можуть пред`являтися також за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача.

Позови до відповідача, місце реєстрації проживання або перебування якого невідоме, пред`являються за місцезнаходженням майна відповідача чи за останнім відомим зареєстрованим його місцем проживання або перебування чи постійного його заняття (роботи).

Оскільки, за змістом позовної заяви, та отриманої інформації від ГУ ДМС України в Харківській області, відповідач має останнє відоме зареєстроване місце проживання на території м. Харків (Індустріальний район) (територіальна підсудність Орджонікідзевського районного суду м. Харкова), і відсутні підстави для застосування положень ч. 1 ст. 28 ЦПК України, оскільки справи про позбавлення батьківських прав не включені до наявного у ній переліку, ця справа не підсудна Зміївському районному суду Харківської області.

Відповідно до п. 1 ч. 1, ч. 3 ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо: 1) справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Відповідно до ст. 32 ЦПК України спори між судами про підсудність не допускаються.

Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

За таких обставин, оскільки справа за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_3 про позбавлення батьківських прав, третя особа Служба усправах дітейСлобожанської селищноїради Чугуївськогорайону Харківськоїобласті, не підсудна Зміївському районному суду Харківської області, її належить направити за територіальною підсудністю до Орджонікідзевського районного суду м. Харкова.

Керуючись ст. ст. 27, 28, 31, 32, 259-261, 353-354 ЦПК України,

у х в а л и в:

Цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_3 про позбавлення батьківських прав, третя особа Служба усправах дітейСлобожанської селищноїради Чугуївськогорайону Харківськоїобласті, направити за територіальною підсудністю до Орджонікідзевського районного суду м. Харкова.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Учасники справи мають право оскаржити в апеляційному порядку ухвалу шляхом подання апеляційної скарги до Харківського апеляційного суду через Зміївський районний суд Харківської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання.

Передача справи на розгляд іншого суду здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Повний текст ухвали складено та підписано суддею 04.04.2024.

Суддя: В. В. Овдієнко

СудЗміївський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення04.04.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118114501
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —621/1047/24

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Шевченко С. В.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Овдієнко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні