Ухвала
від 10.04.2024 по справі 573/674/24
БІЛОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 573/674/24

Номер провадження 2-о/573/34/24

У Х В А Л А

10 квітня 2024 року м. Білопілля

Суддя Білопільського районного суду Сумської області СВИРГУНЕНКО Ю. М., розглянувши клопотання адвоката КАСАТСЬКОЇ Юлії Анатоліївни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції,

У С Т А Н О В И Л А:

У провадженні Білопільського районного суду Сумської області знаходиться цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування Білопільської міської ради Сумської області про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна.

Ухвалою від 05 квітня 2024 року відкрито провадження справі та призначено її до судового розгляду на 11 годину 30 хвилин 11 квітня 2024 року. Вказаною ухвалою до участі у розгляді справи залучено в якості заінтересованої особи ОСОБА_2 та призначено йому адвоката (а. с. 20).

09 квітня 2024 року до суду надійшло клопотання представника заінтересованої особи адвоката Касатської Ю.А. про проведення вищевказаного судового засідання у справі з її участю в режимі відеоконференції поза межами суду з використанням власних технічних засобів.

Відповідно до ч. 1, ч. 2 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду учасник справи подає не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №64/2022 у зв`язку з військовою агресією Російської Федерації в Україні введено воєнний стан, строк дії якого в подальшому було неодноразово продовжено і який діє на даний час.

З огляду на викладене, враховуючи наявність технічних можливостей для проведення судового засідання в режимі відеоконференції, з метою забезпечення проведення судового розгляду в розумні строки та оперативності судового провадження, а також задля забезпечення безпеки учасників судового процесу під час розгляду справи судом, оскільки на території Білопільської територіальної громади ведуться бойові дії, приходжу до висновку можливість участі представника заінтересованої особи у судових засіданнях у цій справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів

На підставі викладеного, керуючись ст. 212, 258, 260 ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И Л А:

Забезпечити участь представника заінтересованої особи адвоката КАСАТСЬКОЇ Юлії Анатоліївни у судових засіданнях по справі за заявою ОСОБА_3 , заінтересована особа: ОРГАН ОПІКИ ТА ПІКЛУВАННЯ БІЛОПІЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Попередити представника заінтересованої особи адвоката Касатської Ю.А., що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Роз`яснити особі, щодо якої вирішено питання про її участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, що підтвердження особи учасника відбувається шляхом його авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118279613
СудочинствоЦивільне
Сутьпроведення судового засідання в режимі відеоконференції

Судовий реєстр по справі —573/674/24

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Свиргуненко Ю. М.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Свиргуненко Ю. М.

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Свиргуненко Ю. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні