Ухвала
від 20.03.2024 по справі 562/2863/20
ЗДОЛБУНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 562/2863/20

У Х В А Л А

"20" березня 2024 р. Здолбунівський районний суд

Рівненської області

в складі: головуючого судді Шуляка А.С.

при секретарі Солдатовій О.Д.

за участю представника скаржника адвоката адвоката Ярмольчука в.С.

головного державного виконавця Владімірової А.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду м.Здолбунів скаргу ОСОБА_1 на бездіяльність головного державного виконавця Здолбунівського відділу державної виконавчої служби у Рівненському районі Рівненської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, -

встановив:

В поданій до суду скарзі скаржник просить суд визнати неправомірною бездіяльність державного виконавця Здолбунівського відділу державної виконавчої служби у Рівненському районі Рівненської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Владімірової А.О. щодо залишення арешту на картковому рахунку НОМЕР_1 в АТ КБ «ПриватБанк», відкритого на ім`я ОСОБА_1 , РНОКПП: НОМЕР_2 для зарахування заробітної плати та скасувати арешт коштів, які є заробітною платою, на вказаному картковому рахунку, відкритому на ім`я ОСОБА_1 .

В судовому засіданні державним виконавцем було подано клопотання про закриття провадження у справі в зв`язку з пропущеним строком на звернення до суду зі скаргою. Клопотання обґрунтовано тим, що на виконанні у відділі ДВС перебуває зведене виконавче провадження № 69820377 за яким боржником є ОСОБА_1 . З метою виконання виконавчих документів державним виконавцем 08 липня 2022 року, 09 вересня 2022 року та 12 липня 2023 року було винесено постанови про арешт коштів, що містяться на рахунках боржника. 13 вересня 2022 року боржник ознайомлювався з матеріалами справи, а 07 листопада 2023 року звертався з заявою щодо зняття арешту з рахунку на який він отримує заробітну плату. 08 грудня 2023 року ОСОБА_1 було надано відповідь щодо відсутності підстав для зняття арешту виконавцем та роз`яснено право на звернення боржника до суду для вирішення спірного питання. Відповідно до ч.5 ст.74 Закону України «Про виконавче провадження» рішення та дії виконавця, посадових осіб органів державної виконавчої служби щодо виконання судового рішення можуть бути оскаржені протягом 10 робочих днів з дня коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення її прав, свобод чи законних інтересів. Аналогічна норма наведена в ст.449 ЦПК України. Проте, ОСОБА_1 у визначений законодавством строк не оскаржив дій державного виконавця в зв`язку з чим провадження за його скаргою підлягає закриттю.

Представник скаржника заперечив щодо задоволення клопотання про закриття провадження у справі, оскільки в скарзі ставиться вимога щодо бездіяльності державного виконавця щодо не прийняття рішення за заявою про зняття арешту з коштів від 06 березня 2024 року.

Заслухавши пояснення учасників процесу, дослідивши матеріали скарги, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч.5 ст.74 Закону України «Про виконавче провадження» Рішення та дії виконавця, посадових осіб органів державної виконавчої служби щодо виконання судового рішення можуть бути оскаржені протягом 10 робочих днів з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення її прав, свобод чи законних інтересів. Рішення виконавця про відкладення проведення виконавчих дій може бути оскаржене протягом трьох робочих днів з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення її прав, свобод чи законних інтересів.

Згідно п. «а» ч.1 ст.449 ЦПК України скаргу можебути поданодо суду у десятиденний строк з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення її права або свободи.

06 березня 2024 року скаржником було подано до Здолбунівського відділу державної виконавчої служби у Рівненському районі Рівненської області заяву в якій він просив скасувати арешт накладений на картковий рахунок відкритий на його ім`я для зарахування заробітної плати.

Скарга на бездіяльність державного виконавця подана до суду 08 березня 2024 року, тобто в межа десятиденного строку оскарження.

Отже скаржником строк звернення до суду не пропущено.

Покликання державного виконавця на те, що скаржнику на його заяву від 07.11.2023р. було надано відповідь 08 грудня 2023 року щодо відсутності підстав для зняття арешту виконавцем є безпідставним, оскільки ОСОБА_1 оскаржує бездіяльність державного виконавця Здолбунівського відділу державної виконавчої служби у Рівненському районі Рівненської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Владімірової А.О. щодо залишення арешту на картковому рахунку саме на підставі його заяви від 06.03.2024р., а не раніше поданих заяв.

Керуючись ст.ст.449, 259 ЦПК України, суд

ухвалив:

В задоволенні клопотання головного державного виконавця Здолбунівського відділу державної виконавчої служби у Рівненському районі Рівненської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про закриття провадження у справі в зв`язку з пропуском строку звернення до суду зі скаргою відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає

Суддя

Дата ухвалення рішення20.03.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118134708
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —562/2863/20

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Шуляк А. С.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Шуляк А. С.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Шуляк А. С.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Шуляк А. С.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Шуляк А. С.

Рішення від 07.09.2021

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Кушнір О. Г.

Ухвала від 07.05.2021

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Кушнір О. Г.

Ухвала від 14.12.2020

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Кушнір О. Г.

Ухвала від 02.12.2020

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Кушнір О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні