Ухвала
від 11.04.2024 по справі 683/243/24
СТАРОКОСТЯНТИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 683/243/24

2/683/358/2024

У Х В А Л А

11 березня 2024 року м. Старокостянтинів

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

в складі: головуючого судді Завадської О.П.

секретаря Поважнюк О.Б.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Старокостянтинів Хмельницької області справу за позовом виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради Хмельницької області в інтересах дітей ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до ОСОБА_6 , треті особи комунальне некомерційне підприємство «Хмельницький обласний спеціалізований будинок дитини», Хмельницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Щасливе дитинство», про стягнення аліментів на утримання дітей,

в с т а н о в и в:

В січні 2024 року виконавчий комітет Старокостянтинівської міської ради Хмельницької області звернувся до суду в інтересах дітей ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_2 до ОСОБА_6 , треті особи комунальне некомерційне підприємство «Хмельницький обласний спеціалізований будинок дитини», Хмельницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Щасливе дитинство», про стягнення аліментів на утримання дітей.

В обґрунтування своїх вимог вказує, що ОСОБА_6 рішенням Старокостянтинівського районного суду Хмельницької області від 07 жовтня 2021 року позбавлена батьківських прав стосовно дітей: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , та рішенням Старокостянтинівського районного суду Хмельницької області від 20 вересня 2022 року позбавлена батьківських прав стосовно дитини ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_5 .

Батьки дітей записані за вказівкою матері відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України.

Рішенням виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради Хмельницької області від 19 березня 2021 року № 83 «Про негайне відібрання малолітніх дітей» ОСОБА_4 , ОСОБА_3 , ОСОБА_2 , ОСОБА_1 влаштовано у Хмельницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Щасливе дитинство» (м. Полонне).

Рішенням виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради Хмельницької області від 16 червня 2022 року № 198 «Про негайне відібрання малолітньої дитини» ОСОБА_2 влаштовано до комунального некомерційного підприємства «Хмельницький обласний спеціалізований будинок дитини» на повне державне утримання.

Оскільки відповідачка добровільно коштів на утримання малолітніх дітей не надає, а позбавлення батьківських прав не звільняє від обов?язку утримувати дітей, позивач просить стягувати аліменти в примусовому порядку.

Представник позивача ОСОБА_7 подала до суду заяву про розгляд справи без її участі та просила позов задовольнити, проти ухвалення заочного рішення в справі не заперечувала.

Треті особи комунальне некомерційне підприємство «Хмельницький обласний спеціалізований будинок дитини», Хмельницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Щасливе дитинство» представників в судове засідання не направили, про час та місце розгляду справи були повідомлені у визначеному законом порядку, заяв, клопотань не подавали.

Відповідачка до суду не з`явилася, хоча про час і місце розгляду справи повідомлялась у встановленому законом порядку, причини неявки суду невідомі, відзив на позов не подавала, клопотань не заявляла.

Відповідно до ч. 1 ст. 280 ЦПК України суд може ухвалити заочне рішення на підставі наявних у справі доказів за одночасного існування таких умов: 1) відповідач належним чином повідомлений про дату, час і місце судового засідання; 2) відповідач не з`явився в судове засідання без поважних причин або без повідомлення причин; 3) відповідач не подав відзив; 4) позивач не заперечує проти такого вирішення справи.

Згідно ч. 1 ст. 281 ЦПК України про заочний розгляд справи суд постановляє ухвалу.

За таких обставин суд вважає можливим проведення заочного розгляду справи.

Керуючись ст. ст. 280-282 ЦПК України,

постановив:

розглянути цивільну справу за позовом виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради Хмельницької області в інтересах дітей ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до ОСОБА_6 , треті особи комунальне некомерційне підприємство «Хмельницький обласний спеціалізований будинок дитини», Хмельницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Щасливе дитинство», про стягнення аліментів на утримання дітей.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118279411
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення аліментів на утримання дітей

Судовий реєстр по справі —683/243/24

Рішення від 11.04.2024

Цивільне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Завадська О. П.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Завадська О. П.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Завадська О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні