Ухвала
від 01.05.2024 по справі 341/714/24
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 341/714/24

Номер провадження 2/341/332/24

УХВАЛА

01 травня 2024 року місто Галич

Галицький районний суд Івано-Франківської області в складі головуючогосудді Мергеля М. Р., за участю:

секретаря судового засідання Матейко О. С.,

представника позивачки ОСОБА_1 ,

розглянув у підготовчому судовому засіданні питання відкладення розгляду справи за позовом ОСОБА_1 до Галицької міськоїради Івано-Франківськоїобласті,третя особа: Державна інспекціяархітектури тамістобудування вособі УправлінняДержавної інспекціїархітектури тамістобудування у Івано-Франківській області, про визнання права власності на самочинне будівництво.

установив

ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом до Галицької міськоїради Івано-Франківськоїобласті про визнання права власності на самочинне будівництво.

У позові просить визнати за ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , право власності на самочинно збудоване нерухоме майно гараж, площею 20 кв. м, розташований за адресою: АДРЕСА_1 на земельній ділянці з кадастровим номером 2621210100:01:006:0596.

Ухвалою суду від 04 квітня 2024 року відкрито провадження у справі у порядку загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання на 18 квітня 2024 року.

У чергове підготовче засідання 01 травня 2024 року з`явився представник позивачки, представники відповідача та третьої особи не з`явились, хоча повідомлені про розгляд справи належним чином відповідно до норм статті 128 ЦПК України.

Представник відповідача 01 травня 2024 року подав до суду заяву, у якій просить справу розглядати без участі представника Галицької міської ради, позов визнає, не заперечує щодо його задоволення.

Вивчивши матеріали позовної заяви, суд дійшов висновку, що підготовче засідання необхідно відкласти, виходячи з такого.

Відповідно допунктів 6-7частини другоїстатті 197ЦПК Україниу підготовчому засіданні суд: з`ясовує, чи повідомили сторони про всі обставини справи, які їм відомі; чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві.

Згідно зчастиною першоюстатті 181ЦПК Україниу поясненнях третьої особи щодо позову або відзиву третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, викладає свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову.

18 квітня 2024 року представник третьої особи надіслав до суду повідомлення про відсутність матеріалів у електронній справі, у якому зазначає, що будь-які інші процесуальні документи, крім ухвали про відкриття провадження, у справі не надходили. Також, в електронному кабінеті користувача у підсистемі «Електронний суд» не міститься зазначеної справи. Просив надіслати на адресу третьої особи та/або перевести в електронну форму процесуальні та інші документи у справі для можливості ознайомлення з ними та реалізації прав учасника справи.

Враховуючи викладене, представник третьої особи проявив процесуальну зацікавленість. Водночас на цей час пояснення третьої особи щодо позову не надійшло.

Приписами пункту 3 частини другої статті 43 ЦПК України передбачено, щоучасники справи зобов`язані з`являтися в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою.

Відповідно до частини першої статті 128 ЦПК України суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов`язковою.

Для виконання передбачених нормами статті 197 ЦПК України завдань у підготовчому провадженні, з`ясування усіх обставин справи, повного та об`єктивного розгляду, необхідна особиста участь представника відповідача та третьої особи у судовому засіданні, тому суд вважає за необхідне визнати обов`язковою явку таких та відкласти підготовче засідання на інший день та час.

Водночас, суд вважає за можливе, враховуючи приписи статті 212 ЦПК України, та віддаленість учасника справи, надати можливість представнику третьої особи брати участьу судовомузасіданні врежимі відеоконференціїза умовизвернення досуду звідповідним клопотанням.

Керуючись статтями 43, 128, 197, 260 ЦПК України, суд

постановив:

Підготовче засідання у справі за позовом ОСОБА_1 до Галицької міськоїради Івано-Франківськоїобласті,третя особа: Державна інспекціяархітектури тамістобудування вособі УправлінняДержавної інспекціїархітектури тамістобудування у Івано-Франківській області, про визнання права власності на самочинне будівництво відкласти на 16 травня 2024 року о 15 годин 00 хвилин.

Визнатиобов`язковою явку представників Галицької міської ради Івано-Франківської області та Державної інспекціїархітектури тамістобудування вособі УправлінняДержавної інспекціїархітектури тамістобудування у Івано-Франківській області у підготовче судове засідання.

Виклик таких здійснити шляхом надсилання цієї ухвали на офіційну електронну адресу відповідача та третьої особи.

Роз`яснити третій особі, що вона має право надати суду письмове заперечення на позов з обов`язковою вказівкою на докази, що спростовують заяву, та письмове пояснення щодо позову або відзиву.

Сторони у справі можуть отримати інформацію щодо цієї справи за веб-адресою: http://gl.if.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяМикола МЕРГЕЛЬ

Дата ухвалення рішення01.05.2024
Оприлюднено03.05.2024
Номер документу118774258
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на самочинне будівництво

Судовий реєстр по справі —341/714/24

Ухвала від 16.05.2024

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

МЕРГЕЛЬ М. Р.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

МЕРГЕЛЬ М. Р.

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

МЕРГЕЛЬ М. Р.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

МЕРГЕЛЬ М. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні