Ухвала
від 08.04.2024 по справі 733/306/24
ІЧНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Провадження № 2-о/733/15/24

Єдиний унікальний №733/306/24

У Х В А Л А

08 квітня 2024 року м. Ічня

Ічнянський районний суд Чернігівської області

у складі головуючого судді Овчарика В.М.,

за участю секретаря Ткаченко В.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Ічня цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Парафіївська селищна рада, як орган опіки та піклування, Ічнянський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Прилуцькому районі Чернігівської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, Управління соціального захисту населення Прилуцької районної державної адміністрації, про встановлення факту батьківства,

установив:

У провадженні Ічнянського районного суду Чернігівської області знаходиться зазначена вище справа.

Заявниця та її представник у судове засідання не з`явилися, при цьому від останньої надійшла письмова заява про залучення до участі в справі у якості заінтересованих осіб: Головне управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області та Міністерство оборони України, оскільки встановлення факту батьківства необхідно заявнику для отримання одноразової допомоги та призначення пенсії по втраті годувальника.

Заінтересовані особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та представники заінтересованих осіб: Парафіївської селищної ради, як органу опіки та піклування, Ічнянського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Прилуцькому районі Чернігівської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, Управління соціальногозахисту населенняПрилуцької районноїдержавної адміністрації у судове засідання також не з`явилися.

Ураховуючи, що всі учасники справи у судове засідання не з`явилися, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється, що узгоджується з положеннями ч. 2 ст. 247 ЦПК України.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Згідно ч. 3, 4ст. 294 ЦПК Українисправи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Згідно ч. 9ст. 10 ЦПК Україниякщо спірні відносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону), а за відсутності такого - суд виходить із загальних засад законодавства (аналогія права).

Оскільки положенняст. 294 ЦПК Українине регулюють порядок залучення заінтересованої особи, виникла необхідність в застосуванні принципу аналогії закону, а тому при вирішенні питання про залучення заінтересованої особи слід керуватисяст. 53 ЦПК України.

Згідно ч. 3ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Враховуючи наведені обставини справи, суд прийшов до висновку, що до участі в розгляді справи необхідно залучити в якості заінтересованих осіб: Міністерство оборони України та Головне управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області, оскільки рішення по даній справі може вплинути на їх права або обов`язки, у зв`язку з чим клопотання представника заявниці ОСОБА_4 слід задовольнити.

Керуючись ст. 53, 258,259,260 ЦПК України, суд

постановив:

Клопотання представника заявниці ОСОБА_4 про залучення до участі в справі заінтересованих осіб задовольнити.

Залучити до участі в справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Парафіївська селищна рада, як орган опіки та піклування, Ічнянський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Прилуцькому районі Чернігівської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, Управління соціального захисту населення Прилуцької районної державної адміністрації, про встановлення факту батьківства у якості заінтересованих осіб Міністерство оборони України (03168, м.Київ, проспект Повітрофлотський, 6) та Головне управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області (14005, м. Чернігів, вул. П`ятницька, 83-А), надіславши останнім копію даної ухвали та заяву з додатками до неї.

Відкласти розгляд справи до 10-00 год 02 травня 2024 року.

Учасників справи викликати повторно на зазначену дату та час.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя В.М. Овчарик

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118195054
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту батьківства

Судовий реєстр по справі —733/306/24

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Овчарик В. М.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Овчарик В. М.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Ічнянський районний суд Чернігівської області

Овчарик В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні