Ухвала
від 05.04.2024 по справі 944/5267/22
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 944/5267/22 Головуючий у 1 інстанції: Поворозник Д.Б.

Провадження № 22-ц/811/825/24 Доповідач в 2-й інстанції: Савуляк Р. В.

У Х В А Л А

про відкриття апеляційного провадження

05 квітня 2024 року колегія суддів судової палати у цивільних справах Львівського апеляційного суду в складі:

головуючого-судді: Савуляка Р. В.

суддів: Мікуш Ю.Р., Приколоти Т.І.,

перевіривши матеріали апеляційної скарги Комунального некомерційного підприємства Яворівської міської ради Львівської області «Яворівська районна центральна лікарня»на рішення Яворівського районного суду Львівської областівід 15 січня 2024року у справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства Яворівської міської ради Львівської області «Яворівська районна центральна лікарня» про визнання незаконним наказу, поновлення на роботі та стягнення заробітку за час вимушеного прогулу,

в с т а н о в и л а :

Рішенням Яворівського районного суду Львівської областівід 15 січня 2024року позов задоволено.

Визнано протиправним та скасовано пункт 94 наказу Комунального некомерційного підприємства Яворівської міської ради Львівської області «Яворівська центральна районна лікарня» від 01 серпня 2022 року № 274-к «Про перевід» в частині переведення сестри медичної пункту переливання крові ОСОБА_1 на 0,5 ставки сестри медичної пункту переливання крові з 01 серпня 2022 року.

Поновлено ОСОБА_1 на 1,0 ставки сестри медичної пункту переливання крові Комунального некомерційного підприємства Яворівської міської ради Львівської області «Яворівська центральна районна лікарня» з 01 серпня 2022 року до 05 травня 2023 року.

Стягнуто з Комунального некомерційного підприємства Яворівської міської ради Львівської області «Яворівська центральна районна лікарня» на користь ОСОБА_1 різницю за час виконання нижче оплачуваної роботи на посаді сестри медичної пункту переливання крові за період з 01 серпня 2022 року до 05 травня 2023 року.

Стягнуто з Комунального некомерційного підприємства Яворівської міської ради Львівської області «Яворівська центральна районна лікарня» на користь держави 1 073 (одна тисяча сімдесят три) гривні 80 копійок судового збору.

Рішення суду 13 березня 2024 року оскаржило Комунальне некомерційне підприємство Яворівської міської ради Львівської області «Яворівська районна центральна лікарня», однак апеляційну скаргу подано з пропуском строку на апеляційне оскарження рішення суду. Скаржник просить поновити строк на апеляційне оскарження рішення суду, покликаючись на те, що повний текст оскаржуваного рішення скаржник отримав 14 лютого 2024 року, що підтвержується долученим до матеріалів апеляційної скарги витягом з електронної пошти скаржника.

Відповідно до ч. 1 ст. 127 ЦПК України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 354 ЦПК України учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на рішення суду, якщо апеляційна скарга подана протягом 30 днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Розглянувши клопотання про поновлення строку, з огляду на наявність в матеріалах апеляційної скарги доказів, що підтверджують дату отримання скаржником копії оскаржуваного рішення, а також з метою забезпечення права на апеляційне оскарження рішення суду, колегія суддів вважає за можливе поновити скаржнику строк на апеляційне оскарження рішення Яворівського районного суду Львівської областівід 15 січня 2024року.

Апеляційна скарга за своєю формою і змістом відповідає вимогам ст. 356 ЦПК України, оплачена судовим збором у встановленому законом порядку, а тому слід відкрити апеляційне провадження у справі.

Керуючись ст.ст. 359, 360, 361 ЦПК України,

у х в а л и л а:

Клопотання Комунального некомерційного підприємства Яворівської міської ради Львівської області «Яворівська районна центральна лікарня»задовольнити,поновити строкна апеляційнеоскарження рішення Яворівського районного суду Львівської областівід 15 січня 2024року.

Відкрити апеляційнепровадження заапеляційною скаргою Комунального некомерційного підприємства Яворівської міської ради Львівської області «Яворівська районна центральна лікарня»на рішення Яворівського районного суду Львівської областівід 15 січня 2024року.

Витребувати з Яворівського районного суду Львівської області цивільну справу № 944/5267/22 за позовом ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства Яворівської міської ради Львівської області «Яворівська районна центральна лікарня» про визнання незаконним наказу, поновлення на роботі та стягнення заробітку за час вимушеного прогулу.

Яворівському районному суду Львівської області забезпечити сканування всіх матеріалів паперової справи, долучення їх до матеріалів електронної судової справи та надіслання апеляційному суду засобами автоматизованої системи документообігу суду.

Копію ухвали про відкриття апеляційного провадження разом з копіями апеляційних скарг та доданими до них матеріалами надіслати учасниками справи.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ст. 360 ЦПК України вони мають право подати до суду апеляційної інстанції відзив на апеляційну скаргу в письмовій формі.

Надати учасникам справи строк для подання відзиву п`ятнадцять днів з дня отримання копії даної ухвали.

До відзиву слід додати докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції.

Роз`яснити право на подання заяви про приєднання до апеляційної скарги до початку розгляду справи в суді апеляційної інстанції.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання, оскарженню не підлягає.

Головуючий: Савуляк Р. В.

Судді: Мікуш Ю.Р.

Приколота Т.І.

Дата ухвалення рішення05.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118195511
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконним наказу, поновлення на роботі та стягнення заробітку за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —944/5267/22

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Савуляк Р. В.

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Савуляк Р. В.

Рішення від 01.04.2024

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Поворозник Д. Б.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Савуляк Р. В.

Рішення від 15.01.2024

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Поворозник Д. Б.

Рішення від 15.01.2024

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Поворозник Д. Б.

Ухвала від 07.06.2023

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Поворозник Д. Б.

Ухвала від 02.11.2022

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Поворозник Д. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні