Ухвала
від 03.04.2024 по справі 563/269/23
РІВНЕНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття апеляційного провадження

03 квітня 2024 року

м. Рівне

Справа № 563/269/23

Провадження № 22-ц/4815/564/24

Рівненський апеляційний суд в складі суддів:

головуючого судді Хилевича С.В.,

суддів: Гордійчук С.О.,

Ковальчук Н.М.

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою представника ОСОБА_1 адвоката ДупакаВалентина Германовича на рішенняКорецького районногосуду Рівненськоїобласті від08лютого 2024року в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Селянське Агро", ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - державний реєстратор виконавчого комітету Корецької міської ради Рівненської області про визнання недійсними додаткових угод до договорів оренди земельних ділянок та скасування рішень державного реєстратора,

в с т а н о в и в :

Рішенням Корецькогорайонного судуРівненської областівід 08лютого 2024року в задоволенні позову ОСОБА_1 до ТОВ "Селянське Агро", ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - державний реєстратор виконавчого комітету Корецької міської ради Рівненської області про визнання недійсними додаткових угод до договорів оренди земельних ділянок та скасування рішень державного реєстратора відмовлено.

Повний текст судового рішення складено 08 лютого 2024 року.

22 березня 2024 року представником ОСОБА_1 адвокатом Дупаком В.Г. поданоапеляційну скаргуна судове рішення та клопотання про поновлення строку апеляційного оскарження. В обгрунтування поважності пропуску процесуального строку зазначено, що копію судового рішення позивач отримав засобами поштового зв`язку 28 лютого 2024 року.

Наведені представникомзаявникаобставини підтверджуються копією відстеження поштового відправлення за трек-номером та поштовим конвертом, які долучено до клопотання про поновлення строку апеляційного оскарження, а тому клопотання про поновлення строку апеляційного оскарження підлягає до задоволення.

Відповідно до положень частини першої ст. 127 ЦПК України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Згідно із ст. 354 ЦПК Україниапеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне судове рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом 30 днів з дня вручення йому повного рішення суду; - на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другійстатті 358 цього Кодексу.

Апеляційна скарга представника ОСОБА_1 адвокатаДупака В.Г. на рішення Корецького районного суду Рівненської області від 08 лютого 2024 року відповідає вимогамст.356ЦПК Українищодо формита змісту,тому підлягаєрозгляду всуді апеляційноїінстанції.

Наведені в ній доводи містять передбачені §1-2 глави 1 розділу V ЦПК України підстави для відкриття апеляційного провадження.

Керуючись ст.ст.354,356,359-361ЦПК України,апеляційний суд

у х в а л и в :

Клопотання представника ОСОБА_1 адвоката ДупакаВалентина Германовичапро поновлення строку апеляційного оскарження задовольнити.

Поновити ОСОБА_1 строк апеляційного оскарження рішення Корецького районного суду Рівненської області від 08 лютого 2024 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційноюскаргоюпредставника ОСОБА_1 адвоката ДупакаВалентина Германовича на рішенняКорецького районногосуду Рівненськоїобласті від08лютого 2024року в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Селянське Агро", ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - державний реєстратор виконавчого комітету Корецької міської ради Рівненської області про визнання недійсними додаткових угод до договорів оренди земельних ділянок та скасування рішень державного реєстратора.

Копії даної ухвали та апеляційної скарги із доданими до неї матеріалами надіслати учасникам справи.

Відзив наапеляційну скаргуможе бутиподано протягомдесяти днівіз днявручення ухвалипро відкриттяпровадження усправі.До відзиву,в обов`язковомупорядку,повинні бутидодані доказинадсилання (надання)його копійіншим учасникамсправи,згідно вимогч.4ст.360ЦПК України. Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції.

Головуючий С.В. Хилевич

Судді: С.О. Гордійчук

Н.М. Ковальчук

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118123366
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них оренди

Судовий реєстр по справі —563/269/23

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Хилевич С. В.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Хилевич С. В.

Рішення від 08.02.2024

Цивільне

Корецький районний суд Рівненської області

Загородько Н. А.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Корецький районний суд Рівненської області

Загородько Н. А.

Ухвала від 15.08.2023

Цивільне

Корецький районний суд Рівненської області

Загородько Н. А.

Ухвала від 12.06.2023

Цивільне

Корецький районний суд Рівненської області

Загородько Н. А.

Ухвала від 29.05.2023

Цивільне

Корецький районний суд Рівненської області

Загородько Н. А.

Ухвала від 23.02.2023

Цивільне

Корецький районний суд Рівненської області

Кулик Є. В.

Ухвала від 20.02.2023

Цивільне

Корецький районний суд Рівненської області

Кулик Є. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні