Ухвала
від 01.03.2024 по справі 536/896/22
АВТОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Справа 536/896/22

Провадження 2/524/278/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 березня 2024 року Автозаводський районнийсуд м.Кременчука вскладі головуючогосудді АндрієцьД.Д.,за участюсекретаря БулаєнкоС.М.,розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі судув м.Кременчуці впорядку спрощеногопозовного провадженняцивільну справуза позовом Товариства з обмеженою відповідальною «Кременчукгаз-постачання» до ОСОБА_1 про стягнення боргу

УСТАНОВИВ:

ТОВ «Кременчукгаз-постачання» звернулось до суду із позовом до ОСОБА_1 про стягнення боргу.

Відповідно до ч.1 ст.30 ЦПК України позови, що виникають із приводу нерухомого майна, пред`являються за місцезнаходженням майна або основної його частини.

В постанові від 10 квітня 2019 року Верховний Суд у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду зазначив, що : «правила виключної підсудності застосовуються до позовів з приводу нерухомого майна, стосуються позовів з приводу будь-яких вимог, пов`язаних з правом особи на нерухоме майно: земельні ділянки, будинки, квартири тощо, зокрема щодо права власності на нерухоме майно, а також щодо речових прав на нерухоме майно, дійсності (недійсності) договорів щодо такого майна або спорів з приводу невиконання стороною договору, об`єктом якого є нерухоме майно. Предметом позову у цій справі є зобов`язання, які випливають з надання послуг централізованого постачання холодної води та водовідведення. Такі послуги надаються за місцем знаходження нерухомого майна. З урахуванням наведеного, позов про стягнення заборгованості за надання послуг з утримання нерухомого майна має пред`являтися за місцем знаходження цього майна, за правилами виключної підсудності.»

З матеріалів позовної заяви вбачається, що предметом спору є стягнення боргу за спожиті послуги з постачання природного газу, які споживались за адресою: АДРЕСА_1 .

В ст. 31, 32 ЦПК України визначено, що суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду. Спори міжсудами пропідсудність недопускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Враховуючи те, що спір між сторонами виник з приводу нерухомого майна, яке розташовано на території Кременчуцького району і зазначені позови подаються за правилами виключної підсудності, суд вважає за необхідне справуповернути нарозгляд Кременчуцького районного суду Полтавської області.

Керуючись ст. 30, 31, 32, 259-261 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальною «Кременчукгаз-постачання» до ОСОБА_1 про стягнення боргу повернути нарозгляд Кременчуцького районного суду Полтавської області.

Ухвала набираєзаконної силинегайно післяїї проголошення,якщо іншене передбаченоцим Кодексом. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею.

Апеляційна скарга на ухвалу подається до Полтавського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя Діна АНДРІЄЦЬ

Дата ухвалення рішення01.03.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118165760
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них надання послуг

Судовий реєстр по справі —536/896/22

Ухвала від 16.05.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Клименко С. М.

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Клименко С. М.

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Андрієць Д. Д.

Ухвала від 27.04.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Гончаренко О. В.

Ухвала від 15.03.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Гончаренко О. В.

Рішення від 03.02.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Гончаренко О. В.

Ухвала від 29.09.2022

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Гончаренко О. В.

Ухвала від 29.08.2022

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Даніліна Ж. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні