Ухвала
від 22.04.2024 по справі 156/325/24
ІВАНИЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 156/325/24

Провадження № 2-о/156/27/24

У Х В А Л А

про виправлення описки

22 квітня 2024 року сел. Іваничі

Іваничівський районний суд Волинської області в складі:

головуючого судді Малюшевської І.Є.,

присяжнихКондратюк Т.П., Пашка А.С.,

за участю секретаря судового засіданняСалатюк Г.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні питання про виправлення описки в ухвалі Іваничівського районного суду Волинської області від 22.04.2024 року про відкладення підготовчого засідання у справі №156/325/24 за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа - ОСОБА_2 , заінтересовані особи: Орган опіки та піклування Литовезької сільської ради Володимирського району Волинської області, ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, -

в с т а н о в и в :

Ухвалою Іваничівського районного суду Волинської області від 22.04.2024 року особі стосовно якої розглядається справа ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 призначено адвоката для здійснення представництва її інтересів у суді при розгляді заяви про визнання її недієздатною та призначення опікуна. Однак в ухвалі помилково зазначено про залучення захисника з Західного регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, в той час як з 23.01.2024 року такий перейменовано на Західний міжрегіональний центр з надання безоплатної правничої допомоги. Таким чином у вказаній ухвалі суду допущено описку та неправильно зазначено назву центру.

Відповідно до вимог ст. 269 Цивільного процесуального кодексу України суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи, виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки, неявка сторін не перешкоджає розглядові питання про винесення виправлень.

Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала.

Оскільки, розгляд справи відбувся без учасників справи, то відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Дослідивши матеріали справи суд вважає, що слід виправити описку та змінити назву центру з Західного регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги на Західний міжрегіональний центр з надання безоплатної правничої допомоги.

Відповідно до роз`яснень, викладених у п. 19 Постанови Пленуму Верховного Суду України 18.12.2009 за № 14 «Про судове рішення у цивільній справі», вирішуючи питання про виправлення описок чи арифметичних помилок, допущених у судовому рішенні (рішенні або ухвалі), суд не має права змінювати зміст судового рішення, він лише усуває такі неточності, які впливають на можливість реалізації судового рішення чи його правосудності.

Враховуючи вищенаведене і те, що допущена в ухвалі суду описка має істотний характер та впливає на можливість реалізації такого, тому суд вважає необхідним виправити дану описку, оскільки таке не змінює зміст самої ухвали.

Керуючись ст. 269 ЦПК України, суд ,-

п о с т а н о в и в :

Виправити описку в тексті ухвали Іваничівського районного суду Волинської області від 23 квітня 2024 року у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа - ОСОБА_2 , заінтересовані особи: Орган опіки та піклування Литовезької сільської ради Володимирського району Волинської області, ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

Абзац третій резолютивної частини ухвали Іваничівського районного суду Волинської області від 23 квітня 2024 року викласти у такій редакції: «Доручити Західномуміжрегіональному центруз наданнябезоплатної правничоїдопомоги призначити адвоката ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 для здійснення представництва її інтересів у суді при розгляді заяви про визнання особи недієздатною та призначення опікуна та забезпечити його прибуття до Іваничівського районного суду Волинської області в підготовчезасідання на09:00год 16травня 2024 року.".

Дана ухвала є невід`ємною частиною ухвали Іваничівського районного суду Волинської області від 22 квітня 2024 року у справі № 156/325/24.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку, шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Волинського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя І.Є. Малюшевська

Присяжні: Т.П. Кондратюк

А.С. Пашко

Дата ухвалення рішення22.04.2024
Оприлюднено24.04.2024
Номер документу118537082
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —156/325/24

Ухвала від 23.05.2024

Цивільне

Іваничівський районний суд Волинської області

Малюшевська І. Є.

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Іваничівський районний суд Волинської області

Малюшевська І. Є.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Іваничівський районний суд Волинської області

Малюшевська І. Є.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Іваничівський районний суд Волинської області

Малюшевська І. Є.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Іваничівський районний суд Волинської області

Малюшевська І. Є.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Іваничівський районний суд Волинської області

Малюшевська І. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні