Ухвала
від 10.04.2024 по справі 583/2353/20
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

10.04.2024

Справа № 583/ 2353 /20

н/п 1-в/644/ 134 /24

У Х В А Л А

іменем України

10 квітня 2024 року м. Харків

Орджонікідзевський районний суд м. Харкова у складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Харкові подання начальника державної установи «Харківська виправна колонія (№ 43)» про встановлення адміністративного нагляду у відношенні:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Шаболтаєве Охтирського району Сумської області, громадянина України, з середньою освітою, не одруженого, до засудження не працюючого, раніше в силу ст. 89 КК України не судимого, засудженого 26.04.2021 року Охтирським міськрайонним судом Сумської області за ч. 2 ст. 286, ч. 1 ст. 135 КК України до 4 років позбавлення волі без позбавлення права керування транспортними засобами, до засудження проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 .

Початок строку відбування покарання 11.05.2020 року.

Кінець строку відбування покарання 11.05.2024 року,

В С Т А Н О В И В:

Начальник державної установи «Харківська виправна колонія (№ 43)» звернувся до суду з поданням про встановлення адміністративногонагляду увідношенні засудженого ОСОБА_4 посилаючись на те, що він за час відбування покарання характеризується негативно. За період відбування покарання має одне заохочення та вісімнадцять стягнень. ОСОБА_4 підтримує рівні взаємовідносини з іншими засудженими, але неадекватно реагує на критику на свою адресу. Намагається утримувати в чистоті та порядку спальне місце та приліжкову тумбочку, не завжди має охайний зовнішній вигляд. Вживання алкоголю є основним фактором ризику вчинення повторного кримінального правопорушення. ОСОБА_4 є злісним порушником вимог режиму відбування покарання, тому негативно ставиться до представників установи та не дотримується правил внутрішнього розпорядку. Засуджений, ще не готовий змінювати своє життя після звільнення, участі у програмах ДВВ та виховних заходах не приймає, не вбачає необхідності, засуджений ще не визначився, що в житті треба змінити, позитивних планів на майбутнє не має, а тому після звільнення він потребує контролю з боку правоохоронних органів.

У зв`язку з чим, начальник державної установи «Харківська виправна колонія (№ 43)» на підставі п. «б» ст. 3 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі», просить встановити за ОСОБА_4 адміністративний нагляд строком на 24 місяці із застосуванням обмежень передбачених п. п. «а-г» ст. 10 цього Закону, а саме: 1) заборонити йому виходити із будинку в період часу з 21-00 год. до 5-00 год. наступного дня; 2) заборонити без отримання на те дозволу керівника органу Національної поліції виїжджати за межі місць постійного проживання; 3) заборонити бувати у місцях, де алкогольні напої реалізуються на розлив; 4) зобов`язати його проходити реєстрацію в територіальному органі Національної поліції 4 рази на місяць, у дні тижня, що визначені поліцейськими, які здійснюють адміністративний нагляд.

В судове засідання з`явився прокурор, від представника ДУ «ХВК (№ 43)» та засудженого до суду надійшли заяви про можливість розгляду подання за їх відсутності, у зв`язку із чим, керуючись ст. 539 КПК України, суд вважає за можливе розглянути подання за відсутності представника установи виконання покарань та засудженого.

Прокурор подання начальника ДУ «Харківська виправна колонія (№ 43)» про встановлення у відношенні засудженого адміністративного нагляду підтримала та просила його задовольнити.

Вивчивши матеріали додані до подання, з`ясувавши думку прокурора, яка вважала за можливе задовольнити подання, суд приходить до висновку про його часткове задоволення.

З матеріалів доданих до подання вбачається, що ОСОБА_4 відбуває покарання в Державній установі «Харківська виправна колонія (№43)», яке призначене вироком Охтирського міськрайонного суду Сумської області від 26.04.2021 року за ч. 2 ст. 286, ч. 1 ст. 135 КК України у виді 4 років позбавлення волі без позбавлення права керування транспортними засобами. Початок строку відбування покарання рахується з 11.05.2020 року. Ухвалою Полтавського апеляційного суду від 21.04.2022 року вирок суду першої інстанції залишено без змін.

З вироку суду вбачається, що кримінальне правопорушення за яким засуджений відбуває покарання, вчинене ОСОБА_4 в стані алкогольного сп`яніння. В поданні начальника установи виконання покарань зазначено, що вживання алкоголю є основним фактором ризику вчинення засудженим повторного кримінального правопорушення. Засуджений, ще не готовий змінювати своє життя після звільнення, участі у програмах ДВВ та виховних заходах не приймає, не вбачає необхідності, засуджений ще не визначився, що в житті треба змінити, позитивних планів на майбутнє не має.

Згідно п. «б» ст. 3 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі» встановлення адміністративного нагляду передбачено до осіб, засуджених до позбавлення волі за тяжкі, особливо тяжкі злочини або засуджених два і більше разів до позбавлення волі за умисні злочини, якщо під час відбування покарання їх поведінка свідчила, що вони вперто не бажають стати на шлях виправлення і залишаються небезпечними для суспільства.

Відповідно доч.1ст.6Закону України«Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі», адміністративний нагляд встановлюється у визначеномустаттею 5цього Закону порядку терміном від одного року до двох років і не може перевищувати термінів, передбачених законом для погашення або зняття судимості.

На підставі викладеного, вивчивши матеріали додані до подання, приймаючи до уваги негативну характеристику засудженого, який під час відбування покарання має вісімнадцять стягнень та є злісним порушником вимог режиму відбування покарання, негативно ставиться до представників установи та не дотримується правил внутрішнього розпорядку, з метою забезпечення контролю над засудженим та профілактики скоєння нових злочинів, суд вважає необхідним задовольнити подання частково та встановити у відношенні ОСОБА_4 після відбуття строку покарання адміністративний нагляд строком на 12 місяців, із застосуванням обмежень передбачених п. п. «б, г» ст. 10 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі».

Керуючись ст. ст. 537, 539 КПК України, п. «б» ст. 3, п. п. «б, г» ст. 10 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі» від 01.12.1994 року зі змінами та доповненнями, суд,

П О С Т А Н О В И В:

Подання начальника державної установи «Харківська виправна колонія (№ 43)» про встановлення адміністративного нагляду у відношенні ОСОБА_4 задовольнити частково.

Встановити адміністративнийнагляд увідношенні ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 строком на 1 (один) рік із застосуванням наступних обмежень:

1) заборонити бувати у місцях, де алкогольні напої реалізуються на розлив;

2) зобов`язати його проходити реєстрацію в територіальному органі Національної поліції - 1 (один) раз на місяць, у дні тижня, що визначені поліцейськими, які здійснюють адміністративний нагляд.

Копію ухвали направити учасникам судового провадження для відома, начальнику державної установи «Харківська виправна колонія (№ 43)» для виконання.

Ухвала може бути оскаржена до Харківського апеляційного суду протягом семи днів з дня її оголошення, а особою, яка перебуває під вартою з моменту вручення їй судового рішення.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.04.2024
Оприлюднено12.04.2024
Номер документу118288380
СудочинствоКримінальне
Сутьвстановлення адміністративного нагляду у відношенні: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Шаболтаєве Охтирського району Сумської області, громадянина України, з середньою освітою, не одруженого, до засудження не працюючого, раніше в силу ст. 89 КК України не судимого, засудженого 26.04.2021 року Охтирським міськрайонним судом Сумської області за ч. 2 ст. 286, ч. 1 ст. 135 КК України до 4 років позбавлення волі без позбавлення права керування транспортними засобами, до засудження проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 . Початок строку відбування покарання 11.05.2020 року. Кінець строку відбування покарання 11.05.2024 року

Судовий реєстр по справі —583/2353/20

Ухвала від 10.04.2024

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Сітало А. К.

Ухвала від 12.03.2024

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Сітало А. К.

Ухвала від 18.01.2024

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Сітало А. К.

Ухвала від 11.01.2024

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Сітало А. К.

Ухвала від 11.01.2024

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Сітало А. К.

Ухвала від 20.11.2023

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Сітало А. К.

Ухвала від 20.11.2023

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Сітало А. К.

Ухвала від 01.11.2023

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Сітало А. К.

Ухвала від 04.07.2023

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Шевченко С. В.

Ухвала від 29.06.2023

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Шевченко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні