Ухвала
від 19.10.2010 по справі 12/77-б-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОН СЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


УХВАЛА

"19" жовтня 2010 р. Справа № 12/77-Б-07

Господарський суд Херсонс ької області у складі судді С итюка В.Г. при секретарі Ма льцевій О.В., розглянувши спр аву

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю Міжрегіональне базове това рно-комерційне підприємство "Кредо", м. Херсон,

Компанії " Дніпро Карго Лімітед" Новомосковського р айону Дніпропетровської обл асті,

ОСОБА_2 смт. Каланчак Херсо нської області,

ОСОБА_3 Білозерського рай ону Херсонської області,

ОСОБА_4 Цюрупинського рай ону Херсонської області,

ОСОБА_5 м. Нова Каховка Хер сонської області,

ОСОБА_6 м. Одеса,

ОСОБА_7 м. Одеса,

ОСОБА_8 с. Руське Поле Зака рпатської області

до Товариства з обмежен ою відповідальністю Виробни чо-комерційна фірма "Біолог", м . Херсон

про визнання банкруто м

за участю представників:

від кредиторів: ВВД ФСС від НВ - Чижихіна Т.М. - н-к юр. від ділу, дов. у справі,

- ТзОВ МБТКП "Кредо" - Ліхаць кий М.М. - представник, дов. у с праві,

- Компанія "Дніпро Карго Лімітед" - Ліхацький М.М. - п редставник, дов. у справі,

- ОСОБА_5 - ОСОБА_11 - пред ставник, дов. у справі,

ліквідатор - арбітражний керуючий Ляшко О.В.

в с т а н о в и в:

Постановою господарс ького суду від 02.03.2010 року боржн ика визнано банкрутом і відк рито ліквідаційну процедуру , призначено ліквідатором ба нкрута арбітражного керуючо го Ляшка Олександра Віталі йовича, якого зобов'язано з дійснити ліквідаційну проце дуру та подати до суду звіт та ліквідаційний баланс.

Ліквідатором банкрута ар бітражним керуючим Ляшком О.В. подано до суду клопота ння про дострокове припиненн я своїх обов'язків.

Головою комітету кредито рів подано до суду клопотанн я про призначення ліквідатор ом ТзОВ ВКФ "Біолог" арбітражн ого керуючого Косенка С.Г.

Ухвалою господарського су ду від 15.09.2010 року призначено су дове засідання для розгляду поданих клопотань та з'ясува ння стану проведення ліквіда ційної процедури, зобов'язан о ліквідатора подати до суду звіт про виконану роботу.

Ухвалою господарського су ду від 05.10.2010 року у зв'язку з неяв кою ліквідатора у судове зас ідання та не подання ним звіт у про виконану роботу розгля д справи відкладено.

Ліквідатором подано до су ду звіт про виконану роботу т а підтримано заяву про звіль нення від виконання обов' яз ків ліквідатора банкрута, по силаючись на неможливість ви конання повноважень ліквіда тора.

Представники кредиторів не заперечують щодо припине ння повноважень ліквідатора та підтримують клопотання к омітету кредиторів щодо приз начення ліквідатором банкр ута арбітражного керуючого Косенка С.Г.

Заслухавши ліквідатора, пр едставників кредиторів, розг лянувши матеріали справи, су д вважає подані клопотання т акими, що підлягають задовол енню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 3 (1) Закону У країни "Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом" арбі тражний керуючий має право п одавати до господарського су ду заяву про дострокове прип инення своїх повноважень.

Згідно ч. 8 ст. 16 цього Закону - до компетенції комітету кред иторів належить прийняття рі шення про звернення до суду з клопотанням про відкриття п роцедури санації, визнання б оржника банкрутом і відкритт я ліквідаційної процедури, п рипинення повноважень арбіт ражного керуючого (розпорядн ика майна, керуючого санаціє ю, ліквідатора) та про признач ення нового арбітражного кер уючого (розпорядника майна, к еруючого санацією, ліквідато ра).

Згідно ст. 25 Закону України "П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатор з дня свого призначення прийм ає до відома майно боржника, в живає заходів по забезпеченн ю його збереження; виконує фу нкції з управління та розпор ядження майном банкрута; зді йснює інвентаризацію та оцін ку майна банкрута згідно з за конодавством, аналізує фінан сове становище банкрута; реа лізує майно банкрута для зад оволення вимог включених до реєстру вимог кредиторів, у п орядку встановленому цим Зак оном; виконує інші повноваже ння.

Постановою господарського суду від 02.03.2010 року боржника ви знано банкрутом і відкрито л іквідаційну процедуру строк ом на 3 місяці.

На цей час строк ліквідацій ної процедури закінчився, лі квідація банкрута не заверше на.

Згідно звіту ліквідатора, о станнім проводиться робота з ліквідаційної процедури бан крута, - здійснена публікація в офіційному друкованому ор гані оголошення про визнання боржника банкрутом, проводи ться робота по виявленню май нових активів банкрута.

Комітетом кредиторів у зв'я зку з поданням ліквідатором заяви про припинення повнова жень ліквідатора прийнято рі шення про звернення до суду з клопотанням про призначення ліквідатором банкрута арбіт ражного керуючого Косенка Сергія Георгійовича, - прот окол засідання від 07.09.2010 р.

За таких обставин суд задов ольняє заяву ліквідатора та припиняє повноваження арбіт ражного керуючого Ляшка О.В . по виконанню обов'язків лі квідатора банкрута та за кло потанням комітету кредиторі в призначає ліквідатором бан крута арбітражного керуючог о Косенка С.Г., який згідно поданої заяви не має обмежен ь, передбачених ст. 3 (1) Закону У країни "Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом".

Враховуючи закінчення стр оку ліквідаційної процедури , суд відповідно до ст. 22 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом" про довжує його на 6 місяців.

Враховуючи викладене, керу ючись ст.ст. 22, 24 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом", суд, -

у х в а л и в:

1. Припинити повноваже ння арбітражного керуючого Ляшка О.В. по виконанню обо в'язків ліквідатора банкрута .

2. Призначити ліквідатором б анкрута - ТзОВ "ВКФ "Біолог" арб ітражного керуючого Косен ка Сергія Георгійовича, ліц ензія АВ № 470260 від 16.03.2010 р.

3. Арбітражному керуючому Ляшку О.В. в 5-ти денний строк передати ліквідатору банкру та бухгалтерську та іншу док ументацію банкрута, матеріал ьні та інші цінності банкрут а.

4. Продовжити строк ліквідац ійної процедури на 6 місяців.

5. Ліквідатору здійснити лік відацію банкрута та забезпеч ити виконання дій, передбаче них ст.ст. 25-32 Закону України "Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом". Звіт і ліквіда ційний баланс подати до суду .

6. Ухвалу надіслати кредитор ам, арбітражному керуючому Ляшку О.В., арбітражному ке руючому Косенку С.Г., Херс онському обласному сектору з питань банкрутства.

Суддя В.Г. Ситюк

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення19.10.2010
Оприлюднено27.10.2010
Номер документу11815814
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/77-б-07

Ухвала від 02.08.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 30.06.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 19.10.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 05.10.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 15.09.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 14.01.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Постанова від 02.03.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Постанова від 04.06.2008

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Постанова від 15.05.2008

Господарське

Запорізький апеляційний господарський суд

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 13.04.2009

Господарське

Вищий господарський суд України

Поляков Б.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні