Ухвала
від 11.04.2024 по справі 605/646/20
ПІДГАЄЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 605/646/20

УХВАЛА

Іменем України

"11" квітня 2024 р. Підгаєцький районний суд

Тернопільської області

в складі :

головуючого судді Горуц Р.О.

при секретарі судового засідання: Мохун Т.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Підгайці справу за заявою ОСОБА_1 про видачу дубліката виконавчого листа, -

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_2 від імені та в інтересах ОСОБА_1 звернувся в суд із заявою про видачу дубліката виконавчого листа у зв`язку з його втратою.

В судове засідання представник стягувача ОСОБА_2 , стягувач ОСОБА_1 , представник відповідача ПП «Качан-07» та представник боржника ТОВ «Мрія Фармінг Карпати», не з`явились, хоча належним чином були повідомлені про дату, час та місце розгляду справи.

Представник стягувача подав до суду заяву про розгляд справи без його участі та участі заявника.

Представник відповідача ПП «Качан-07» подав до суду заяву про розгляд справи у його відсутності, проти задоволення заяви не заперечує та просить її задовольнити.

Представник боржника подав до суду заперечення на заяву та з підстав викладених в ньому просить суд у задоволенні заяви відмовити.

Судом встановлено,що рішенням Підгаєцького районного суду Тернопільської області від 25 травня 2021 року у справі №605/646/20 у задоволенні позовних вимог ТОВ «Мрія Фармінг Карпати» до ПП «Качан-07», ОСОБА_1 про визнання недійсним договору оренди землі, визнання поновленим договору оренди землі, шляхом визнання укладеною додаткової угоди та скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень відмовлено.

Постановою Тернопільського апеляційного суду від 15 вересня 2021 року апеляційну скаргу ТОВ «Мрія Фармінг Карпати» на рішення Підгаєцького районного суду від 25 травня 2021 року залишено без задоволення, а рішення без змін та одночасно постановлено стягнути із ТОВ «Мрія Фармінг Карпати» в користь ОСОБА_1 2000 грн. за надання правничої допомоги.

Постановою Верховного Суду у складі колегії суддів Третьої судової палати Касаційного цивільного суду від 08 червня 2022 року рішення Підгаєцького районного суду Тернопільської області від 25 травня 2021 року та постанову Тернопільського апеляційного суду від 15 вересня 2021 року залишено без змін.

Як вбачається із матеріалів справи, на виконання вищевказаних судових рішень, за заявою ОСОБА_1 , 19 липня 2022 року їй було видано виконавчий лист щодо стягнення з ТОВ «Мрія Фармінг Карпати» на її користь 2000 грн. за надання правничої допомоги.

Згідно підпункту 17.4пункту 1Розділу ХІІІПерехідні положенняЦивільного процесуальногокодексу України у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви.

Згідно ч.1 ст.12 Закону України Про виконавче провадження виконавчі документи можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох років, крім посвідчень комісій по трудових спорах та виконавчих документів, за якими стягувачем є держава або державний орган, які можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох місяців.

Постанова Тернопільського апеляційного суду від 15 вересня 2021 року набрала законної сили з дня її прийняття.

ОСОБА_3 звернулась до суду з заявою про видачу дубліката виконавчого листа в межах трьохрічного терміну його пред`явлення до примусового виконання, при цьому факт такого звернення до суду, дає підстави зробити висновок про втрату виконавчого листа.

Звернення ОСОБА_1 із заявою про видачу дубліката виконавчого листа, свідчить про його відсутність на примусовому виконанні, а також про непроведення стягнення за ним, при цьому представником боржника не надано суду, доказів зворотнього.

За наведених вище обставин, суд, дійшов висновку, про необхідність задоволення заяви ОСОБА_1 про видачу дубліката виконавчого листа.

На підставі наведеного, керуючись ст.260, підпунктом 17.4 пункту 1 Розділу ХІІІ Перехідні положення ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Заяву ОСОБА_1 про видачу дубліката виконавчого листа - задовольнити.

Видати дублікат виконавчого листа виданого Підгаєцьким районним судом Тернопільської області у цивільній справі №605/646/20 про стягнення із ТОВ «Мрія Фармінг Карпати» в користь ОСОБА_1 2 000 грн. за надання правничої допомоги.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається безпосередньо до Тернопільського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених участині другійстатті 358 ЦПК України.

Головуючий: Р. О. Горуц

Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено15.04.2024
Номер документу118292474
СудочинствоЦивільне
Сутьвидачу дубліката виконавчого листа

Судовий реєстр по справі —605/646/20

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

Постанова від 07.06.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Грушицький Андрій Ігорович

Ухвала від 22.11.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Грушицький Андрій Ігорович

Ухвала від 08.11.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Грушицький Андрій Ігорович

Постанова від 15.09.2021

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Парандюк Т. С.

Ухвала від 30.07.2021

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Парандюк Т. С.

Ухвала від 16.07.2021

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Парандюк Т. С.

Ухвала від 02.07.2021

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Парандюк Т. С.

Рішення від 25.05.2021

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні