Ухвала
від 04.04.2024 по справі 475/378/24
ДОМАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Доманівський районний суд Миколаївської області

вул. Центральна, 35 м. смт. Доманівка Вознесенський район Миколаївська область Україна 56400

e-mail: inbox@dm.mk.court.gov.ua

Справа № 475/378/24

Провадження № 2/475/198/24

У Х В А Л А

04.04.2024смт. Доманівка

Доманівський районний суд Миколаївської області в складі судді: Кривенко О.В., розглянувши заяву про самовідвід судді у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Об`єднаної територіальної громади в особі Доманівської селищної ради Вознесенського району Миколаївської області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини,

встановив:

ОСОБА_1 звернулася до суду із позовною заявою про визначення додаткового строку для прийняття спадщини.

Заява була зареєстрована в автоматизованій системі документообігу суду та згідно протоколу розподілу справи між суддями, сформованого 03.04.2024 року, розподілена судді Кривенко О.В., (№ 475/378/24, провадження № 2/475/198/24).

04.04.2024 року по справі головуючим заявлено самовідвід, який мотивовано тим, що позивач ОСОБА_1 , є матір"ю судді Доманівського районного суду Миколаївської області Кривенко Оксани Володимирівни .

З посиланням на п. 1 ч. 1 ст. 36 ЦПК України, просить прийняти самовідвід з метою усунення будь-яких сумнівів в об`єктивності та неупередженості.

Відповідно до вимог ст. 63 Закону України «Про судоустрій та статус суддів» присяжним є особа, яка у випадках, визначених процесуальним законом, та за її згодою вирішує справи у складі суду разом із суддею або залучається до здійснення правосуддя.

Присяжні виконують обов`язки, визначені п. 1, 2, 4-6 ч. 7 ст. 56 цього Закону.

Відповідно до ст. 36 ЦПК України суддя не може розглядати справу і підлягає відводу (самовідводу), якщо: 1) він є членом сім`ї або близьким родичем (чоловік, дружина, батько, мати, вітчим, мачуха, син, дочка, пасинок, падчерка, брат, сестра, дід, баба, внук, внучка, усиновлювач чи усиновлений, опікун чи піклувальник, член сім`ї або близький родич цих осіб) сторони або інших учасників судового процесу, або осіб, які надавали стороні або іншим учасникам справи правничу допомогу у цій справі, або іншого судді, який входить до складу суду, що розглядає чи розглядав справу; 2) він брав участь у справі як свідок, експерт, спеціаліст, перекладач, представник, адвокат, секретар судового засідання або надавав стороні чи іншим учасникам справи правничу допомогу в цій чи іншій справі; 3) він прямо чи побічно заінтересований у результаті розгляду справи; 4) було порушено порядок визначення судді для розгляду справи; 5) є інші обставини, що викликають сумнів в неупередженості або об`єктивності судді.

У відповідності до ст. 39 ЦПК України за наявності підстав, зазначених у ст. 36 ЦПК України, суддя, секретар судового засідання, експерт, спеціаліст, перекладач зобов`язані заявити самовідвід. Самовідвід може бути заявлений не пізніше початку підготовчого засідання або першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

Згідно ст. 40 ЦПК України питання про відвід (самовідвід) судді може бути вирішено як до, так і після відкриття провадження у справі. Питання про самовідвід судді вирішується в нарадчій кімнаті ухвалою суду, що розглядає справу.

Згідно п. 1 ч. 1 ст. 36 ЦПК України суддя не може розглядати справу і підлягає відводу (самовідводу), якщо він є членом сім`ї або близьким родичем (чоловік, дружина, батько, мати, вітчим, мачуха, син, дочка, пасинок, падчерка, брат, сестра, дід, баба, внук, внучка, усиновлювач чи усиновлений, опікун чи піклувальник, член сім`ї або близький родич цих осіб) сторони або інших учасників судового процесу, або осіб, які надавали стороні або іншим учасникам справи правничу

допомогу у цій справі, або іншого судді, який входить до складу суду, що розглядає чи розглядав справу.

З метою уникнення будь-яких сумнівів у заінтересованості, неупередженості та об`єктивності судді при розгляді справи та забезпечення довіри учасників справи, суд вважає за необхідне задовольнити заяву судді про самовідвід.

Керуючись ст.ст. 36, 40, 258-260 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву судді Кривенко О.В. про самовідвід у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Об`єднаної територіальної громади в особі Доманівської селищної ради Вознесенського району Миколаївської області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини, - задовольнити.

Справу передати до канцелярії суду на автоматизований розподіл, відповідно до ч. 1 ст.41 ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

суддя : О. В. Кривенко

Дата ухвалення рішення04.04.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118118535
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення додаткового строку для прийняття спадщини

Судовий реєстр по справі —475/378/24

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Єгорова Н. І.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Кривенко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні