Ухвала
від 10.04.2024 по справі 679/282/24
НЕТІШИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/679/230/2024

Справа № 679/282/24

У Х В А Л А

Іменем України

10 квітня 2024 року м. Нетішин

Нетішинський міський суд Хмельницької області в складі: головуючого судді Томіліна О.М., при секретарі Дмітрієвій О.В., провівши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Нетішин підготовче засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Залізничного відділу державної виконавчої служби у місті Львові Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, Рівненської митниці, ОСОБА_2 про звільнення майна з-під арешту,

ВСТАНОВИВ:

22 лютого 2024 року до Нетішинського міського суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 , в інтересах якої діє її представник адвокат Волков С.В., до Залізничного відділу державної виконавчої служби у місті Львові Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, Рівненської митниці, ОСОБА_2 про звільнення майна автомобіля KIA Soul, 2009 р.в., д/н НОМЕР_1 , з-під арешту, який був накладений в межах виконавчого провадження №69161471.

Ухвалою Нетішинського міського суду Хмельницької області від 23.02.2024 вказана позовна заява була залишена без руху та позивачу надано строк для усунення недоліків.

На виконання вимог вказаної ухвали, 27.02.2024 року через канцелярію суду надійшла заява про долучення до позовної заяви квитанції про сплату судового збору у сумі 1034,25 грн та доказ направлення документів ОСОБА_2 .

Ухвалою суду від 01.03.2024 відкрито провадження у справі та призначено підготовче засідання. Крім того, вказаною ухвалою частково задоволено клопотання позивача, витребувані докази.

В судовому засіданні представник позивача просив закрити підготовче провадження, призначити справу до розгляду, вказав, що відповідь на відзив подавати не буде.

Іншу учасники в судове засідання не з*явилися, будучи належним чином повідомленими про час та місце розгляду справи, від відповідача ОСОБА_2 надійшла заява про визнання позовних вимог та розгляд справи в його відсутність, від Залізничного відділу державної виконавчої служби у місті Львові Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції надійшов відзив на позов, від Рівненської митниці надійшло повідомлення про направлення постанови про конфіскацію майна спірного автомобіля до відділу ДВС для виконання.

Таким чином, у справі призначено та проведено підготовче судове засідання, розглянуті клопотання, витребувані відповідні докази.

Згідно з положеннями ч.1 ст. 223 глави 6 розділу ІІІ ЦПК України, неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється у відповідності до ч. 2 ст. 247 ЦПК України.

Положеннями ст. 189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Згідно з ч.ч. 1, 2, 4 ст.200 ЦПК України у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті. За результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: 1) залишення позовної заяви без розгляду; 2) закриття провадження у справі; 3) закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті. Ухвалення в підготовчому засіданні судового рішення у разі відмови від позову, визнання позову, укладення мирової угоди проводиться в порядку, встановленому статтями 206, 207 цього Кодексу.

Згідно з п. 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд: призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Враховуючи, що всі дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті, виконано, те, що спір між сторонами у добровільному порядку не вирішено, мирову угоду сторони не уклали, заявлені клопотання судом вирішені, витребувані необхідні докази, суд вважає за можливе підготовче провадження закрити та призначити справу до судового розгляду по суті, встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 13, 49, 196-198, 200, 206, п.4 ч.1 ст.255, ст.ст. 258-261 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Залізничного відділу державної виконавчої служби у місті Львові Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, Рівненської митниці, ОСОБА_2 про звільнення майна з-під арешту.

Призначити справу до розгляду в порядку загального позовного провадження у відкритому судовому засіданні на 08.05.2024 року на 14.30 год., встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі. Враховуючи складність справи, визначити резервну дату судового засідання 17.05.2024 о 13.00 год.

Справу розглядати суддею одноособово.

Ухвала оскарженню не підлягає, набирає законної сили негайно після її підписання.

Суддя О.М.Томілін

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118245177
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення майна з-під арешту

Судовий реєстр по справі —679/282/24

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Томілін О. М.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Томілін О. М.

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Томілін О. М.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Томілін О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні