Ухвала
від 04.04.2024 по справі 737/187/24
КУЛИКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 737/187/24

Провадження № 2/737/111/24

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

04 квітня 2024 року смт Куликівка

Куликівський районний суд Чернігівської області у складі

головуючого судді Коренькова А.А.,

секретаря судового засідання Чередниченка С.О.,

представника позивача ОСОБА_1

представника відповідача ОСОБА_2 ОСОБА_3 ,

представника відповідача Олишівської

селищної ради Чернігівського району

Чернігівської області Чечеров О.С.

розглянувши в підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом в.о керівника Козелецької окружної прокуратури в інтересах Чернігівської обласної державної адміністрації до ОСОБА_2 , Олишівської селищної ради третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Головне управління Держгеокадастру у Чернігівській області, про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою.

в с т а н о в и в :

23.02.2024 року в.о. керівника Козелецької окружної прокуратури звернувся до суду з цивільним позовом в інтересах держави в особі Чернігівської обласної державної адміністрації до Олишівської селищної ради, ОСОБА_2 , третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Головне управління Держгеокадастру у Чернігівській області, в якому просить усунути перешкоди власнику державі в особі Чернігівської обласної державної адміністрації у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою з кадастровим номером 7422787000:02:002:1502 площею 10.0274 га шляхом визнання недійсним договору оренди землі, укладеного 26.04.2021 між Олишівською селищною радою Чернігівського району Чернігівської області та ОСОБА_2 ; зобов`язати Олишівську селищну раду Чернігівського району та області повернути спірну земельну ділянку державі в особі Чернігівської обласної державної адміністрації; скасувати в державному реєстрі речових прав на нерухоме майно державну реєстрацію права власності на спірну земельну ділянку та скасувати в державному земельному кадастрі державу реєстрацію земельної ділянки.

Ухвалою суду від 6 березня 2024 року відкрито провадження у справі за загальними правилами позовного провадження.

В підготовчому судовому засіданні прокурор та представник відповідача Олишівської селищної ради не заперечували проти призначення справи до судового розгляду.

Представник відповідача ОСОБА_2 адвокат Костюченко П.О. заявив клопотання про залучення до участі у справі в якості співвідповідача Головне управління Держгеокадастру у Чернігівській області та про залучення до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації.

Прокурор проти клопотання заперечувала, представник Олишівської селищної ради, клопотання підтримав.

Вирішуючи питання про залучення до участі у справі як співвідповідача Головне управління Держгеокадастру у Чернігівській області суд приходить до висновку, що дане клопотання задоволенню не підлягає, оскільки представником відповідача не надано обґрунтування, що Головне управління Держгеокадастру у Чернігівській області порушило, не визнало або оспорює права позивача, захист яких є предметом даного позову.

Що стосується клопотання про залучення до участі у справі на стороні відповідача Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації, суд вважає, що вказане клопотання підлягає задоволенню зважаючи на наступне.

Предметом позову, що розглядається, є усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою на якій знаходиться об`єкт культурної спадщини. Згідно положення про Департамент культури і туризму, національностей і релігій Чернігівської обласної державної адміністрації, Департамент є юридичною особою публічного права, одним із основних завдань якого є забезпечення реалізації державної політики у сфері охорони культурної спадщини, захист охорони об`єктів культурної спадщини, історико-культурного середовища. Враховуючи, що рішення в даній справі може вплинути на права та обов`язки Департаменту, суд вважає за необхідне залучити до участі в справі Департамент культури і туризму, національностей і релігій Чернігівської обласної державної адміністрації як третю особу на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Заяви про уточнення позовних вимог та витребування доказів сторони та треті особи не надали.

Необхідність об`єднання чи роз`єднання позовних вимог, призначення експертиз відсутня.

Відповідно до п. 15 ч. 2 ст. 197 та ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання для розгляду справи по суті про що постановляє ухвалу.

На підставі викладеного, керуючись статтями 3, 19, 189 200, 274 Цивільного процесуального кодексу України, суд

у х в а л и в :

1.Підготовче провадження у справі за позовом в.о керівника Козелецької окружної прокуратури в інтересах Чернігівської обласної державної адміністрації до ОСОБА_2 , Олишівської селищної ради, про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою закрити.

2.Призначити справу до розгляду по суті в приміщенні Куликівського районного суду Чернігівської області (с-ще Куликівка, Чернігівського району та області, вул. Шевченка, 3) на 10:00 год. 1 травня 2024 року

3.Залучити до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача Департамент культури і туризму, національностей і релігій Чернігівської обласної державної адміністрації.

4.Встановити третій особі Департаменту культури і туризму, національностей і релігій Чернігівської обласної державної адміністрації строк до 19 квітня 2024 року для подання пояснень щодо позову.

5.Встановити під час судового розгляду справи по суті наступний порядок з`ясування обставин справи та дослідження доказів: після заслуховування вступного слова (пояснень) учасників справи (у разі їх з`явлення до суду), дослідити письмові докази (документи) додані до заяв по суті справи

6.Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України https://court.gov.ua/sud2511/.

7.Ухвала набирає сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя Андрій КОРЕНЬКОВ

Дата ухвалення рішення04.04.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118128121
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —737/187/24

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Куликівський районний суд Чернігівської області

Кореньков А. А.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Куликівський районний суд Чернігівської області

Кореньков А. А.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Куликівський районний суд Чернігівської області

Кореньков А. А.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Куликівський районний суд Чернігівської області

Кореньков А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні