Ухвала
від 04.04.2024 по справі 341/714/24
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 341/714/24

Номер провадження 2/341/332/24

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриттяпровадження усправі

04 квітня 2024 року місто Галич

Галицький районний суд Івано-Франківської області в складі головуючогосудді Мергеля М. Р. перевірив матеріали позовної заяви ОСОБА_1 (місцепроживання: АДРЕСА_1 )до Галицької міськоїради Івано-Франківськоїобласті (місце знаходження: вул. Площа Волі,1, м. Галич, Івано-Франківський район, Івано-Франківська область) про визнання права власності на самочинне будівництво.

ВСТАНОВИВ

ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом до Галицької міськоїради Івано-Франківськоїобласті про визнання права власності на самочинне будівництво.

У позові просить визнати за ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , право власності на самочинно збудоване нерухоме майно гараж, площею 20 кв. м, розташований за адресою: АДРЕСА_2 на земельній ділянці з кадастровим номером 2621210100:01:006:0596.

Позовна заява підсудна Галицькому районному суду, за формою та змістом відповідає ст. 175 ЦПК України, позивачка виконала вимоги ст. 177 ЦПК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 187 ЦПК України за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку про відсутність перешкод для відкриття провадження у цій справі та призначення справи до розгляду у підготовчому засіданні з повідомленням сторін.

Крім цього,відповідно доч.3ст.53ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Суд вважає за необхідне залучити до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, а саме Державну інспекціюархітектури тамістобудування вособі управлінняДержавної інспекціїархітектури тамістобудування уІвано-Франківськійобласті (м.Івано-Франківськ,вул.І.Франка,4), оскільки рішення суду може вплинути на права та обов`язки останньої.

Керуючись ст. ст. 53, 187, 260 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Галицької міськоїради Івано-Франківськоїобласті,третя особа: Державна інспекціяархітектури тамістобудування вособі УправлінняДержавної інспекціїархітектури тамістобудування у Івано-Франківській області, про визнання права власності на самочинне будівництво.

Справу розглядати в порядку загального позовного провадження.

Підготовче засідання у справі призначити на 18 квітня 2024 року о 11 годині 10 хвилин в приміщенні суду за адресою: м. Галич, вул. Караїмська, 10, Івано-Франківська область, зал судових засідань № 1.

Повідомити учасників справи про час, дату і місце судового розгляду цієї справи.

Відповідач має право протягом десяти календарних днів з дня отримання цієї ухвали надіслати суду письмовий відзив на позовну заяву і всі наявні письмові докази, що підтверджують заперечення проти позову, одночасно надавши докази надсилання копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу.

У разі ненадання відзиву відповідачем у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Запропонувати позивачці подати до суду відповідь на відзив, а відповідачу заперечення, протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позов та відповіді на відзив, відповідно.

Копію цієї ухвали надіслати учасникам у справі, а третій особі також копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Суд звертає увагу учасників процесу, що з 05 жовтня 2021 року почали офіційно функціонувати три підсистеми (модулі) ЄСІТС «Електронний кабінет», «Електронний суд», підсистема відеоконференцзв`язку. З початком функціонування підсистем (модулів) ЄСІТС відповідно до п. 6 ст. 14 ЦПК Україниадвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб`єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в добровільному порядку. Підсистема «Електронний суд» забезпечує можливість користувачам створювати та надсилати в електронному вигляді процесуальні чи інші документи до суду, а також отримувати інформацію про результати розгляду таких документів. З інструкціями та рекомендаціями з приводу реєстрації в ЄСІТС можна ознайомитися за веб-посиланням https://wiki.court.gov.ua.

Суд вважає необхідним роз`яснити учасникам справи, що всі документи (заяви, відзив на позовну заяву, відповідь на відзив, клопотання, тощо) можливо подавати до суду в електронному вигляді на електронну адресу суду (е-mail: inbox@gl.if.court.gov.ua) з використанням власного електронного цифрового підпису; через особистий кабінет в системі «Електронний суд» (https://cabinet.court.gov.ua/login); поштою (77101, м. Галич, вул. Караїмська, 10).

Інформацію щодо справи, яка розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - https:// gl.if.court.gov.ua.

Копію цієї ухвали надіслати учасникам справи, а відповідачу також копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяМикола МЕРГЕЛЬ

Дата ухвалення рішення04.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118132739
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на самочинне будівництво

Судовий реєстр по справі —341/714/24

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

МЕРГЕЛЬ М. Р.

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

МЕРГЕЛЬ М. Р.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

МЕРГЕЛЬ М. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні