Ухвала
від 08.04.2024 по справі 953/2588/24
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 953/2588/24

н/п 2/953/2106/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(про відкриття провадження у справі)

"08" квітня 2024 р. м.Харків

Суддя Київського районного суду м. Харкова Демченко С. В., перевіривши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до Державного біотехнологічного університету про стягнення заборгованості з виплати заробітної плати,

позивач ОСОБА_1 , зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування): АДРЕСА_1 ;

позивач - ОСОБА_2 , зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування): АДРЕСА_2 ;

позивач - ОСОБА_3 , зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування): АДРЕСА_2 ;

позивач - ОСОБА_4 , зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування): АДРЕСА_3 ;

позивач - ОСОБА_5 , зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування): АДРЕСА_4 ;

відповідач Державний біотехнологічний університет, місцезнаходження: АДРЕСА_5 ,

у с т а н о в и в:

01 квітня 2024 року ОСОБА_6 , який діє в інтересах ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 на підставі довіреностей, звернувся до суду з позовною заявою до Державного біотехнологічного університету, в якій просить стягнути з відповідача на користь позивачів заборгованість з виплати заробітної плати за період з квітня 2022 року по лютий 2023 року.

Подана до суду 01 квітня 2024 року позовна заява відповідає вимогам ст. ст. 175, 177 ЦПК України, підсудна Київському районному суду м. Харкова.

Підстав для повернення чи передачі за підсудністю, відмови у відкритті провадження при відкритті провадження судом не встановлено.

Відповідно до ст. 19 ЦПК України зазначений спір виникає з трудових відносин та відповідно до ціни позову справа є малозначною, а тому відповідно до вимог ст. 274 ЦПК України справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч. 5 ст. 279ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Суддя, дослідивши матеріали, додані до позовної заяви, враховуючи ту обставину, що характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі вимагає проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи, вважає необхідним з власної ініціативи проводити розгляд справи з повідомленням (викликом) сторін.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.184-187,275,278- 279 ЦПК України, суддя

У Х В А Л И В :

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до Державного біотехнологічного університету про стягнення заборгованості з виплати заробітної плати.

Судове засідання призначити на 07 травня 2024 року на 09 годину 00 хвилин.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк із дня вручення даної ухвали для надання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надати відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) відповідачем одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у встановлений строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud2018 на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя С.В. Демченко

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118257104
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості з виплати заробітної плати, позивач ОСОБА_1 , зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування): АДРЕСА_1 ; позивач - ОСОБА_2 , зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування): АДРЕСА_2 ; позивач - ОСОБА_3 , зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування): АДРЕСА_2 ; позивач - ОСОБА_4 , зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування): АДРЕСА_3 ; позивач - ОСОБА_5 , зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування): АДРЕСА_4 ; відповідач Державний біотехнологічний університет, місцезнаходження: АДРЕСА_5

Судовий реєстр по справі —953/2588/24

Ухвала від 10.05.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні