Ухвала
від 09.04.2024 по справі 511/311/24
РОЗДІЛЬНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Роздільнянський районний суд Одеської області

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 511/311/24

Номер провадження: 2/511/267/24

"09" квітня 2024 р.Роздільнянський районний суд Одеської області в складі:

головуючого судді Бобровська І. В.

за участю секретаря судового засідання Руденко А.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Роздільна Одеської області в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Перша Одеська державна нотаріальна контора, Роздільнянський відділ державної виконавчої служби у Роздільнянському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про звільнення майна з-під арешту,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Роздільнянського районного суду Одеської області перебуває вищевказана цивільна справа.

23.01.2024 року на адресу суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 , подана представником ОСОБА_3 до відповідача ОСОБА_2 , третя особа: Перша Одеська державна нотаріальна контора про звільнення майна з-під арешту, відповідно до якої: представник позивача просить суд: прийняти до розгляду та відкрити судове провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 про зняття арешту з майна в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін; за результатами розгляду позовної заяви винести рішення про зняття арешту з нерухомого майна, а саме: 1/3 частини квартири, адреса: АДРЕСА_1 та скасувати ухвалу, бн, 15.07.2005, суду Роздільнянського р-ну Одеської області у справі № 2-1072/2005.

Ухвалою Роздільнянського районного суду Одеської області від 13.02.2024 року провадження по справі відкрито, в порядку загального позовного провадження. Залучено до участі у вказаній цивільній справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Роздільнянський відділ державної виконавчої служби у Роздільнянському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса). У задоволенні клопотання представника позивача адвоката Кісілевича О.М. про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження відмовлено.

Ухвалою Роздільнянського районного суду Одеської області від 06.03.2024 року підготовче провадження по справі закрито, справу призначено до судового розгляду по суті.

09.04.2024 року на адресу суду надійшла заява представника позивача адвоката Кісілевич О.М. в якій останній просить суд зняти арешт з нерухомого майна, а саме: 1/3 частини квартири за адресою: АДРЕСА_1 та не здійснювати розподіл судових витрат. Вимогу про скасування ухвали Роздільнянського районного суду Одеської області від 15.07.2005 року у справі №2-1072/2005 залишити без розгляду.

Позивач ОСОБА_1 та її представник адвокат Кісілевич О.М. в судове засідання не прибули, про дату, час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином. Надали на адресу суду заяву про розгляд справи за їх відсутності.

Відповідач ОСОБА_2 в судове засідання не прибув, надав заяву про розгляд справи за його відсутності.

Представники третіх осіб в судове засідання не прибули, про дату, час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином.

В порядку ч.2 ст. 247 ЦПК України розгляд справи здійснюється судом без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу, у зв`язку з неявкою в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі.

Розглянувши клопотання представника позивача про залишення частини позовних вимог без розгляду, суд прийшов до наступних висновків.

Положення п. 5 ч. 1ст.257ЦПК України дають підстави для висновку, що право подати заяву про залишення позовної заяви без розгляду, в тому числі й у певній частині позовних вимог, є беззаперечним правом позивача, яке не може бути обмежено судом, і яким позивач розпоряджається на власний розсуд, однак вказана заява подається до суду до початку розгляду справи по суті.

У зв`язку з викладеним, враховуючи беззаперечне право позивача на подання відповідних заяв про залишення частини позовних вимог без розгляду, суд вважає необхідним заяву представника позивача ОСОБА_1 адвоката Кісілевича О.М. задовольнити та залишити без розгляду частину позовних вимог, а саме: вимогу про скасування ухвали Роздільнянського районного суду Одеської області від 15.07.2005 року.

Керуючись ст.ст. 257 ЦПК України, суд:-

ПОСТАНОВИВ:

Залишити без розгляду частину позовних вимог ОСОБА_1 по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Перша Одеська державна нотаріальна контора, Роздільнянський відділ державної виконавчої служби у Роздільнянському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про звільнення майна з-під арешту, а саме: вимогу про скасування ухвали Роздільнянського районного суду Одеської області від 15.07.2005 року, на підставі заяви представника позивача адвоката Кісілевича Олега Михайловича від 09.04.2024 року.

Ухвалу суду в частині залишення позовних вимог без розгляду може бути оскаржено до Одеського апеляційного суду, шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

С Суддя: І. В. Бобровська

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118231507
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення майна з-під арешту

Судовий реєстр по справі —511/311/24

Рішення від 09.04.2024

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Бобровська І. В.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Бобровська І. В.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Бобровська І. В.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Бобровська І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні