Ухвала
від 08.04.2024 по справі 738/429/23
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

08 квітня 2024 року м. Чернігів

Унікальний номер справи № 738/429/23

Головуючий у першій інстанції - Савченко О. А.

Апеляційне провадження № 22-ц/4823/548/24

Чернігівський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючої - судді Мамонової О.Є.,

суддів - Висоцької Н.В., Онищенко О.І.,

учасники справи:

позивач: Товариство з обмеженою відповідальністю «Цикл Фінанс»,

відповідачі: ОСОБА_1 , ОСОБА_2 ,

треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Менська районна державна нотаріальна контора Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, Служба у справах дітей Менської міської ради Чернігівської області,-

розглянув клопотання представника Товариства з обмеженлю відповідальністю «Цикл Фінанс» - Гуляєвої Сабіни про проведення судових засідань в режимі відеоконференції в цивільній справі за апеляційною скаргою ОСОБА_2 на рішення Менського районного суду Чернігівської області від 09 січня 2024 року у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Цикл Фінанс" до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , яка діє в своїх інтересах та інтересах неповнолітнього ОСОБА_3 про звернення стягнення на майно, яке було передано спадкоємцям у натурі,-

у с т а н о в и в :

Ухвалою Чернігівського апеляційного суду від 25.03.2024 розгляд справи за апеляційною скаргою ОСОБА_2 на рішення Менського районного суду Чернігівської області від 09.01.2024 у справі за позовом ТОВ "Цикл Фінанс" до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , яка діє в своїх інтересах та інтересах неповнолітнього ОСОБА_3 про звернення стягнення на майно, яке було передано спадкоємцям у натурі призначено на 10:00 24.04.2024.

05.04.2024 через канцелярію суду надійшло клопотання представника ТОВ «Цикл Фінанс» - Гуляєвої Сабіни про проведення судових засідань в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, за обліковим записом: ІНФОРМАЦІЯ_1

Згідно з ч. 6 ст. 11 Закону України «Про судоустрій та статус суддів» учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом.

Відповідно до ч. 1-3, 5 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відповідно до ч. 2 ст. 183 ЦПК України письмові заява, клопотання чи заперечення підписуються заявником чи його представником.

Згідно з ч. 1, 3 ст. 58 ЦПК України сторона, третя особа, а також особа, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, може брати участь у судовому процесі особисто (самопредставництво) та (або) через представника. Юридична особа незалежно від порядку її створення бере участь у справі через свого керівника, члена виконавчого органу, іншу особу, уповноважену діяти від її імені відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (контракту) (самопредставництво юридичної особи), або через представника.

За положеннями частини першої статті 60 ЦПК України представником у суді може бути адвокат або законний представник.

У пункті 25 ухвали Великої Палати Верховного Суду від 08 червня 2022 року у справі № 303/4297/20 (провадження № 14-105цс21) вказано, що «з 29 грудня 2019 року самопредставництво юридичної особи, органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим, органу місцевого самоврядування (в адміністративному судочинстві - також суб`єкта владних повноважень, який не є юридичною особою) у цивільному, господарському й адміністративному судочинствах можуть здійснювати будь-які фізичні особи, уповноважені на це саме відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (контракту). У разі, якщо такого договору (контракту) у письмовій формі немає чи у ньому зафіксований неповний перелік трудових (посадових) обов`язків працівника (наприклад, є посилання на посадову інструкцію), то поряд із підтвердженням наявності трудових відносин, такий працівник подає відповідний документ юридичної особи (зокрема, посадову інструкцію), у якому визначений його обов`язок представляти інтереси цієї особи в суді (діяти за правилами її самопредставництва), а за наявності - також обмеження відповідних повноважень. Наявність або відсутність у ЄДР даних про такого працівника, який поряд із керівником має право вчиняти дії від імені юридичної особи, не впливає на обов`язок останньої підтвердити повноваження цього працівника діяти у судовому процесі на підставі закону, статуту, положення, трудового договору (контракту), зокрема обсяг цих повноважень».

Гуляєвою Сабіною , як представником ТОВ «Цикл Фінанс» подане клопотання про проведення судових засідань в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, за обліковим записом: ІНФОРМАЦІЯ_1 , в якому зазначено, що документи на підтвердження повноважень представника наявні в матеріалах справи.

Проте, до клопотання не надано документів на підтвердження того, що коло трудових (посадових обов`язків) Гуляєвої Сабіни охоплює можливість діяти від імені ТОВ «Цикл Фінанс» за правилами самопредставництва, або доказів того, що представниця має право здійснювати адвокатську діяльність, відсутні такі документи і в матеріалах цивільної справи.

З огляду на вищевикладене, клопотання Гуляєвої Сабіни про проведення судових засідань в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, за обліковим записом: ІНФОРМАЦІЯ_1 від імені ТОВ «Цикл Фінанс» підлягає поверненню заявнику без розгляду.

Керуючись ст. 183, 212 ЦПК України,

у х в а л и в:

Клопотання Гуляєвої Сабіни про проведення судових засідань в режимі відеоконференції - повернути без розгляду.

Копію даної ухвали направити Товариству з обмеженою відповідальністю «Цикл Фінанс».

Ухвала набирає чинності з моменту її підписання суддями та в касаційному порядку оскарженню не підлягає.

Головуюча Судді:

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118195744
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування

Судовий реєстр по справі —738/429/23

Постанова від 28.05.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Мамонова О. Є.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Мамонова О. Є.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Мамонова О. Є.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Мамонова О. Є.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Мамонова О. Є.

Рішення від 09.01.2024

Цивільне

Менський районний суд Чернігівської області

Савченко О. А.

Рішення від 09.01.2024

Цивільне

Менський районний суд Чернігівської області

Савченко О. А.

Ухвала від 16.08.2023

Цивільне

Менський районний суд Чернігівської області

Савченко О. А.

Ухвала від 16.08.2023

Цивільне

Менський районний суд Чернігівської області

Савченко О. А.

Ухвала від 18.07.2023

Цивільне

Менський районний суд Чернігівської області

Савченко О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні