Ухвала
від 03.04.2024 по справі 925/1528/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

03 квітня 2024 року м.Черкаси справа №925/1528/23

Господарський суд Черкаської області у складі головуючого: судді Г.М.Скиби, за участю секретаря судового засідання А.М.Буднік, в приміщенні суду у відкритому судовому засіданні розглянув справу за позовом заступника керівника Черкаської обласної прокуратури в інтересах держави в особі позивачів

1) Міністерства соціальної політики України, м.Київ, вул.Еспланадна,8/10,

2) Фонду державного майна України, м.Київ, вул.Генерала Алмазова,18/9,

до відповідачів:

1) Регіонального відділення Фонду державного майна України по Київській, Черкаській та Чернігівській областях, м.Київ, просп.Голосіївський,50,

2) Товариства з обмеженою відповідальністю "Лютурус", м.Київ, вул.Прахових Сім`ї,58/10

за участю у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивачів:

Національна соціальна сервісна служба України (м.Київ, вул.Еспланадна,8/10, код ЄДРПОУ43902987)

Державна служба України у справах дітей (м.Київ, вул.Еспланадна,8/10, код ЄДРПОУ43902987)

про визнання недійсними договору купівлі-продажу та повернення майна,

за участю повноважних представників сторін:

від прокуратури: Бутар В.С. - прокурор відділу - за посадою;

від позивача (ФДМУ): Божинський В.В.- самопредставництво - в режимі ВКЗ;

від відповідачів: участі не брали;

від третьої особи: Полігас О.А. - за довіреністю - в режимі ВКЗ;

решта учасників: участі не брали.

Заступник керівника Черкаської обласної прокуратури звернувся в Господарський суд Черкаської області із позовом в інтересах держави в особі позивачів: Міністерства соціальної політики України та Фонду державного майна України до відповідачів: Регіонального відділення Фонду державного майна України по Київській, Черкаській та Чернігівській областях і Товариства з обмеженою відповідальністю "Лютурус" з вимогами:

визнати недійсним договір купівлі-продажу об`єкта малої приватизації державної власності, соціально-культурного призначення - майнового комплексу "Придніпровський", за результатами електронного аукціону з умовами №SPE00UA-20230608-47561, укладений 08.08.2023 між Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Київській, Черкаській та Чернігівській областях і ТОВ "Лютурус" щодо майнового комплексу дитячого оздоровчого комплексу "Придніпровський", розташованого за адресою: с.Благодатне, Золотоніський район, Черкаська область;

зобов`язати ТОВ "Лютурус" повернути майновий комплекс дитячого оздоровчого комплексу "Придніпровський, розташований за адресою: с.Благодатне, Золотоніський район, Черкаська область, державі в особі Фонду державного майна України;

стягнути з відповідачів на користь Черкаської обласної прокуратури (бул.Шевченка,286, м.Черкаси, 18000, код ЄДРПОУ 02911119) судовий збір у сумі 5368,00 грн, сплачений за подання позовної заяви.

До початку судового засідання від відповідачів окремо надійшли письмові клопотання про відкладення проведення судового засідання у зв`язку з неможливістю забезпечення участі в засіданні повноважних представників сторін - вх.суду №5705/24 від 02.04.2024, вх.суду №5737/24 від 03.04.2024.

В судовому засіданні 03.04.2024:

Прокурор, представник позивача (ФДМУ) та представник третьої особи (сервісна служба) не вважають за можливе відкриття судового засідання та проведення засідання за відсутності учасників, в тому числі представників відповідачів.

Позивач Міністерство соціальної політики України свою позицію не висловив, документів на обґрунтування позову не подав.

Судове засідання не відкрито.

Суд вважає за можливе задовольнити клопотання відповідачів про відкладення проведення судового засідання, що підтримане прокурором.

Керуючись ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

Клопотання відповідачів про відкладення проведення судового засідання задовольнити.

Відкласти проведення судового засіданні на 12:00 год. 24 квітня 2024 року. Засідання суду провести в приміщенні господарського суду Черкаської області, м.Черкаси, бульв.Шевченка,307, каб.316. Для представників сторін засідання провести в режимі ВКЗ.

До дня засідання подати суду:

Прокурор: можливе реагування на заяву третьої особи про відсутність порушеного права.

Позивачам: докази звернення позивачів до прокуратури за захистом порушеного права чи господарського інтересу. Реагування прокурора на звернення. Мотиви ухилення позивачів від звернення до суду. Реагування на заяву третьої особи про відсутність порушеного права. Пропозиції по судовому розгляду справи. Пропозиції по врегулюванню спору. Чинність рішення державного органу про приватизацію спірного дитячого оздоровчого комплексу. Чинність електронного аукціону з умовами №SPE00UA-20230608-47561. Протокол аукціону з продажу дитячого табору "Придніпровський". Волевиявлення кожного з учасників на приватизацію спірного дитячого оздоровчого табору "Придніпровський". Яке право кожного з учасників порушено, ким саме і яка мета даного позову. Докази неналежного утримання майна дитячого табору "Придніпровський" до аукціону, докази перепрофілювання майна після аукціону. Результати розслідування причин пожежі в оздоровчому таборі в травні 2022.

Приналежність земельної ділянки дитячого табору. Власник спірної земельної ділянки. Наявність звітів по використанню спірної земельної ділянки.

Докази проведених фінансових розрахунків за придбаний дитячий табір "Придніпровський". Пропозиції по поверненню коштів за майно (ймовірна реституція).

Кошторис на утримання спірного майна в 2020, 2021, 2022, 2023 роках.

Наміри використання спірного майна при задоволенні позову, наявність коштів на відновлення табору, і його функціонування, джерела фінансування утримання табору - план розвитку, кошториси видатків, штатний розпис працівників табору, звіти про об`єкти незавершеного виробництва. Звіти про результати господарської діяльності в розрізі утримання спірного дитячого оздоровчого табору "Придніпровський" за 2019-2023 роки.

Відповідачам: ймовірні доповнення до відзиву. Спростування заперечень прокурора. Оригінал договору купівлі-продажу майна та акту приймання-передачі майна від 08.08.2023 - для огляду судом. Докази перепрофілювання оздоровчого табору "Придніпровський". Докази проведення розрахунків за договором від 08.08.2023. Статус спірної земельної ділянки, на якій розміщено табір "Придніпровський". Застереження продавця про наявні чи майбутні обмеження та обтяження у використанні придбаного майна.

Третій особі (Держслужба у справах дітей): ймовірні заперечення чи пояснення по суті позову. Докази направлення заперечень учасникам надати суду.

Роз`яснити сторонам, що в силу положень п.2 ч.2 ст.202 ГПК України неявка в засідання суду учасника справи без повідомлення про причини неявки не є підставою для відкладення підготовчого засідання.

Роз`яснити прокурору та позивачам, що відповідно до п.4 ч.1 ст.226 ГПК України суд залишає позов без розгляду, якщо позивач без поважних причин не подав витребувані судом докази, необхідні для вирішення спору.

Участь прокурора та представників сторін у засіданні визнати обов`язковою.

Для участі Фонду державного майна України та його представника Божинського Владислава Вікторовича (тел. НОМЕР_1 , електронна пошта: ІНФОРМАЦІЯ_1 ) судове засідання провести у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів представника.

Довести до відома Фонду державного майна України, що його представник має право з`явитися до зали судового засідання Господарського суду Черкаської області і брати участь у судовому засіданні в загальному порядку.

Для участі Товариства з обмеженою відповідальністю "Лютурус" та його представника адвоката Крижового Дениса Васильовича (тел. НОМЕР_2 , електронна пошта: ІНФОРМАЦІЯ_2 ) судове засідання провести у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів представника.

Довести до відома Товариства з обмеженою відповідальністю "Лютурус", що його представник має право з`явитися до зали судового засідання Господарського суду Черкаської області і брати участь у судовому засіданні в загальному порядку.

Для участі Національної соціальної сервісної служби України та її представника Полігас Олени Анатоліївни (електронна пошта: ІНФОРМАЦІЯ_3 ) судове засідання провести у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів представника.

Довести до відома Національної соціальної сервісної служби України, що представник має право з`явитися до зали судового засідання Господарського суду Черкаської області і брати участь у судовому засіданні в загальному порядку.

Копію ухвали надіслати учасникам справи в порядку ч.11 ст.242 ГПК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Г.М.Скиба

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118130933
СудочинствоГосподарське
Сутьвідкладення проведення судового засідання, що підтримане прокурором. Керуючись ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

Судовий реєстр по справі —925/1528/23

Ухвала від 14.05.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 13.05.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 09.05.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 24.04.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 03.04.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 05.03.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 20.02.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 24.01.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 15.01.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 10.01.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні