Постанова
від 15.07.2010 по справі 9/118/б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

  

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

                                             ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

  "15" липня 2010 р.                                                                   Справа № 9/118/б

За заявою прокурора Кіцманського району Чернівецької області інтересах держави в особі Кіцманського районного центру зайнятості

до відкритого акціонерного сільськогосподарського товариства «Нове життя»с. Малятинці Кіцманського району Чернівецької області

про  визнання банкрутом

Суддя Ніколаєв М.І.

Представники сторін:  

Від кредиторів –Українець Ю.Ю., дов. від 18.01.2009 року.

Від боржника –не з‘явився

Керуючий санацією –Комерзан З.Д.

Від прокурора –Балицька Р.С.

СУТЬ  СПОРУ:

Ухвалою господарського суду Чернівецької області від 21.07.2009 р. за заявою прокурора Кіцманського району Чернівецької області інтересах держави в особі Кіцманського районного центру зайнятості порушено справу про банкрутство відкритого акціонерного сільськогосподарського товариства «Нове життя»с. Малятинці Кіцманського району Чернівецької області, за ознаками ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” (далі –Закон), постановою від 30.07.2009 р. боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута за згодою представника ініціюючого кредитора призначено Кіцманський районний центр зайнятості.

Ухвалою суду від 18.09.2009 року ліквідатором відкритого акціонерного сільськогосподарського товариства «Нове життя»призначено арбітражного керуючого Комерзана Зіновія Дмитровича (ліц. АВ №307262 від 01.03.2007 року).

Ухвалою суду від 23.10.2009 року припинено процедуру ліквідації відкритого акціонерного сільськогосподарського товариства «Нове життя», здійснено перехід до загальних процедур банкрутства, передбачених Законом України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Комерзана Зіновія Дмитровича та зобов’язано ініціюючого кредитора подати до офіційних друкованих органів у десятиденний строк за його рахунок оголошення про порушення справи про банкрутство відкритого акціонерного сільськогосподарського товариства «Нове життя».

Оголошення про порушення справи про банкрутство відкритого акціонерного сільськогосподарського товариства «Нове життя»опубліковано в газеті “Голос України ” № 206 від 31.10.2009 року.

Ухвалою попереднього засідання від 04.02.2010 р. затверджено реєстр вимог кредиторів на загальну суму 983555,83 грн., та зобов’язано розпорядника майна боржника протягом 5 днів з дня проведення попереднього засідання провести збори кредиторів.

Ухвалою суду від 11.02.2010 року введено процедуру санації боржника - відкритого акціонерного сільськогосподарського товариства «Нове життя», керуючого санацією боржника призначено розпорядника майна боржника Комерзана Зіновія Дмитровича.

Ухвалою від 26.03.2010 року затверджено план санації відкритого акціонерного сільськогосподарського товариства «Нове життя»с. Малятинці Кіцманського району Чернівецької області.

22.06.2010 року від керуючого санацією надійшло клопотання про припинення процедури санації та перехід на процедуру ліквідації ВАСТ «Нове життя», розгляд якого призначено в судовому засіданні 15.07.2010 року.

У судовому засіданні 15.07.2010 року у зв’язку із відмовою інвестора від виконання плану санації по погашенню кредиторської заборгованості представник голови комітету кредиторів надав клопотання про визнання ВАСТ «Нове життя»банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором Комерзана З.Д. (протокол зборів комітету кредиторів від 14.07.2010 року). Порушень під час скликання і проведення зборів комітету кредиторів судом не встановлено.

Згідно з затвердженим судом реєстром вимог кредиторів кредиторська заборгованість боржника становить 983555,83 грн., у той час як балансова вартість основних засобів 2169,0 тис. грн.

Відтак, оцінюючи співвідношення активів і пасивів боржника, суд дійшов висновку, що фінансовий стан відкритого акціонерного сільськогосподарського товариства «Нове життя»с. Малятинці Кіцманського району Чернівецької області характеризується ознаками неплатоспроможності, коли за відсутності інвесторів задоволення вимог кредиторів можливе не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

Відповідно до ч. 5 ст. 21 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон) за наслідками розгляду звіту керуючого санацією комітет кредиторів може прийняти рішення про припинення процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Згідно з ч. 11 ст. 21 Закону, якщо розрахунки з кредиторами не проведено у строки, передбачені планом санації, господарський суд у разі відсутності клопотання комітету кредиторів про продовження термінів, передбачених планом санації, і внесення відповідних змін до плану санації визнає боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру.

Таким чином враховуючи, що інвестор відмовився виконувати план санації по погашенню кредиторської заборгованості, а комітетом кредиторів прийнято рішення про припинення процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, суд дійшов висновку про наявність обставин, які є підставою припинення процедур санації та переходу до ліквідаційної процедури.

Згідно зі статтею 24 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” (далі –Закон) у постанові про визнання боржника банкрутом господарський суд відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, передбаченому для призначення керуючого санацією.

Господарський суд має право призначити ліквідатором особу, яка виконувала повноваження розпорядника майна або (та) керуючого санацією боржника.

У відповідності до частини 8 статті 16 Закону до компетенції комітету кредиторів належить, зокрема, прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, припинення повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення нового арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора).

Таким чином, враховуючи відповідне рішення комітету кредиторів, ліквідатором банкрута належить призначити керуючого санацією боржника арбітражного керуючого Комерзана Зіновія Дмитровича

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 3-1, 16, 21, 22-24  Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, суд -

П О С Т А Н О В И В:

1.          Припинити процедуру санації відкритого акціонерного сільськогосподарського товариства «Нове життя»с. Малятинці Кіцманського району Чернівецької області.

2. Визнати банкрутом відкритого акціонерного сільськогосподарського товариства «Нове життя»с. Малятинці Кіцманського району Чернівецької області, (код 01528341) та відкрити ліквідаційну процедуру. Строк ліквідаційної процедури встановити протягом 6 місяців –до 17.01.2011 року.

3.          Ліквідатором банкрута призначити арбітражного керуючого Комерзана Зіновія Дмитровича (ліцензія серії АВ № 307262 від 01.03.2007 року, АДРЕСА_1).    

4                    З дня прийняття цієї постанови:

підприємницька діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу;

строк виконання всіх грошових зобов’язань банкрута та зобов’язання щодо сплати податків і зборів (обов’язкових платежів) вважається таким, що настав;

припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості банкрута;

відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю;

укладення угод, пов’язаних з відчуженням майна банкрута чи передачею його майна третім особам, допускається лише в межах ліквідаційної процедури у встановленому порядку;

скасовується арешт та інші обмеження, накладені на майно боржника, визнаного банкрутом. Накладення нових арештів або нових обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається;

припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрута та розпорядження його майном.

5.          Зобов’язати ліквідатора Комерзана З.Д. у п’ятиденний строк з дня прийняття цієї постанови опублікувати відомості про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури в офіційних друкованих органах. Оголошення повинне містити відомості, передбачені ч. 5 ст. 23 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

6. Зобов’язати ліквідатора інформувати господарський суд та комітет кредиторів про свою роботу та вжиття заходів, спрямованих на задоволення вимог кредиторів та ліквідацію підприємства-банкрута

7. Цю постанову надіслати банкруту, комітету кредиторів, ліквідатору, Державному органу з питань банкрутства, ВДВС Кіцманського РУЮ.

Суддя                                                   М.І.Ніколаєв

СудГосподарський суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення15.07.2010
Оприлюднено27.10.2010
Номер документу11819331
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —9/118/б

Ухвала від 09.11.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 23.11.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 09.11.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 23.08.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 08.04.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 08.04.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 23.03.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 17.01.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 20.12.2010

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 10.12.2010

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні