Ухвала
від 02.04.2024 по справі 320/11806/21
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про прийняття адміністративної справи до провадження

та продоження строку для усунення недоліків заяви

02 квітня 2024 року м. Київ № 320/11806/21

Суддя Київського окружного адміністративного суду Перепелиця А.М., розглянувши матеріали заяви Управління соціального захисту населення Бучанської районної військової адміністрації Київської області про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Бучанської районної державної адміністрації Київської області про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 (далі позивач) звернувся до Київського окружного адміністративного суду з позовом до Управління соціального захисту населення Бучанської районної державної адміністрації Київської області (далі відповідач), в якому позивач просив суд:

- визнати протиправними дії відповідача щодо відмови позивачу у встановлені статусу інваліда війни ІІ групи та видачі посвідчення інваліда війни;

- зобов`язати відповідача встановити позивачу статус особи з інвалідністю внаслідок війни ІІ групи та видати йому посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни;

- здійснити судовий контроль за виконанням судового рішення.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями справу розподілено судді Шевченко А.В.

За наслідками розгляду справи, рішенням Київського окружного адміністративного суду від 18.05.2022 (суддя Шевченко А.В.) позов ОСОБА_1 задоволено повністю, а саме:

- визнано протиправними дії Управління соціального захисту населення Бучанської районної державної адміністрації Київської області щодо відмови ОСОБА_1 у встановлені статусу особи з інвалідністю внаслідок війни ІІ групи та видачі посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни;

- зобов`язано Управління соціального захисту населення Бучанської районної державної адміністрації Київської області (код ЄДРПОУ: 44370884; місцезнаходження: 08292, Київська обл., м. Буча, вул. Енергетиків, буд. 1-А) встановити ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 ; місце проживання: АДРЕСА_1 ) статус особи з інвалідністю внаслідок війни ІІ групи та видати ОСОБА_1 посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни.

Від Управління соціального захисту населення Бучанської районної військової адміністрації Київської області (Управління соціального захисту населення Бучанської районної державної адміністрації Київської області) до суду надійшла заява про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами у справі № 320/11806/21. У цій заяві відповідач просить суд скасувати рішення Київського окружного адміністративного суду від 18.05.2022 по справі № 320/11806/21. Призначити справу до нового розгляду. Відстрочити сплату судового збору та покласти розмір судових витрат на ОСОБА_1 .

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 28.02.2023 (суддя Шевченко А.В.) у задоволення клопотання про відстрочення сплати судового збору відмовлено. Заяву Управління соціального захисту населення Бучанської районної військової адміністрації Київської області про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами залишено без руху. Встановлено заявнику п`ятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали для усунення недоліків заяви, зазначених у мотивувальній частині ухвали, шляхом подання до суду оригіналу документа про сплату 4026, 00 грн. судового збору.

У зв`язку з наданням судді Київського окружного адміністративного суду Шевченко А.В. відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею шестирічного віку, протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями справа розподілена судді Перепелиці А.М.

Згідно із ч.ч. 1, 2 ст. 169 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до ч. 1 ст. 118 КАС України процесуальні строки - це встановлені законом або судом строки, у межах яких вчиняються процесуальні дії. Процесуальні строки встановлюються законом, а якщо такі строки законом не визначені - встановлюються судом.

Згідно ч. 2 ст. 121 КАС України, встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Оскільки в матеріалах справи відсутні докази виконання позивачем вимог ухвали Київського окружного адміністративного суду від 28.02.2023, та враховуючи вказані вище обставини, заява про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами є такою, що не відповідає вимогам процесуального законодавства, у зв`язку з чим суддя, враховуючи положення статті 169 КАС, вважає за необхідне прийняти заяву з доданими до неї матеріалами до провадження та продовжити позивачу строк для усунення недоліків заяви протягом п`яти днів з моменту отримання даної ухвали суду.

Керуючись статтями 118, 121, 160, 161, 169, 171, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

У Х В А Л И В:

1. Прийняти до провадження до провадження адміністративну справу №320/11806/21 за позовом ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Бучанської районної державної адміністрації Київської області про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії.

2. Продовжити строк для усунення недоліків заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами Управлінню соціального захисту населення Бучанської районної військової адміністрації Київської області.

3. Установити Управлінню соціального захисту населення Бучанської районної військової адміністрації Київської області п`ятиденний строк для усунення недоліків заяви з дня отримання копії даної ухвали.

4. Попередити заявника про те, що у випадку неусунення недоліків заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами, вказана заява буде повернута йому відповідно до п.1 ч.4 ст.169 КАС України.

5. Копію ухвали невідкладно надіслати особі, що звернулась із заявою про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Перепелиця А.М.

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118141240
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяЗаява про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами

Судовий реєстр по справі —320/11806/21

Ухвала від 02.04.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Перепелиця А.М.

Ухвала від 28.02.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Шевченко А.В.

Рішення від 17.05.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Шевченко А.В.

Ухвала від 28.09.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Шевченко А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні