Ухвала
від 12.04.2024 по справі 300/1990/24
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про участь у судовому засіданні

в режимі відеоконференції

"12" квітня 2024 р.справа № 300/1990/24

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружний адміністративний суд у складі судді Гомельчука С.В. розглянувши заяву третьої особи про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції в адміністративній справі за позовом Громадської організації "Громадська сила і контроль" до Надвірнянської міської ради, за участю третьої особи КП «Надвірнаводоканал» про визнання протиправними та нечиними нормативно-правових актів, -

В С Т А Н О В И В:

Громадська організації "Громадська сила і контроль" звернулася до суду з адміністративним позовом до Надвірнянської міської ради, за участю третьої особи КП «Надвірнаводоканал», в якому просить:

- визнати незаконним та нечинним рішення Виконавчого комітету Надвірнянської міської ради від 26.01.2024 №2 «Про погодження річного плану надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення КП «Надвірнаводоканал», з моменту прийняття в повному обсязі;

- визнати незаконним та нечинним рішення Виконавчого комітету Надвірнянської міської ради №38 від 26.11.2024 «Про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення КП «Надвірнаводоканал», з моменту прийняття в повному обсязі.

Ухвалою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 25.03.2024 відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження.

На адресу суду 11.04.2024 від третьої особи КП «Надвірнаводоканал» надійшло клопотання про надання можливості взяти участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Відповідно до частини першої статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Частинами другою та третьоюстатті 195 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та / або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву ( ч. 5 с. 195 КАС України).

Згідно з частиною 10 статті 195 КАС України використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки.

Судом встановлено, що подана третьою особою заява відповідає вимогам, визначеним у ст. 195 КАС України.

З огляду на наведене, з метою дотримання процесуального права учасників справи, що визначене п. 4 ч. 1 ст. 44 Кодексу адміністративного судочинства України, брати участь у судових засіданнях, суд вважає можливою відповідну участь представника третьої особи у судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, з використанням ним власних технічних засобів.

Враховуючи наведене, керуючись статтями 195, 241, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву задовольнити.

Надати представнику третьої особи ОСОБА_1 можливість взяти участь у судовому засіданні, яке призначене на 16.04.2024 о 10:30 год, з розгляду адміністративної справи №300/1990/24 та в подальшому в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України vkz.court.gov.ua та з використанням власних технічних засобів.

Роз`яснити представнику третьої особи, що вхід (авторизація) до підсистеми відеоконференцзв`язку можливий тільки через Електронний кабінет Електронного суду. Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію цієї ухвали направити учасникам справи через підсистему "Електронний суд"

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Гомельчук С.В.

Дата ухвалення рішення12.04.2024
Оприлюднено15.04.2024
Номер документу118328974
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та нечиними нормативно-правових актів

Судовий реєстр по справі —300/1990/24

Ухвала від 12.04.2024

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Гомельчук С.В.

Ухвала від 25.03.2024

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Гомельчук С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні