Ухвала
від 09.04.2024 по справі 156/325/24
ІВАНИЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 156/325/24

Провадження № 2-о/156/27/24

У Х В А Л А

про проведення судового засідання в режимі відеоконференції

09 квітня 2024 року сел. Іваничі

Іваничівський районний суд Волинської області в складі:

головуючого суддіМалюшевськоїІ.Є.,

за участю секретаря судових засідань Киці Л. Ф.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду сел.Іваничі клопотання представника третьої особи Адміністрації Дежавної прикордонної служби України Свислоцького Олексія Георгійовича про здійснення судового засідання по цивільній справі № 156/325/24 за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Орган опіки та піклування Литовезької сільської ради Володимирського району Волинської області, ІНФОРМАЦІЯ_1 та ІНФОРМАЦІЯ_2 про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна в режимі відеоконференції, -

в с т а н о в и в :

У провадженні Іваничівського районного суду Волинської області перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Орган опіки та піклування Литовезької сільської ради Володимирського району Волинської області, ІНФОРМАЦІЯ_1 та ІНФОРМАЦІЯ_2 про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

Судове засідання у даній справі призначено на 11:00 год 22 квітня 2024 року.

03.04.2024 року представник третьої особи Адміністрації Дежавної прикордонної служби України Свислоцький Олексій Георгійович подав до суду заяву про здійснення призначеного на 11:00 год 22 квітня 2024 року та всіх наступних судових засідань в режимі відеоконференції поза межами суду з використанням власних технічних засобів задля забезпечення права представника Адміністрації Держприкордонслужби на участь в судовому засіданні, зважаючи на віддаленість місцезнаходження Адміністрації Державної прикордонної служби України від Іваничівського районного суду Волинської області та враховуючи, що у зв`язку з військовою агресією російською федерації проти України, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, відповідно до п. 20 ч. 1 ст. 106 Конституції України, Закону України «Про правовий режим воєнного стану» Указом Президента України від 24.02.2022 року № 64/202, затвердженого Законом України від 24.02.2022 № 2102-IX в Україні введено воєнний стан, який діє до теперішнього часу.

Вивчивши клопотанняпредставника третьоїособи АдміністраціїДежавної прикордонноїслужби України Свислоцького Олексія Георгійовича та проаналізувавши матеріали цивільної справи, суд дійшов такого висновку.

Відповідно до ч. 1-5, 11-12ст. 212 ЦПК Україниучасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему. Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа немає такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України. Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву. Використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки. Відеоконференція, у якій беруть участь учасники справи, фіксується судом, який розглядає справу, за допомогою технічних засобів відео- та звукозапису. Відео- та звукозапис відеоконференції зберігається в матеріалах справи.

Враховуючи мотивацію поданої представником третьоїособи АдміністраціїДежавної прикордонноїслужби України Свислоцьким Олексієм Георгійовичем заяви, проаналізувавши матеріали справи, беручи до уваги, що зважаючи на віддаленість місцезнаходження Адміністрації Державної прикордонної служби України від Іваничівського районного суду Волинської області та враховуючи, що у зв`язку з військовою агресією російською федерації проти України, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, відповідно до п. 20 ч. 1 ст. 106 Конституції України, Закону України «Про правовий режим воєнного стану» Указом Президента України від 24.02.2022 року № 64/202, затвердженого Законом України від 24.02.2022 № 2102-IX в Україні введено воєнний стан, який діє до теперішнього часу, задля забезпечення розгляду справи в розумні строки та участі усіх сторін у справі та, враховуючи наявність у суду технічної можливості, а також наявну у заінтересованої особи технічну можливість для здійснення судового засідання в режимі відеоконференції за її місцезнаходженням, суд вважає, що слід надати представнику третьої особи можливість брати участь у всіх судових засіданнях у цивільній справі № 156/325/24 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Керуючись ст.ст. 212, 258-261 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в :

Клопотання задовольнити.

Судове засідання у справі № 156/325/24 за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Орган опіки та піклування Литовезької сільської ради Володимирського району Волинської області, ІНФОРМАЦІЯ_1 та ІНФОРМАЦІЯ_2 про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, призначене на 11:00 год 22 квітня 2024 рокута усі подальші судові засідання у даній справі провести у режимі відеоконференції між представником третьої особи Адміністрації Дежавної прикордонної служби України Свислоцьким Олексієм Георгійовичем та Іваничівським районним судом Волинської області з використанням його власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення «EasyCon», електронної пошти ІНФОРМАЦІЯ_3 , що зареєстрована в цій системі та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок фукціонування її окремих підсистем (модулів).

Роз`яснити, що відповідно до ч.4 ст.212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію цієї ухвали негайно надіслати представнику третьої особидля відома.

Ухвала остаточна й апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя І.Є. Малюшевська

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118219412
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна в режимі відеоконференції

Судовий реєстр по справі —156/325/24

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Іваничівський районний суд Волинської області

Малюшевська І. Є.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Іваничівський районний суд Волинської області

Малюшевська І. Є.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Іваничівський районний суд Волинської області

Малюшевська І. Є.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Іваничівський районний суд Волинської області

Малюшевська І. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні